Na een belabberde start van het seizoen ,heeft het derde de draad de laatste weken goed opgepakt met 9 punten uit 3 wedstrijden !

Na de zwaar bevochten zege tegen Taxandria stond vandaag de belangrijke wedstrijd tegen Merlijn 2 op het programma. Belangrijk omdat het de rode lantaarndrager van de competitie betreft en wij daar maar 4 punten boven staan, dus zo vroeg in het seizoen al een echte 6-punten wedstrijd. Vooraf moest Menno helaas afmelden en waren er wat onduidelijkheden in verband met Toine en Jeroen. Maarten moest naar school en zou daarom aansluiten bij het 2e die later moesten spelen. Johan is nog steeds geblesseerd. Daardoor zaten we uiteindelijk met 14 man in de kleedkamer op sportpark ” Merlinello”  in Tilburg. Johan,Toine en Jeroen waren wel als supporter aanwezig (top jongens !) en ook Jeroen (tilburg) kwam op zijn vrije zaterdag kijken (respect !).

Vandaag starten we met Marvin in de goal, achterin v.r.n.l. Stefan Loogman (die zijn debuut in het derde maakte) Tino, Harold en Patrick. Op het middenveld Joren, Ralph en Robbin en voorin William, Joost Anne en Jim.

Na een (wederom) wat langere warming-up , doordat de scheidsrechter die op het laatste moment opgetrommeld was (door wederom! afmelden van de KNVB-scheids) zich nog even om moest kleden, konden we nog even terug naar de kleedkamer om de laatste puntjes op de i te zetten. Door de afwezigheid van Maarten werd Joost Anne vandaag aangewezen als aanvoerder. We zouden scherp beginnen en vanaf het begin de tegenstander aanpakken.

Na de aftrap…… niets van dat alles….. Telkens een stapje te laat… Te snel balverlies….. We zaten er niet echt lekker in. Of het aan het vroege aanvangstijdstip lag, de hoge temperatuur op het kunstgrasveld of iets anders wie weet…. Feit was dat Merlijn makkelijk op kon bouwen en wij niet lekker in ons spelletje kwamen. Halverwege de 1e helft kwam Merlijn dan ook via een kopbal van hun compleet vrijstaande aanvoerder uit een corner op 1-0. Weer een achterstand, weer een inhaalrace, het begint een patroon te worden…. Jim wordt gelanceerd, maar krijgt hem helaas niet langs de keeper getikt.De laatste 10 minuten van de eerste helft pakken we het ineens weer op en Joren presteert het om in 1 actie drie keer de bal in de kluts mee te krijgen en levert hem af bij Joost Anne die voor een leeg doel in kan tikken: 1-1. We beginnen weer te ballen en zetten meer druk wat resulteert in nog een aantal kansjes voor Joren, Ralph en William. Op slag van rust gaat Stefan goed door op rechts en geeft een voorzet bij de tweede paal die Joost Anne op de lat kopt.

In de rust wordt door de leiders aangegeven dat we toch echt meer druk moeten zetten en de kansjes afmaken, want we hebben de drie punten heel hard nodig en tegen deze tegenstander moeten we ze mee nemen. William en Joren worden gewisseld voor Richard Thur en Robin van Wijk. Hierdoor schuift Tino het middenveld op voor wat meer duelkracht daar.

De eerste 25 minuten van de 2e helft was alles wat de 1e helft niet was ! GDC3 kwam scherp uit de kleedkamer, gaf druk naar voren en creeerden kans op kans en veel corners. Ook introduceerden we de corner in 3-en…. Inkoppen, blok , inschieten, blok, weer inschieten, weer een blok….. Dit gebeurde tot drie keer toe, waarna bij de vierde corner Tino bij de tweede keer inschieten hem uiteindelijk binnen wist te werken ! 1-2 en zeer terecht want op dat moment waren we heer en meester. Merlijn kon ook iets minder makkelijk opbouwen, doordat ze in de rust 1 van hun centrale verdedigers wisselden omdat hij bij het eerste aan moest sluiten.  Na goed druk zetten op de rechter kant kwam er een pass door het midden van Merlijn welke door Joost Anne werd onderschept en hij stuurde gelijk Robin diep die zonder twijfel de Merlijn-keeper passeerde 1-3 !  Ons middenveld met Tino, Ralph en Robbin heerste en er konden elke keer verdedigers inschuiven waar vooral Stefan via rechts vaak gebruik van kon maken. Niels de Vries kwam Patrick vervangen en Robbin zakte een linie terug. Richard kopt nog een corner binnen en we liepen uit naar 1-4.

Vanaf dat moment lieten we de teugels iets vieren en gingen we er iets makkelijker over denken. Er kwamen wat kansjes voor Merlijn en 1 daarvan werd door hun spits heel knap ingeschoten 2-4…. Tijd om het weer op te pakken en door te knallen ! Nu niet verslappen want wie weet hoe lastig je het dan alsnog kunt  krijgen. We kregen dit gelukkig voor elkaar en maakten daarna nog 1 goal uit de mooiste aanval van de middag. Geduldig werd er op het middenveld naar een gaatje gezocht en deze werd aan de linkerkant gevonden waar Ralph met een steekbal werd weggestuurd, hij vond Jim die netjes in de lange hoek binnen schoot.

Een 1-5 overwinning was een feit en dit konden we lekker gaan vieren met een avondje stappen in Breda. Vooral op basis van de 2e helft een zeer verdiende overwinning. Volgende week zullen we onze reeks proberen uit te breiden tegen Bavel2, maar dit zal lastig gaan worden. Zij wonnen deze week met 7-0 van Olympia, dus een zware dobber voor ons. We krijgen zowieso de komende 4 wedstrijden 4 ploegen die net boven ons staan, dus nu wordt het aanhaken of de rest van het seizoen in de achtervolging.

Rest ons nog een aantal zaken :

*Maarten viel goed bij het 2e die daarna uitliepen naar een 5-0 overwinning, misschien zijn we hem volgende week wel weer kwijt……

*Zijn band bij het derde is hij hoogstwaarschijnlijk kwijt, want naar verluid heeft Joost Anne hem nog steeds aan…..

*De speaker wordt niet enkel in de kleedkamer gebruikt….. Vlagger Wim Timmer gebruikt hem tijdens al zijn huishoudelijke taken als stofzuigen en koken…..

*Na sponsors voor tenues, trainingspakken, warmloopshirts en presentatiepolo’s zoeken we nu nog een extra sponsor…………….   voor Harold’s gel…..