Walking Football is een landelijk project wat is voortgekomen uit het Athletic Skills Model (ASM), Nederlands elftal fysiek trainer Rene Wormhoudt de bedenker van is. Het Ouderenfonds pikte dit idee in 2013 op en samen met de KNVB en het ASM werden er protocollen opgesteld om ouderen weer deel te laten nemen aan het voetbalspel om niet alleen fysieke, maar bovenal sociale fitheid te verbeteren. Dit sluit aan bij de trend van positieve gezondheid waarin gezondheid in een breder perspectief wordt geplaatst dan alleen de mate van bewegen. In het Walking Football-concept is dit de combinatie tussen sociaal actief zijn, laagdrempelig bewegen, zelfredzaamheid en ontmoeten, ook de kernwaarden van Walking Football genoemd.

Binnen de vv GDC zijn Gerard Zwart, Piet den Ouden en Marcel Bouman in de afgelopen weken de enthousiaste kartrekkers om het Walking Football op te zetten. Na eerste overleg afgelopen maandag (30 augustus) van deze werkgroep zijn de ontwikkelingen in een stroomversnelling gekomen. Al heel snel daarna werd er een datum gepikt voor een officiƫle KICK OFF, te weten vrijdag 3 september. Waar we zelf nog twijfelden of er wel voldoende animo zou zijn, werden we deze week overspoeld door enthousiaste reacties.

Er kwamen maar liefst 9 enthousiaste Walking Footballers op deze kennismakingstraining af. Veel meer dan we hadden durven hopen!

We begonnen met een introductie, onder genot van bak koffie, van Gerard Zwart en Marcel Bouman over de spelregels en de organisatie. Daarna was het tijd voor een partijtje 4 tegen 4 om de spelregels en manier van voetballen te leren kennen (onder leiding van Wim Treffers).

Team 1: Rene Splinters, Henk van de Stelt, Wim van de Vendel, Huib van Hemert.

Team 2: Theo Buijs, Ben van Hemert, Liza van Hemert, Gerard Zwart, Marcel Bouman.

Iedereen op zijn eigen tempo en niveau en alleen maar enthousiaste vrolijke gezichten. Na afloop (uitslag partijtje 11-12) van een flesje Hertog Jan om het energieniveau weer aan te vullen. Wat was het een mooie opening, we hebben genoten met z’n allen!

Volgende week vrijdag 19:30 staat de volgende training op het programma. Ben je ook nieuwsgierig of ken je iemand voor wie Walking Football, zowel fysieke als sociale uitkomsten kan bieden, schroom dan niet om geheel vrijblijvend contact te zoeken met Gerard Zwart en/of Marcel Bouman, persoonlijk of via een e-mail naar ws.vvgdc@gmail.com.

Spelregels en organisatie:

Impressie van de 1e training (partijtje):

Terug