Nadat er midweeks een prima tweede helft op de mat werd gelegd tegen Sleeuwijk (1e klasse) waarin een 0-2 achterstand werd omgebogen naar een 3-2 overwinning stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen SSC’55 uit Sprang Capelle op het programma.

In de warming up werd het al snel duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden door het matige veld en de stormachtige wind die dwars over het veld heen stond. GDC begon sterk aan de wedstrijd en kon in het eerste kwartier al op een ruime voorsprong komen maar het verzuimde opnieuw de kansen af te maken. Toch kon er iets later alsnog gejuicht worden want het was Jim Clarke die de bal achter de SSC’55 kon frommelen.
Keeper Michel Schouten die zijn debuut maakte deze zaterdagmiddag kon nog een aantal keer handelend optreden bij een aantal vrije trappen van de bezoekers maar echt groot gevaar kwam er niet meer tot aan de rust.

Na de rust probeerde de thuisploeg toch wat meer de bal rond te laten gaan aangezien het met de wind tegen weinig zin had om ballen door de lucht te spelen. GDC had de wedstrijd redelijk onder controle maar kreeg geen kansen omdat de aanvallen vaak rondom het strafschopgebied van SSC’55 dood liepen. Toch kwamen de bezoekers onverwacht alsnog op gelijke hoogte, een ongevaarlijke vrije trap werd ingebracht en keeper Schouten leek de bal makkelijk te kunnen oppakken maar tot overmaat van ramp liet hij de bal glippen en stond het plotseling 1-1. Maar GDC ging niet bij de pakken neer zitten en ging op dezelfde voet verder en op jacht naar de overwinning. De winnende goal viel dan ook zo’n klein kwartier voor tijd. Een vrije trap werd door Erik van Kessel langs de muur gespeeld waar het Loek de Jong was die zijn voorzet in de lange hoek zag verdwijnen. Een mooie variant die uiteindelijk GDC de verdiende overwinning bracht!

Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen WNC op het programma, het is voor de jongens aan of afhaken als het om het kampioenschap gaat. Bij winst doe je weer helemaal mee, bij verlies lijkt het seizoen voorbij en kunnen de pijlen worden gericht op de nacompetitie.