Na de verliespartijen van de afgelopen weken is de conclusie dat GDC C1 (tenzij er nog gekke dingen gebeuren) op de 4e plaats zal gaan eindigen. Afgelopen zaterdag stond de laatste uitwedstrijd voor de competitie op het programma; nummer 11 Kerkwijk C1 was de gastheer voor op papier een makkelijke wedstrijd. Thuis werd enkele maanden geleden mager met 4-2 gewonnen en de vraag was of de ploeg de nederlagen van de afgelopen weken van zich af kon spelen.

Zonder de geblesseerde Loek was de ploeg met 12 fitte spelers compleet en een scherpe warming-up bleek de opmaat voor een prima eerste helft. Ondanks dat GDC C1 in de eerste minuten nog te onrustig op zoek ging naar het doel, was de ploeg scherp op de 2e bal en was het daarom wachten op de voorsprong. Deze viel uiteindelijk na 12 minuten, Sven ging op links voorbij zijn tegenstander, legde de bal keurig terug Hugo die alleen zijn voet tegen de bal hoefde te zetten. Na de openingsgoal bleef GDC C1 energiek voetballen en doordat de achterste linie elk duel bleef winnen was het 35 minuten lang eenrichtingsverkeer. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 6-0 ruststand en zodoende een zekere overwinning voor GDC C1.

De tweede helft was aan GDC-zijde van een lager niveau. De scherpte, energie en overtuiging was minder dan voor rust en zodoende wist Kerkwijk C1 af en toe nog dreigend te worden. Daarnaast was het aanvallend bij GDC minder verrassend en werd steeds vaker de moeilijke oplossing gezocht, wat nog wel tot 3 extra doelpunten leidde. Uiteindelijk dus met 9-0 een duidelijke overwinning en zeker de 1e helft stemde de gezichten van de meegereisde ouders tot tevredenheid. Voor de statistieken de doelpuntenmakers: 3x Sven, 2x Jardi, 1x Hugo, Pieter Oudshoorn, Pieter Schreuders en Sjack.

Na afloop was de trainer tevreden: “Over de 1e helft ben ik uiteraard tevreden, voornamelijk over de constante controle over de wedstrijd. Het feit dat we allemaal onze duels wonnen, zorgde ervoor dat we steeds weer aan een nieuwe aanval konden bouwen. Dat vele hiervan dan stranden, is een verbeterpunt maar is dan niet direct gevaarlijk voor het resultaat.
In de rust heb ik aangegeven dat we een zelfde 2e helft wilden zien. Uiteraard weet ik uit ervaring dat gemakzucht vanzelf in de ploeg sluipt door de tussenstand dus dat neem ik mijn team niet kwalijk. Laten we 70 minuten volledige controle dan nog als uitdaging zien voor de komende wedstrijden, iets wat het seizoen nog een mooi einde kan geven.”

Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Vlijmense Boys C1, opnieuw dus op papier een makkelijke wedstrijd. Gezien de strijdvaardige woorden van de trainer staat er voor GDC C1 dus zeker nog iets op het spel, namelijk het spelen van een uitstekende wedstrijd voor het trouwe publiek. We zijn benieuwd, wees welkom: aanvang 12.15 uur op het eigen sportpark.