Vandaag speelde, in de kelder van de 1e klasse, GDC de wedstrijd tegen WNC. Immers GDC staat laatste en WNC staat voorlaatste. Door de overvloedige regenval van gisteren was er sprake van een zwaar hoofdveld daar waar de thuisploeg ook de mogelijkheid had om uit te wijken naar het kunstgrasveld maar daar, enigszins verrassend, niet voor koos.

In tegenstelling tot het weer van gisteren was het vandaag heerlijk rustig en aangenaam weer. WNC had zich deze week nog versterkt met de aankoop van de snelle aanvaller Vincent Verheul die overkwam van zondag topklasser FC Lienden. Hij was direct speelgerechtigd en begon op de bank.

GDC kon vandaag geen beroep doen op Justin Youell die geschorst was. Zijn plaats als linksback werd ingenomen door Jelle Bouman. Om ruim over halfdrie trapt de pupil van de week Milan van Hemert af voor de wedstrijd die onder leiding staat van scheidsrechter Henshuijs uit Amsterdam.

DSC_0007 aangepast DSC_0015 aangepast

Beide ploegen kijken de eerste 10 minuten de kat uit de boom. Er iets meer druk van de zijde van WNC zonder dat de ploeg echte mogelijkheden creëert. Een inzet van Adrian Koziolek verdwijnt in het zijnet. Aan de andere kant gaat een kopbal van Benjamin Vos net naast.

Na een kwartier krijgt WNC, na hands, een vrije trap op 22 meter van het doel. Bas Smulders schiet deze goed in maar keeper Wesley van de Wardt is op zijn post en red. Enkele minuten later komt rechtsback Jamie Youell ver door op de rechterkant en bereikt met een voorzet Mitchell Landbrug die wegdraait bij zijn tegenstander. De inzet is een prooi voor WNC keeper Arjen Kaasjager.

In de 18e minuut een prima vrije trap van Stefan Storchart op het hoofd van Pascal de Vries die zijn kopbal recht in de handen van de WNC goalie ziet komen. GDC neemt het initiatief en na 26e minuut heeft Erik den Ouden de openingstreffer op zijn schoen als hij wordt weggestuurd. Met 2 verdedigers in zijn nek komt hij vrij voor doel en passeert keeper Arjen Kaasjager maar ziet zijn inzet op de binnenkant van de paal stranden: DSC_0030

Ook WNC krijgt zo zijn mogelijkheden en na 28 minuten krijgt Adrian Koziolek een goede kopkans maar het vizier staat niet scherp en de bal gaat naast.

In de slotfase van de 1e helft zien we eerst een prachtig schot van Adrian Koziolek als hij een voorzet van Bas Smulders, uit de lucht, in één keer op de slof neemt. Echter Wesley van de Wardt is op zijn post en stopt de inzet. Dan in de 44e minuut slaat de vlam in de pan als Adrian Koziolek in een counter het strafschopgebied van GDC in gaat en daar het been van Benjamin Vos opzoekt en heel gemakkelijk naar de grond gaat. Scheidsrechter Henshuijs ziet er een penalty in die door Senaid Jukic wordt benut. In alle tumult blijkt dat zowel Benjamin Vos als Lourens Fieten geel hebben gekregen.

DSC_0038 aangepast

Trainer Marco de Jong krijgt dan ook nog rood in de rust voor aanmerkingen op de leiding en mag na rust plaatsnemen langs de lijn.

In de rust is de strafschop dan ook het onderwerp van gesprek. Was het nu wel of geen strafschop. De meningen zijn en blijven zeer verdeeld en dat zowel aan de zijde van GDC als die van WNC.

Na rust gaat GDC achterin 1 op 1 spelen, brengt met Menno Schouten een extra aanvaller en zet WNC direct onder druk. Na 50 minuten een scherpe corner van Stefan Storchart die echter door iedereen wordt gemist en voorlangs gaat. In de 52e minuut is het wel raak. Erik den Ouden speelt in op Mitchell Landbrug die uit de draai schiet en via een verdediger vliegt de bal in het doel en het staat gelijk 1 – 1.

DSC_0046

Beide ploegen schieten met deze stand niet veel op en spelen vol voor de winst waardoor de wedstrijd het aankijken meer dan waard blijft. Het spel is dan wel niet heel hoogstaand, spannend en meeslepend is het wel. Inmiddels is aanwinst Vincent Verheul binnen de lijnen gekomen en er komt direct meer snelheid en dreiging bij WNC. In de 54e minuut zet hij met een voorzet Adrian Koziolek vrij voor keeper Wesley van de Wardt. Maar van dichtbij schiet hij ruim over.

Enkele minuten later weer een snelle Waardenburgse aanval maar dit keer is het Jelle Bouman die met een meer dan uitstekende ingreep verder onheil voorkomt.

DSC_0678

Ook GDC krijgt zijn mogelijkheden en iets voor het uur dwingt Mitchell Landbrug andermaal keeper Arjen Kaasjager tot een redding. De terugkomende bal kan helaas net niet binnen worden gewerkt.

Op het uur zien we een volgende mogelijkheid voor WNC maar Wesley van de Wardt redt uitstekend op de inzet en Benjamin Vos anticipeert in het vervolg prima op de ontstane situatie klaart de klus verder. Inmiddels heeft GDC andermaal geel geïncasseerd voor commentaar op de leiding. Inderdaad valt er, zeker na rust, voldoende aan te merken op de leiding maar slim is het natuurlijk allemaal niet.

In de slotfase is het GDC wat nog een beste kans krijgt als, in de 89e minuut, Menno Schouten en Lourens Fieten beiden doorgaan. Fieten schiet maar ziet zijn inzet net over het doel van WNC scheren: DSC_0073

Fieten was vandaag de beste man aan de zijde van GDC

DSC_0755a

In de extra tijd duikt plotseling Nick Vijlbrief vrij op voor het doel van GDC maar hij schiet ruim over. De wedstrijd lijkt dan in  1 – 1 te eindigen. Maar in de 93e minuut voltrekt zich het noodlot als Vincent Verheul aan een solo begint en van rechts helemaal naar links kan komen en zichzelf vrijspeelt en beheerst scoort 1 – 2. De wedstrijd die geen winnaar verdiende krijgt die hiermee toch. WNC neemt de 3 punten mee naar Waardenburg

Opnieuw zijn de druiven zuur voor GDC. Op het gebied van inzet kunnen we de ploeg niets verwijten. De mannen van Marco de Jong hebben alles gegeven maar als je onderaan staat zit je nu eenmaal vaak in de hoek waar de klappen vallen. Een bal binnenkant paal eruit. Een penalty met vraagtekens tegen en tenslotte de beslissende treffer in de extra tijd. Hierbij moeten we wel aantekenen dat er bij deze goal wel enigszins naïef verdedigd werd. Door deze nederlaag staat GDC inmiddels op 5 punten van Roda Boys wat op een nacompetitie plaats staat. En WNC staat daartussen met een wedstrijd minder gespeeld:

stand

Volgende week gaat GDC op bezoek bij DFS wat vandaag enigszins verrassend met 3 – 1 onderuit ging bij FC Breukelen en hierdoor de koppositie verspeelde aan Sliedrecht.