Vandaag moest GDC aantreden in Breukelen tegen de plaatselijke FC. In vergelijking tot de uitwedstrijd bij De Merino’s, enkele weken terug, keerden enkele jongens terug van een blessure. Desalniettemin kon er vandaag geen beroep worden gedaan op Stefan Storchart (ziek) en Mitchell Landbrug, terugkomend van een blessure, die vandaag samen met Pascal de Vries in het 2e elftal speelde.

Dit had als gevolg dat er deze wedstrijd een basisplaats was voor Stefan van Veen en Erik den Ouden startte als diepste gelegenheidsspits. Na de overvloedige regenval van de afgelopen week lag het hoofdveld er slecht bij. Desalniettemin verkoos de thuisploeg om op dit veld te spelen in plaats van op het naastgelegen kunstgrasveld.

Om 14.35uur laat scheidsrechter van den Helder uit ter Aar aftrappen voor de wedstrijd die buitengewoon spectaculair begint want vanaf de aftrap wandelt Breukelen door de GDC defensie en binnen 30 seconden teistert Daniel Kops met een geweldige pegel de paal naast Wesley van de Wardt. De terugkomende bal komt vol in het gezicht van Benjamin Vos die direct groggy neergaat maar gelukkig kan worden opgelapt.

GDC heeft niet veel tijd nodig voor een passend antwoord want binnen 3 minuten zien we een vlot lopende aanval van de gasten. Stefan van Veen bereikt Joost van Rooijen met een voorzet. Van Rooijen schiet vanaf de rand 16 meter gebied de bal goed in maar het is keeper Nick Turksma die er nog net de hand tegen krijgt en red ten koste van een corner. Enkele minuten later weer een uitstekende mogelijkheid voor Breukelen als Mitchill Zwart met een voorzet Daniel Kops bereikt die in kansrijke positie naast kopt.

Breukelen is de bovenliggende partij in de openingsfase en na 8 minuten komt een vrije trap van Mauro Franken via de rug van een GDC verdediger bij Marc van Rees die plotsklaps vrij voor Wesley van de Wardt opduikt maar de GDC goalie pakt de inzet. Zo gebeurd er van alles in de eerste 10 minuten van de wedstrijd en dat belooft wat voor de rest van deze waterkoude middag. Echter GDC komt beter in de wedstrijd en geeft weinig meer weg. De ploeg werkt hard en probeert via de counter Breukelen te verrassen.

Maar opnieuw is de ploeg onzuiver in de eindpass waardoor het steeds net niet gevaarlijk kan worden. Breukelen probeert veelal via de snelle Mitchill Zwart voor gevaar te zorgen. Echter de plaaggeest van de wedstrijd in Eethen komt vandaag nauwelijks in het stuk voor en wordt dan ook zelden tot niet gevaarlijk. Het vele loopwerk van GDC op het zware veld kost natuurlijk veel energie en het is afwachten wat dat voor de 2e helft gaat betekenen.

Op het einde van de 1e helft wordt Erik den Ouden goed weggestuurd en bereikt met een strakke voorzet Menno Schouten die nog net wordt afgetroefd voor een verdediger van Breukelen en kans weg. De ruststand lijkt dan 0 – 0 te worden. Maar evenals 3 weken terug in Veenendaal gaat het fout in de extra tijd van de 1e helft als

Wesley van de Wardt licht wordt gehinderd bij een voorzet en niet bij de bal kan komen waardoor deze over hem heen gaat en door Mark Simons wordt binnengetikt en de thuisploeg met een 1 – 0 voorsprong kan gaan rusten.

Na rust gaat GDC opportunistischer spelen met meer druk naar voren. De ploeg bouwt een veldoverwicht op en rond het uur krijgen de mannen van Marco de Jong een serie corners maar het lukt steeds niet om een gaatje te vinden voor de gelijkmaker. In de 63e minuut een mooi schot van Johnny van Mersbergen uit een afgeslagen corner maar keeper Nick Turksma redt bekwaam.

Breukelen loert op de counter maar creëert ook nauwelijks kansen en laat zeker in de 2e helft een povere indruk achter. GDC werkt hard maar is niet altijd even gelukkig in zijn acties en anderzijds komt het ook fysiek te kort in de duels. Scheidsrechter van den Helder werkt ook niet echt mee en fluit met regelmaat wel erg makkelijk in het voordeel van de thuisploeg. In de 73e minuut probeert Mauro Franken keeper Wesley van de Wardt, uit een vrije trap, in de korte hoek te verschalken maar de GDC goalie is op zijn post en pakt de bal.

De laatste 10 minuten perst GDC er nog een slotoffensief uit en dirigeert Marco de Jong ook laatste man Benjamin Vos naar de frontlinie in een ultieme poging om nog tot de gelijkmaker te komen. Maar verder dan enkele kleine kopkansen komt de ploeg niet zodat de wedstrijd uiteindelijk met 1 – 0 verloren gaat. Ten opzichte van enkele terug zag het veldspel er een stuk beter uit en zeker de 2e helft kwam de ploeg goed voor de dag. Was er wellicht nog twijfel of de ploeg het vele loopwerk in de 1e helft ook 90 minuten vol kon houden. Daar kunnen we kort over zijn de conditie was in orde op het zware veld. Nu nog zorgen dat we de extra tijd van de 1e helft overleven en wie weet wat er dan nog mogelijk is de komende wedstrijden. Enige minpuntje waren 2 gele kaarten die de ploeg kreeg vandaag. Eenmaal voor een onnodige overtreding en eenmaal voor aanmerkingen op de leiding. Hierin zal men toch slimmer moeten worden want in de smalle selectie is iedereen alle weken hard nodig.

We sluiten af met een dankwoord aan de 12e man vandaag. Het is alle (uit)wedstrijden een waar genoegen en een mooie steun voor de ploeg om zoveel vertrouwde GDC gezichten langs de lijn te zien. Zeker op een waterkoude dag als vandaag en ook nog eens ver van huis.

Volgende week speelt GDC weer een uitwedstrijd en gaan we naar Sliedrecht. Deze ploeg is voor het eerst deze competitie koploper af. Want de mannen van Kees van Loon zijn inmiddels achterhaald door DFS wat nu de ranglijst aanvoert op doelsaldo.