Op initiatief van v.v. Woudrichem wordt op zaterdag 17 januari 2015 op Het Bolwerk in Woudrichem een Benefietwedstrijd Voor Sijmen gespeeld tegen Regio Team Altena. Alle voetbalclubs juichen dit initiatief toe en hebben hun medewerking toegezegd.

Sijmen, het zoontje van voetballer Erik den Hartog, die in het verleden voor Woudrichem en SVW speelde, heeft een zeldzame vorm van kinderkanker. Kijk voor zijn verhaal op www.vriendenvoorsijmen.nl.
Als de behandeling in Nederland voldoende aanslaat, mag Sijmen naar Amerika voor immunotherapie. In het Children’s Hospital of Philadelphia zal hij een behandeling ondergaan die de kans op genezing met 20% vergroot. Voor deze behandeling zal het hele gezin minstens een half jaar in Amerika moeten verblijven. Aan het verblijf in Amerika zijn hoge kosten verbonden. De verzekering vergoedt slechts de kosten van de behandeling van Sijmen.

Stichting Vrienden voor Sijmen
Mede om die reden is de stichting Vrienden voor Sijmen opgericht. Het doel van de stichting is om morele steun te verlenen en de behandeling en het verblijf in Amerika financieel mogelijk te maken.
Hierbij valt te denken aan reis- en verblijfskosten, extra behandelingskosten die niet door de verzekering worden gedekt, eventuele nabehandeling etc. De stichting is volledig afhankelijk van giften, donaties en steun van zowel particulieren als bedrijven. Mocht om welke reden dan ook de reis geen doorgang kunnen vinden, of wordt er meer geld bijeengebracht dan nodig mocht blijken, dan is statutair vastgelegd dat het geld ten goede komt aan een of meerdere neuroblastoom gerelateerde instellingen.

Elke steun wordt door Erik, Nicole, Sijmen en Jitse den Hartog zeer gewaardeerd.

Voetbalwereld
Ondertussen zijn in de voetbalwereld veel acties gevoerd. SVW, SSC’55, GRC14, v.v. Heukelum, v.v. Woudrichem en ook bij Proxsys Championscup, het grootse en altijd gezellige zaalvoetbaltoernooi in de winterstop voor amateurvoetbalclubs in Gorinchem en omstreken kwamen de voetballers in actie. Er werden al vele honderden siliconen armbandjes met de tekst ‘Vriend voor Sijmen’ verkocht.

Regio wedstrijd
Achilles Veen, Almkerk, Altena, Be Ready, Dussense Boys, GDC, GRC’14, Kozakken Boys, Noad’32, Sleeuwijk, Sparta’30 en Wilhelmina’26 hebben allemaal hun medewerking toegezegd en zullen twee spelers afstaan. 17 januari a.s. is wel het laatste weekend voor aanvang van de tweede helft van de competitie. Sommige clubs spelen oefenwedstrijden, Kozakken Boys 1 speelt uit tegen ONS Sneek, maar vaardigt spelers uit het 2e elftal af en misschien wordt op zondag de wedstrijd Dussense Boys tegen Be Ready uitgespeeld. Maar elke club wil vertegenwoordigd zijn in Regio Team Altena.

Oud trainer en huidig jeugdcoördinator Cees van Bavel en oud speler en huidig B1 trainer van Woudrichem Jan van Straten gaan een zo sterk mogelijk team samenstellen, zodat het ook een aantrekkelijke wedstrijd tegen v.v. Woudrichem 1 kan worden.

En dan hebben we in deze tijd van het jaar natuurlijk ook nog te maken met de weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt een alternatief gezocht op de vele kunstgrasvelden in de Regio Altena; Achilles Veen, Almkerk, Altena of GRC’14?

Rondom de wedstrijd worden nog de nodige acties georganiseerd. De volledige opbrengst daarvan en de entreegelden komen allemaal ten goede aan de Vrienden voor Sijmen. Er worden heel veel toeschouwers verwacht op zaterdag 17 januari 2015 op het Bolwerk in Woudrichem, aanvang 14.30 uur.

Terug