Dit weekend was weer het feestweekend voor GDC. De aftrap hiervoor was afgelopen donderdagavond met de inmiddels vermaarde pubquiz waar maar liefst 24 teams voor hadden ingeschreven. Na een zeer spannende avond, waarin jong en oud goed in de race bleven was het uiteindelijk Team Vos & Co wat met 1 punt voorsprong de winst pakte voor 3 ploegen die gedeeld tweede werden.

Gisteravond was er het zogenaamde Oktoberfest wat de afgelopen jaren een groot succes was geweest. Dit jaar was niet anders. Op een avond waarop alles groot was (van de schnitzels tot de bierpullen) waren ook weer ruim 150 mensen afgekomen die een meer dan smakelijke en gezellige avond met elkaar hadden.

Het feestweekend wordt vandaag afgesloten met een Hollandse avond waarin een keur aan Nederlandse artiesten zijn opwachting zal maken.

Tussen alle feestactiviteiten door moest er vandaag ook nog worden gevoetbald tegen NEO’25. Na de eclatante 1 – 4 overwinning tegen SV Capelle waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen aan de zijde van de thuisploeg. Het zou echter allemaal heel anders lopen vandaag.

De gastheren kunnen vandaag geen beroep doen op Stefan Storchart, Emiel van der Heijden en Maarten van Wijlen terwijl Samir Medic licht geblesseerd aan de wedstrijd gaat beginnen. Onder een heerlijk najaarszonnetje trapt pupil van de week Tim Bouman af voor de wedstrijd.

Een wedstrijd die nog een alleraardigst begin kent. Binnen vijf minuten kopt Rudy van Dongen over namens NEO’25 en hetzelfde doet Bart van den Bogaard voor GDC na een vrije trap van Jamie Youell.

Maar wat beide teams de supporters daarna voorschotelen is dramatisch. Beide ploegen grossieren in foute passes en balverlies zodat er geen enkel doelgevaar is. Na 24 minuten gaat er van alles fout achterin bij de thuisploeg en valt de bal uiteindelijk op de arm van Levi Splinters. De daarop volgende strafschop wat hard door Nicky van Gils achter Wesley van de Wardt geschoten.

Als na een klein halfuur de enige man, Samir Medic, aan GDC zijde die het verschil nog kan maken geblesseerd afhaakt weten we dat het weleens een lange en moeizame middag kan worden.

Iets over het halfuur noteren we nog een hard schot van Jesse Trapman wat klemvast gepakt wordt door Wesly van de Wardt. Hiermee is verder alles gezegd over de 1e helft.

Na rust voert GDC wat wijzigingen door in de opstelling in de hoop het tij te kunnen keren. Echter het zet allemaal weinig zoden aan de dijk. De thuisploeg worstelt meer met zichzelf dan met de tegenstander vandaag die ook een zwakke indruk achterlaat.

Halverwege de 2e helft gaat het andermaal fout bij GDC achterin en ditmaal is het invaller Ramiro van de Leur die maximaal profiteert van de wanorde achterin bij de gastheren en het staat 0 – 2.

Toch lijkt GDC de rug te rechten want de wil is er wel om er iets van te maken alleen de benen willen niet. Na ruim 70 minuten kopt Levi Splinters over uit een corner van Menno Schouten. Een minuutje later is Ramiro van de Leur aan de andere kant Benjamin Vos te snel af maar stuit op Wesly van de Wardt. In de 73e minuut een prima aanval van GDC waarbij Leroy van Nimwegen de bal meegeeft aan Jamie Youell die wel keeper Kevin Akkermans passeert maar niet de op de doellijn staande Laurens Bogers die hiermee de aansluitingstreffer van GDC voorkomt.

Een kwartier voor tijd probeert Levi Splinters het met een goed schot uit de 2e lijn wat een metertje naast gaat. Zo komen er toch wat kleine mogelijkheden voor GDC maar ook niet meer dan dat. Tien minuten voor tijd een vrije trap van Joost van Rooijen die de NEO ’25 goalie in de korte hoek wil verschalken. Ook dit is een aardige poging echter ook nu zonder succes. De aansluitende corner levert nog een inzet van Levi Splinters op maar dit keer is het de sluitpost van NEO’25 die erger voorkomt.

In de extra tijd wordt het bijna nog erger voor GDC als een schot van Ramiro van de Leur net voorlangs gaat. Na ruim 90 minuten fluit scheidsrechter van Dijk voor het einde en laat GDC met een kater achter.

Voorlopig beleven GDC en de supporters nog weinig plezier aan het verblijf in de 3e klasse. Het is allemaal erg wisselvallig wat de ploeg laat zien. En op een dag als vandaag, met de nodige afwezigen wordt nog eens pijnlijk zichtbaar hoe smal de selectie is getuige het feit dat de invallers bestaan uit spelers die al een wedstrijd in het 2e elftal achter de rug hebben.

Komende de week de brokstukken maar bij elkaar vegen en dan volgende week proberen het geschonden blazoen op te poetsen in Gameren met de wedstrijd GVV’63 – GDC. En dat zal, op voorhand gezegd, nog een hele opgave worden aangezien GVV’63 vandaag met 5 – 2 de vloer aanveegde met Altena en hierdoor op de 2e plaats staat achter het soeverein leidende NOAD ’32 wat als enige ploeg nog de volle winst heeft na 4 wedstrijden.