Vandaag moesten de mannen van Frans Grondman het in een uitwedstrijd opnemen tegen de nummer 3 van de ranglijst Rijswijkse Boys. Deze ploeg zou bij winst koploper zijn. GDC wil wat meer wegkomen uit de gevarenzone dus beide teams speelden voor de 3 punten. De 1e helft was Rijswijkse Boys de bovenliggende partij en stond halverwege, uit een benutte strafschop, dan ook verdiend voor met 1 – 0. Na rust trok GDC de zaken, via een goal van Pascal de Vries, gelijk en had in de laatste minuut nog een uitstekende kans op de overwinning. Deze werd niet benut zodat we afsloten met en gelijkspel.

Verslag

De weeromstandigheden vandaag vielen behoorlijk tegen en van tijd tot tijd moest de paraplu er aan te pas komen om het schrijfblok droog te houden. Dat met de regen van de afgelopen dagen zorgden ervoor dat er sprake was van een zwaar, maar verder goed bespeelbaar, speelveld.

Ten opzichte van de basis elf van vorige week was er door trainer Frans Grondman één wijziging doorgevoerd. Justin Youell verving Xander van de Assem als linksback.

1

Onze opponent van vandaag Rijswijkse Boys maakt tot nu toe een uitstekend seizoen door. We vinden de ploeg dan ook terug op de 3e plaats en doordat de wedstrijd Roda Boys – FC Lienden was afgelast voor vandaag zou de ploeg, bij winst op GDC, de koploper zijn. Wel was de ploeg gehandicapt vandaag door een 3-tal schorsingen zodat trainer Bert Schouten de nodige omzettingen moest doen. GDC wil wegkomen uit de onderste regionen en daarvoor is ook vandaag een 3-punter nodig. Kortom voldoende ingrediënten voor een interessante wedstrijd.

Om even na half drie laat scheidsrechter Simon de ploegen aftrappen. Vanaf de aftrap neemt Rijswijkse Boys het initiatief en zet GDC onder druk. De ploeg zit er bovenop en er wordt heel kort gedekt zodat GDC aan opbouwen niet toekomt. Ook de duels leveren veelal winst op voor Rijswijkse Boys simpelweg omdat men deze met meer overtuiging en wilskracht aangaat dan GDC. De ploeg moet terug. Na 9 minuten een gevaarlijke voorzet vanaf links maar het is Wesley van der Wardt die prima ingrijpt en redding brengt.

4

Rijswijkse Boys, wat het fysiek niet schuwt in deze wedstrijd, blijft de betere ploeg en houd GDC goed in de greep maar kansen creëren lukt de ploeg toch ook niet echt.

2

De gevaarlijke, en veel scorende spits Uslu, wordt niet of nauwelijks bereikt wat zeker de verdienste is van de laatste linie van GDC. Na een minuut of 20 kruipt GDC wat uit zijn schulp en komt ook regelmatig op de helft van Rijswijkse Boys. Een schot van Justin Youell verdwijnt maar net naast het doel van keeper Dennis Mijdam. Net op het moment dat GDC wat controle over de wedstrijd lijkt te krijgen komt de ploeg rond het half uur op achterstand. Johnny van Mersbergen valt ongelukkig in het 16-meter gebied en beroert daarbij, met de hand, de bal. Heel even twijfelt scheidsrechter Simon maar geeft dan terecht een strafschop aan de thuisclub die feilloos wordt benut door topschutter Uslu 1- 0.

7

GDC kan in de achtervolging. En dat doet de ploeg ook want in de 38e minuut zien we een kopbal van Lourens Fieten op het dak van het doel belanden.

3

In de 41e minuut krijgt GDC de beste kans van de 1e helft als Lourens Fieten vanaf rechts zelf op doel schiet en de bal in het zijnet verdwijnt. Helaas zag hij hierbij over het hoofd dat er 3-man vrij voor het doel stonden en terugleggen een betere optie was geweest. Na 45 minuten en wat bijkomende blessuretijd gaan de ploegen aan de thee. Na de rust brengt Frans Grondman een extra aanvaller, in de persoon van Pascal de Vries, binnen de lijnen hij vervangt Johnny van Mersbergen. GDC komt goed uit de kleedkamer en zet direct Rijswijkse Boys onder druk. In de 47e minuut zien we een eerste mogelijkheid voor de ver opgekomen rechtsback Erik den Ouden. Zijn inzet stuit op de voeten van Dennis Mijdam. GDC houdt goed druk op Rijswijkse Boys waarmee de rollen zijn omgedraaid t.o.v. de 1e helft. Het is nu Rijswijkse Boys wat ver terug moet op eigen helft. Toch moet GDC alert zijn op de uitvallen van Rijswijkse Boys. In de 58e minuut noteren we een goede uitval maar het is Jelle Bouman die met een prima ingreep de aanval verijdeld. Daarna een corner voor Rijswijkse Boys waarbij één van de aanvallers stevig doorgaat op Wesley van der Wardt die hier een, ogenschijnlijk, fikse blessure aan overhoudt. De blessure behandeling kost de nodige tijd. Helaas worden hierbij kwetsende spreekkoren gezongen die van weinig respect getuigen. Gelukkig kan hij toch verder spelen. Dan na 63 minuten scoort GDC de dik verdiende gelijkmaker. Een harde lage voorzet van Erik den Ouden wordt bij de 2e paal door Pascal de Vries binnengeschoten.

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/2QMOwxc_0m0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

GDC blijft het spel dicteren maar kan toch niet echt grote kansen creëren. In de 74e minuut weer een uitbraak van Rijswijkse Boys die alleen gestuit kan worden door middel van een fikse overtreding net buiten het strafschopgebied. De vrije trap van Wesley van den Oever verdwijnt maar net over het doel van GDC. In de 80e minuut weer een mogelijkheid voor GDC als een voorzet van Stefan van Veen door Lourens Fieten maar net over geschoten wordt. Het slotakkoord is ook voor GDC als ruim in de extra tijd Joost van Rooijen vrij voor keeper Mijdam opduikt maar zijn inzet mist kracht om deze in de problemen te brengen.

8

Na een kleine 100 minuten fluit de lankmoedig fluitende scheidsrechter Simon voor het einde van de wedstrijd met 1 – 1 als eindstand. Een terechte stand gezien het totaal beeld van de wedstrijd. Voor rust een beter Rijswijkse Boys en na rust een beter GDC.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winsterstop waarin GVV ’63 de tegenstander zal zijn. De promovendus die het seizoen goed begon is inmddels afgezakt naar de 10e plaats met 13 punten. 2 plaatsen daaronder vinden we GDC terug met 1 punt minder. Kortom opnieuw een finale voor onze mannen waarin alleen de winst telt. Maar laten we vooral GVV’63 niet onderschatten. Want 9 van de 13 punten verzamelde de ploeg in uitwedstrijden zo werd recentelijk SVW thuis nog met 0 – 4 weg gecounterd door de mannen uit Gameren.

Doel: Wesley van der Wardt

Achter: Erik den Ouden, Jelle Bouman, Benjamin Vos, Justin Youell.

Midden: Stefan Storchart, Johnny van Mersbergen (46 Pascal de Vries), Tom Hesselberth (90 Loek de Jong), Stefan van Veen.

Voor: Joost van Rooijen, Lourens Fieten.