Na he vrije carnavalsweekend van vorige week moest het in nood verkerende GDC vandaag zien een goed resultaat neer te zetten op Sportpark De Roef in Sleeuwijk. GDC heeft goede herinneringen aan De Roef. Immers in het seizoen 2008 – 2009 promoveerde de ploeg daar naar de 3e klasse door in een bloedstollende penalty serie af te rekenen met HSSC’61. Iets later in dat jaar trapte GDC daar af voor het seizoen 2009 – 2010 met de wedstrijd tegen Sleeuwijk die met 2 – 1 verloren ging.

Vandaag staan de ploegen weer voor het eerst tegenover elkaar in competitieverband. GDC mist, naast de langdurig geblesseerde spelers, vandaag Fabian Splinters en Justin Youell. Tevens moest Benjamin Vos in de warming up afhaken. Menno Schouten keert weer terug van een schorsing en daarnaast zijn Johnny van Mersbergen, Jelle Bouman en Erik den Ouden toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

Bij Sleeuwijk is de rust weer gekeerd nadat eind oktober plotseling het contract met trainer Edward Sijahailatua werd ontbonden wegens verschil van inzicht. Binnen de kortste keren werd Pieter Tuns (onder meer ex Almkerk en Roda Boys) aangesteld als interim trainer voor de rest van dit seizoen en enkele weken terug werd contract verlenging voor volgend seizoen overeengekomen.

Om even over drie uur laat scheidsrechter Felix, onder een heerlijk zonnetje, de teams aftrappen voor de wedstrijd die GDC uitstekend begint en binnen vijf minuten levert de ver mee opgekomen linksback Robin van Wijk een prima voorzet af bij Maarten van Wijlen die evenwel naast schiet. Twee minuten later een grote kans voor Wesley van de Wardt na een assist van Stefan Storchart. Van dichtbij schiet de spits net naast. Zo is de openingsfase voor GDC met veel druk en snelheid over de vleugels.

Echter na deze sterke openingsfase komt Sleeuwijk in de wedstrijd en na ruim elf minuten het eerste gevaar voor het doel van de gasten als Maarten de Bruijne bij de eerste paal Jeffrey Molhoek bereikt die goed voor zijn bewaker komt maar naast schiet. Nog binnen het kwartier een tweede mogelijkheid maar het schot van De Bruijne gaat via Jamie Youell over. De daarop volgende corner levert niets op.

Dan na twintig minuten komt Sleeuwijk op een 1 – 0 voorsprong als Jeffrey van Molhoek zomaar weg mag lopen uit de rug van de GDC defensie en van dichtbij keeper Tim van Rooijen het nakijken geeft na een vrije trap van Danilo Kros. Duur foutje achterin bij GDC en de ploeg moet zien dit te repareren. Met Johnny van Mersbergen en Erik den Ouden op het middenveld wint GDC aan power en voetballend vermogen en de ploeg zet Sleeuwijk weer meer onder druk.

Echter de vleugelspelers kunnen niet meer datgene brengen wat ze de eerste tien minuten brachten zodat er niet echt kansen komen. Spits Wesley van de Wardt kan nog wel eens iets forceren maar worstelt ook regelmatig meer met zichzelf als met de tegenstander. Toch krijgt GDC na ruim een half uur een uitstekende kans om de schade te repareren als een voorzet half tussen Erik den Ouden en Johnny van Mersbergen valt die beiden even twijfelen en de kans is verkeken.

In de slotfase nog een tweetal mogelijkheden voor de thuisploeg om de score uit te bouwen maar in eerste instantie heeft Maarten de Bruijne niet de rust om de bal aan te nemen en dan te schieten en in tweede instantie scheert de voorzet van Marnik Koekoek over de kruin van Jeffrey Molhoek zodat hij net niet aan kopbal toe kan komen. De ruststand is derhalve 1 – 0.

In de rust blijft Robin van Wijk in de kleedkamer achter. Hij wordt vervangen door Jelle Bouman die een uitstekende indruk achterliet in de 2e helft. Direct na rust gaat GDC al door het oog van de naald als een indraaiende vrije trap van Akram Mohamed door alles en iedereen, inclusief Tim van Rooijen, wordt gemist en op de paal valt. In deze 2e helft doet GDC er nog een schepje bovenop en na 56 minuten wordt de ploeg een handje geholpen als er, in het strafschopgebied, een duwfout wordt gemaakt op Johnny van Mersbergen waarop scheidsrechter Felix resoluut naar de penaltystip wijst. Aanvoerder Jamie Youell verzilverd het buitenkansje en zo staat het gelijk 1 – 1.

Aan de zijde van Sleeuwijk valt vooral het goede spel van Marnik Koekoek op maar ook de ervaring van Maarten de Bruijne. Samen met Jeffrey Molhoek komen zij regelmatig dreigend door. Zo ook na 64 minuten als Koekoek de Bruijne bediend in het strafschopgebied die teruglegt op de opvallend vrijstaande Mark van der Meijden die de hoek voor het uitzoeken heeft. Raak en 2 – 1 voor Sleeuwijk.

Ondanks de goede inzet van GDC komt de ploeg niet echt tot kansen omdat in feite de hele voorhoede vastzit. Het is dan ook voornamelijk te danken aan Sleeuwijk zelf dat het kort na de 2 – 1 toch weer gelijk is. De verdediging staat namelijk te slapen bij een verre uittrap die door Erik den Ouden wordt verlengd tot aan Wesley van de Wardt die hem meegeeft aan Maarten van Wijlen die simpel binnenschuift voor de 2 – 2. De defensie van Sleeuwijk stond erbij en keek ernaar.

Een kwartier voor tijd komt Daan Dernison binnen de lijnen voor Johnny van Mersbergen. Beide ploegen schieten met deze gelijke stand niet heel veel op dus is men toch bereid nog de nodige risico’s te nemen om de winst te pakken. Sleeuwijk is daar tien minuten heel dichtbij als Jeffrey Molhoek vrij voor keeper Tim van Rooijen opduikt die echter met een geweldige reflex een nieuwe achterstand voorkomt.

Een minuut voor tijd is Molhoek nogmaals gevaarlijk maar zijn dropshot gaat net naast. In de tegenstoot wordt Stefan Storchart gelanceerd door Wesley van de Wardt. Zijn voorzet bereikt Menno Schouten bij de eerste paal maar de inzet is een prooi voor keeper Martijn Verhoeven. In de extra tijd tenslotte is invaller Ruitenberg nog dichtbij een treffer maar gescoord wordt er niet meer zodat we afsluiten met een 2 – 2 stand.

Gezien de verhoudingen binnen het veld een terechte uitslag. De wedstrijd verdiende geen winnaar. Als we naar de overige uitslagen en de ranglijst kijken veranderd er niet heel veel na vandaag. GDC blijft 13e en heeft 2 punten meer dan nummer 14 SSC’55 maar ook slechts 2 punten minder dan nummer 8 Sleeuwijk.

Volgende week speelt GDC weer een uitwedstrijd en gaan we op bezoek bij NEO’25 waar thuis een smadelijke 0 – 2 nederlaag tegen werd geleden. Er is dus nog iets recht te zetten.