Woensdag 26 maart 2014, om 18:35 lag de bal op de stip en kon de wedstrijd beginnen. Niet voordat de dames de oer YELL hadden gedaan: Yell, Yell, Yell, de dames winnen (nu) WEL). De tegenstander was niet minder dan Wilhelmina ’26 F2 en met een wel zeer gevaarlijke spits nr. 10 (BING!). Gelukkig waren de dames in opper beste stemming en tot ieders verbazing was het binnen 35 seconden al 1-0 voor dit geweldige team. Het was Amber die er vandoor ging met de bal en met een fraai schot, het eerste doelpunt van de wedstrijd op haar naam zette.

Wilhelmina was hiermee gewaarschuwd en de dames hadden het duidelijk naar hun zin! Ballen werden goed overgespeeld, iedereen was duidelijk in de aanvallende modus. Angenitha en Dana konden flink aan de slag om nummer 10 (Bing) bij te benen. Deze jongeman van Wilhelmina had zin om te scoren en deed er alles aan om in balbezit te komen en de bal achter de keeper te lanceren.
Ook op het middenveld zag het er goed uit, Irene, Kyra, Veerle en Britt hadden flink wat duels uit te vechten en dit ging prima! Voorin hadden de dames, Eline en Amber, elkaar goed gevonden. Als ze beiden op vijandelijke helft zijn, wordt het gevaarlijk voor de tegenstander om ze nog tegen te kunnen stoppen. Toch weet Wilhelmina in de laatste minuut van de eerste helft, de gelijkmaker te scoren 1-1.
In de tweede helft blijft het spannend, beide ploegen voetballen uitstekend en dan na 10 minuten is het weer raak. Amber schiet heel mooi de bal in het doel en we staan weer voor met 2-1. Nu is het wachten op het antwoord van Bing, Bing zou Bing niet zijn als hij niet zou proberen om (uit een onmogelijke hoek) te scoren. De bal was net voor de achterlijn door Bing gered en hij zag kans om via de zijkant (schuin voor het doel van Imke) de bal in de uiterste hoek te schieten. Nu was het dus 2-2 en beloofde het een spannende laatste 10 minuten te worden.
Enkele minuten later gebeurde het volgende: Eline had een fluitsignaal gemist en was als een pijl uit de boog vertrokken richting doel, de bal werd naast de keeper (in het doel) geschoten maar helaas….. Er was gefloten voor “hands” dus het doelpunt telde niet mee. Dan komt er een volgende aanvalsgolf richting het doel van Wilhelmina en de bal werd richting Amber geschoven die schuin voor het doel kwam en van afstand schoot. Mirte stond voor het doel en deed handig haar schouder naar voren zodat de bal van richting veranderde en de keeper kansloos was. Geweldig gedaan Mirte, dit had de keeper zeker niet verwacht (3-2). Andersom kreeg Wilhelmina nog een kans (directe vrije trap) Bing pakte de bal en schoot vanaf redelijke afstand, keihard op de lat! Soms zit het mee, soms tegen.
GDC rook de overwinning en de tegenstander begon het zwaar te krijgen met zoveel weerstand. Uiteindelijk kwam er nog een mooi opgezette aanval waarbij Amber werd aangespeeld. Amber zag dat het midden voor het doel erg druk was met spelers van Wilhelmina en besloot via de zijkant een poging te wagen. Het lukte haar om voor het doel te komen, de keeper te passeren en dan……. 4-2!!!!
Al met al, was het een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd, met volop kansen voor beide ploegen en met een (welverdiend) resultaat!