Wie afgelopen zaterdag opstond en naar buiten keek, had het misschien kunnen zien aankomen. Er hing iets in de lucht en gezien het grote aantal ouders was dit het moment: na een droogte van ruim 1700 minuten, scoorde Jim vandaag zijn 1e van het seizoen. Vol zelfvertrouwen stuurde hij voor rust de keeper uit een penalty naar de verkeerde hoek, wat de 4-0 betekende. Dan nu de wedstrijd:

HHC’09 C1 kwam naar Eethen met de wetenschap dat er niets meer op het spel stond en leek er vooral nog een gezellige laatste wedstrijd van te willen maken. Daarentegen maakte GDC C1 een redelijk getergde indruk en dit verschil zorgde voor een unieke wedstrijd. Waar destijds bij HHC’09 de afronding ondermaats was, was vandaag in het begin vrijwel elke kans direct een doelpunt. HHC’09 C1 leek het na de snelle 1-0 eigenlijk al op te geven en hadden na rust diverse dansjes ingestudeerd op het moment dat het een tegendoelpunt kreeg.

Zoals gezegd speelde GDC C1 redelijk getergd, met af en toe mooie combinaties maar het speelde zeker niet groots. Toch stond na afloop de teller op 20, althans volgens de scheidsrechter. Diverse spelers wisten hun naam op het scorebord te zetten, waaronder dus ook Jim. Sven maakte er 7, Pieter Schreuders 5, Sjack 2 en verder scoorden ook Loek, Dirk, Jardi en Pieter Oudshoorn. De 20e goal gaat symbolisch naar Antoin die vandaag Mees verving in het doel. Antoin hield in zijn eerste wedstrijd in de C1 zijn doel schoon, bij deze bedankt voor je inzet en goed mee voetballen.

“Uniek, zoiets heb ik nog niet mee gemaakt. Dat beide ploegen dan lachend van het veld gaan, zegt veel over de bedoeling van de teams vandaag. Voor ons is het leuk voor het doelsaldo en de teamspirit. Verder hoeven we hier weinig over te zeggen, volgende week verwacht ik meer tegenstand en nog een goede uitdagende laatste wedstrijd.” aldus de trainer.

Volgende week zal RKDVC C3 op bezoek komen, in Drunen werd het destijds 2-1 dus wij verwachten inderdaad ook een spannendere wedstrijd. Aftrap is ook dan weer om 12.15 uur, wees erbij!