Zaterdag 14 mei 2016 is een spannende dag voor de jongens van de D1. Na 9 competitiewedstrijden staan ze tweede in de ranglijst met 22 punten, gelijk aantal punten als NOAD ’32 D1 alleen deze hebben een beter doelsaldo. De thuiswedstrijd tegen Almkerk begint om 10.45 uur terwijl NOAD om 8.45 uur uit moesten voetballen bij Altena in Nieuwendijk. Nieuwsgierige (of erg fanatieken) GDC supporters gaan bij de wedstrijd van NOAD – Altena kijken en zien tot grote tevredenheid dat Altena scoort 1-0 voor de thuisploeg. NOAD krijgt nog de kans om er een gelijk spel van te maken maar weten een penalty niet te verzilveren. De eindstand blijft dan ook 1-0 voor de thuisclub.

Dan terug bij GDC daar staan de kopjes gespannen. In de kleedkamer moedigen de coaches de jongens nog eens aan en krijgen ze te horen dat NOAD verloren heeft en het lot nu in eigen handen hebben. De missie zoals een van de coaches al weken roept moet vandaag volbracht worden.

Gespannen en geconcentreerd gaan de jongens het veld op daar krijgen ze allemaal persoonlijk de laatste instructies en peptalk van de coach.

De wedstrijd loopt voorspoedig en al snel weet de D1 te scoren iets waar ze de laatste weken extra op geoefend hebben. Niet veel later valt het tweede doelpunt en voor de rust nog een derde. In de rust wordt de jongens verteld dat ze nu niet moeten verslappen en lekker moeten blijven voetballen. In de tweede helft weet GDC nog twee maal te scoren en krijgen maar 1 doelpunt tegen de einduitslag wordt dan ook 5-1.

Met deze uitslag en het verlies van NOAD zijn de jongens kampioen.