GDC 1 wist vandaag de 3 punten thuis te houden door BLC met 1-0 te verslaan. Het wedstrijdverslag volgt zondag, maar hierbij alvast de winnende goal van Wesley: DSC_0261. Het verslag staat onder de foto’s!

Op deze bijzonder koude zaterdag met temperaturen rond het vriespunt stonden vandaag de twee ex 2e klassers GDC en SV BLC (Beatrix Lukas Combinatie) tegen over elkaar. In april dit jaar was dat ook het geval toen won GDC overtuigend met 5 – 1.

SV BLC staat, voorafgaand aan deze wedstrijd op een 8e plaats met 12 punten en GDC staat op de 13e plaats met 7 punten. Voor SV BLC geldt dat alle punten thuis werden gehaald. Alleen de overwinning telt dus voor de thuisploeg om wat lucht te krijgen. GDC wat al geplaagd wordt door veel blessures kende nog meer tegenslag de afgelopen weken. Zo werd afscheid genomen van Samir Medic en ook op Leroy van Nimwegen kan de komende weken geen beroep worden gedaan.

Door al deze tegenslag, naast alle andere blessure gevallen, is er een beroep gedaan op de gestopte/lager spelende Johnny van Mersbergen en Erik den Ouden die weer zijn aangesloten bij de selectie. Door al deze mutaties en met Sinterklaas in het land was er ook een surprise in de opstelling want keeper Wesley van de Wardt startte vandaag in de spits waar hij sinds de B-jeugd vrijwel niet meer heeft gespeeld.

Om 14.38uur wijst pupil van de week Bert Bouman GDC de weg naar het doel door met een strak schot te scoren. Beide ploegen beginnen met aanvallende bedoelingen aan de wedstrijd en na 7 minuten een goed lopende aanval van de bezoekers waarbij

Nabil Elouajdi de bal niet bij de volledig vrijstaande Thomas Mesu kan krijgen.

Een minuut later wordt aan de andere kant een goal van Wesley van de Wardt terecht afgekeurd omdat hij een duwfout heeft gemaakt. GDC speelt met veel druk op de bal waardoor SV BLC moeite heeft om eruit te komen. Na 16 minuten speelt Joost van Rooijen zich vrij maar zijn schot gaat hoog over. De gastheren hebben inmiddels de touwtjes in handen genomen en na 20 minuten bereikt een voorzet van Stefan Storchart het hooft van Justin Youell wiens kopbal net voor de lijn wordt geblokt door een verdediger.

Toch moet GDC op zijn hoede zijn voor de uitvallen van SV BLC waar vooral Nibil Elouajdi en Lloyd Hobo laten zien over meer dan gemiddelde kwaliteiten te beschikken. Halverwege de 1e helft krijgt de ploeg uit Den Bosch een vrije trap op 25 meter van het doel. Echter de inzet van Thomas Mesu brengt Henry van Herwijnen geenszins in de problemen.

De gastheren spelen heel gedreven en gepassioneerd vandaag. Wesley van de Wardt is een sterk aanspeelpunt in de spits en laat zien ook daar nog steeds goed uit de voeten te kunnen. Maarten van Wijlen die kort daarachter speelt zet zijn sterke optreden van de afgelopen wedstrijden voort en wint veel duels. Het middenveld met Jamie Youell en Johnny van Mersbergen speelt solide en ook de achterste linie is goed bij de les. Zo kijken we vandaag naar een GDC wat het herkenbaar, en kenmerkend, is voor de supporters.

Na een klein een halfuur weer enig gevaar voor het doel van GDC als Joost van Valkenhoef het doel van de thuisploeg onder vuur neemt maar keeper van Herwijnen red prima met de voet.

Daarna is het alleen nog GDC wat de klok slaat. Na 34 minuten een mooie schietkans voor Johnny van Mersbergen zijn schot wordt corner getikt door keeper Ajay Ramial. Uit de daarop volgende corner kopt Maarten van Wijlen de 1 – 0 tegen de touwen. Echter de scheidsrechter ziet als enige dat van Wijlen een overtreding zou hebben gemaakt en keurt de goal ten onrechte af.

