Vandaag spelen we tegen Kerkwijk E2. We moeten het stellen zonder Jan en Stefan, die naar het clubweekend zijn. Voor de wedstrijd wordt de opstelling bekendgemaakt.  Jurre staat uiteraard op de goal. Achterin beginnen we met Kasper en Jonathan. Het middenveld wordt bezet door verdediger Luca op rechts, Bruce centraal en Tim op links. Jesse start vandaag als spits. Dit houdt in dat Jetze als wissel begint.

Na de mooie overwinning vorige week was vandaag al voor  de wedstrijd, in de warming up, te zien dat onze jongens niet zo geconcentreerd waren als een week geleden. Kerkwijk start sterk en is fysiek ook sterker dan ons. Kerkwijk krijgt ook de eerste kansen van de wedstrijd. Gelukkig houdt Jurre zijn doel schoon. Langzamerhand beginnen we te combineren en ontstaan er kansen voor GDC. Tim glipt steeds vaker langs zijn tegenstander en er ontstaan hachelijke situaties voor het doel van Kerkwijk. Maar telkens worden de schoten geblokt door een verdediger of staat de prima keeper van Kerkwijk op de goede plek.   Dan neemt Kerkwijk het stokje weer over en gaat in de aanval. Jonathan en Kasper hebben hun handen meer dan vol aan de aanvallers van Kerkwijk in het begin van de wedstrijd. In het verloop van de wedstrijd is te zien dat het onze verdedigers steeds beter lukt om de situatie goed in te schatten en de duels te winnen.  Dan scoort Kerkwijk de 1-0 uit een corner, doordat er niet goed wordt opgelet. Er wordt weer afgetrapt we gaan beter voetballen. Luca, Tim en Jetze krijgen kansen maar die dekselse keeper weet van geen wijken. Het lukt niet, er ontstaat wat irritatie onderling en er wordt wat gemopperd op elkaar. Gelukkig duurde dit niet lang. Het hoogtepunt van de eerste helft was dat bij een blessurebehandeling van 1 van de Kerkwijk spelers de spelers van GDC spontaan begonnen te tienen. Gelukkig was het kort hierna rust.

In de rust wordt stilgestaan bij de dingen die er in de 1e helft waren gebeurd. Niet fel genoeg zijn,  mopperen op elkaar en op tijd afspelen. De tweede helft is voor het grootste deel gelijk aan de 1e helft. Op kansrijke momenten worden net verkeerde keuzes gemaakt waardoor de aanval niet kan worden afgerond. Verdedigend lukt het wel beter dan in 1e helft. Dan wordt er balverlies geleden op het middenveld en de maker van 1-0 begint aan een rush en jaagt met een harde schuiver ook de 2-0 tegen de touwen. Nu is het over en uit, is de gedachte die bij zowel supporters als leiders door het hoofd schiet. Maar wat heel de wedstrijd niet lukte, lukte de laatste 5 minuten wel. Jesse schiet in kansrijke positie, de keeper krijgt de bal niet onder controle en Luca kan de 2-1 binnentikken. De jongens krijgen de spirit die vergelijkbaar was met vorige week en kort hierna weet Bruce omsingeld door 3 verdedigers de bal bij Jesse te krijgen en die scoort de gelijkmaker. Kerkwijk zit er doorheen en GDC ruikt de overwinning. Kerkwijk neemt de aftrap en GDC verovert de bal en met een mooie pass van Jesse wordt Luca op snelheid gelanceerd. Op de hielen gezeten door zijn tegenstander schiet hij van grote afstand net langs de kruising.  Dan fluit de scheidsrechter voor het einde.  Na een 2-0 achterstand zo kort voor tijd moeten we ons tevreden stellen met een punt.

Volgende competitiewedstrijd spelen we thuis as woensdag tegen BVV E2.