Afgelopen zaterdag kon de reis gemaakt worden naar Sprang Capelle waar SSC´55 de tegenstander was.
SSC´55 dat al jaren in de hoogste klasses van de reserve competitie meedraait werd daarom vooraf al bestempeld als een
zeer lastige tegenstander en een geduchte concurrent voor de bovenste plaatsen in de competitie van dit jaar.

GDC begon de wedstrijd sterk en ging met de terugkerende Erik van Kessel in de spits op zoek naar het eerste doelpunt van de middag.
Door dit sterke begin waar GDC goed druk zette en de tegenstander dwong tot veel lange ballen die makkelijk verwerkt konden worden door de GDC defensie was het binnen 10 minuten al 0-1. Kevin Bouman ging goed door op de linkerkant en zette met een breedte pass Stefan van Veen vrij voor de keeper die op zijn beurt de bal kon binnen schuiven.

Een lekker begin voor de ploeg in deze belangrijke wedstrijd maar naarmate de eerste helft vorderde zakte het spel en het initiatief een beetje weg. SSC’55 kwam daardoor wat meer aan voetballen toe maar gevaarlijk kon het niet worden. Het laatste deel van de eerste helft stond voornamelijk in het teken van de vele buitenspel gevallen die regelmatig betwist konden worden.

Na rust wilde GDC de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot gooien door de 0-2 te maken maar deze ruimere voorsprong liet lang op zich wachten. Een tweede helft die een totaal ander beeld had dan de eerste. Een GDC die zich terug liet dringen door de tegenstander en vergat te voetballen waardoor er onverwachts toch wat moeilijke momenten voorbij kwamen. Toch kwam GDC goed door deze fase heen zonder grote kansen weg te geven. Gelukkig was het topscorer Chris Visser die zijn goede invalbeurt bekroonde met de toch wel bevrijdende 0-2. SSC’55 ging vanaf dat moment vol op de aanval spelen, bracht een extra spits en bij GDC kwam Levi Splinters als extra verdedigende middenvelder erbij om de boel op slot te houden. Toch kon SSC’55 vlak voor tijd nog de aansluitingstreffer maken waardoor het nog aardig billen knijpen werd. De laatste paar minuten was het vooral ruimen achterin en hopen op een counter die omgezet kon worden tot een doelpuntje. Na 93 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en kon GDC drie zeer belangrijke punten bijschrijven om bovenin mee te blijven draaien.

Volgende week staat de volgende topper op het programma thuis tegen WNC dat op dit moment medekoploper is.