Toch gaan de mannen van Marco de Jong met een voorsprong de rust in. De voorsprong komt in de 41e minuut tot stand als keeper Ajay Ramial de bal los moet laten op een schot, Justin Youell de bal voorgeeft en het “keeper” Wesley van de Wardt is die van dichtbij de 1 – 0 binnentikt. Daarna zijn er nog riante mogelijkheden voor GDC om verder afstand te nemen van SV BLC maar het lukt Levi Splinters en Benjamin Vos niet het Bossche doel nogmaals te doorboren zodat we met een 1 – 0 tussenstand de warme kleedkamers en kantine op gaan zoeken.

Na rust direct een nieuwe mogelijkheid als Joost van Rooijen aan mag leggen op 18 meter van het doel maar de bal gaat via de goalie net naast. GDC probeert snel zaken te doen in de 2e helft door de tweede treffer te scoren en is daar binnen het uur opnieuw dichtbij maar de inzet van Wesly van de Wardt wordt door invaller Benjamin van Boxtel van de lijn gehaald.

De thuisploeg heeft duidelijk het beste van het spel maar een 1 – 0 tussenstand blijft triggy. Zo is er halverwege de 2e helft sprake van een misverstand tussen keeper Henry van Herwijnen en Joost van Rooijen waarvan invaller Teun Kessens lijkt te profiteren want hij gaat om de keeper heen maar zijn schot mist snelheid waardoor van Rooijen erger kan voorkomen.

Na 70 minuten de eerste wissel als Menno Schouten, Wesley van de Wardt vervangt. Kort daarna komt ook Erik den Ouden binnen de lijnen voor Stefan Storchart. Den Ouden stuurt enkele minuten later Schouten weg die echter op de keeper stuit. Zo verzuimd GDC andermaal om de wedstrijd op slot te gooien. Een minuut later een nieuwe kans als Maarten van Wijlen doorkopt op Justin Youell echter ook hij vindt het net niet.

Een minuut voor tijd de allerbeste kans van de 2e helft als opnieuw Maarten van Wijlen de bal doorkopt. Dit keer op Menno Schouten die vrij op de doelman door kan gaan maar tenslotte teveel tijd nodig heeft om af te drukken en door een verdediger wordt achterhaalt en kans weg. Kort na deze actie wordt de wedstrijd afgefloten.

Zo boekt GDC weer de eerste zege sinds 7 oktober en het is een dik verdiende overwinning. De ploeg speelde een prima wedstrijd. Er werd met veel inzet en passie gespeeld en gezien het moeilijk bespeelbare veld was het als kijkspel ook het aankijken meer dan waard. Wat dat betreft ook de complimenten aan SV BLC wat ook met positieve intenties speelde. Daarbij was het ook een sportieve wedstrijd. Enige verwijt wat we de thuisploeg kunnen maken is dat het slechts eenmaal scoorde uit de zeer vele mogelijkheden die het kreeg. Maar goed deze ene treffer was dit keer toch goed voor 3 punten omdat achterin de nul werd gehouden.

Door dit resultaat is GDC opgeklommen naar plaats 10 en heeft de onderkant van de middenmoot in het vizier. Om nog voor de winterstop de middenmoot te bereiken zullen de twee resterende wedstrijden voor de winterstop gewonnen moeten worden. Volgende week gaat GDC op bezoek bij Sleeuwijk en daarna volgt nog de thuiswedstrijd tegen Sparta ’30. Sleeuwijk verloor vandaag met 4 – 2 van het sterk terugkomende SV Capelle en staat op plaats 9 met 2 punten meer dan GDC. We kunnen dus volgende week een spannende pot op sportpark “De Roef” verwachten.

We hopen volgende week weer een flink aantal supporters te mogen ontmoeten in Sleeuwijk want onze mannen kunnen de support goed gebruiken.