Woensdag 20 september om 18:30u klonk het fluitsignaal in Loon op Zand. Dit was de 3e bekerwedstrijd voor zowel GDC-MO13 als UNO ANIMO-MO13. Beide teams hadden de vorige twee wedstrijden gewonnen dus deze avond beloofde een extra spannende wedstrijd te worden.

Speciaal voor deze wedstrijd stond Imke in het doel bij GDC en zij was ook niet van plan om ook maar één bal door te laten. Inge stond laatste vrouw met om haar arm een opvallende rood, wit, blauwe aanvoerdersband. Voor haar stonden Sam, Irene en Isabelle, klaar om de eerste aanvalsgolf op te vangen en af te weren. Inge zou pas ingrijpen als de aanvaller(s) dreigde(n) door te breken.

Middenveld bestond uit Esmee, Nienke, Dana, Mirte, Juule en Janne-Lynn en de voorhoede bestond uit Kyra, Eline en Amber.

Tijdens de eerste minuten werd al gelijk zichtbaar, dat beide teams er veel zin in hadden. Er werd kort op de bal gespeeld, zodat er weinig tijd was om te zoeken naar een vrije speelster. Toch lukte het onze GDC meiden uitstekend om het hoofd koel te houden en de bal rond te spelen. Uno Animo had al een paar keer geprobeerd om langs de verdediging te komen, maar dit plan sneuvelde keer op keer.

Na een minuut of 7, bereikte de bal via het middenveld Eline. Zij gaf de bal direct door aan Amber en zij maakte een voortreffelijke actie en met een superschot wist zij de openingstreffer op haar naam te zetten.

Door dit snelle doelpunt, bleef de tegenstander nu wat meer op de eigen helft en werd de druk verder opgevoerd. Enkele minuten later was het alweer raak. Nu met een strakke bal naar voren (tot achter de verdediging) en dit keer was het Eline die een sprint nam en de bal onderschepte voordat de tegenstander erbij kon. Zij passeerde de keeper en tikte de bal beheerst in de hoek. De stand was nu 0-2 in het voordeel van GDC.

Uno Animo probeerde tevergeefs om terug te vechten maar leden keer op keer balverlies. Zodra de bal voorin kwam bij Amber of Eline werd het of.. een fraaie voorzet vanaf de zijkant of met een gerichte steekpass naar voren. Daarna volgde er een flink schot op doel en was de keepster vaak kansloos.

In een tijdsbestek van 15 minuten was het maar liefst 4x raak en kwam de tussenstand op 0-6 te staan in het voordeel van GDC.

Na de rust zagen we nog wel een bal in het zijnet van UNO ANIMO belanden en een paar fraaie aanvallen maar dit keer bleef alles zonder resultaat. Ondanks de enorme inzet van de meiden, bleef de ruststand ongewijzigd en werd het 0-6.

Complimenten aan de vele nieuwe speelsters zoals Isabelle, Nienke en Esmee die een fantastische wedstrijd hebben gespeeld. Hetzelfde geld voor Kyra en Dana die uitstekend hebben gevoetbald, super inzet! Voor wat betreft de ‘oude rotten’ zoals Sam, Juule, Janne-Lynn, Irene, Inge, Mirte, Amber en Eline: Vooral zo doorgaan, SUPER!

Helaas was deze wedstrijd voor Imke niet echt geschikt om haar keepers-talent te laten zien! Volgende keer beter… maar toch bedankt. Tot slot een welverdiende ‘pluim’ voor de uitstekende begeleiding van dit meidenteam: Hanko en Mark!