Donderdagavond 5 september was voor GDC de aftrap van het nieuwe seizoen 2019 – 2020 met direct goed nieuws want de vereniging verlengde voor een periode van liefst 4-jaar de sponsorcontracten van de hoofdsponsors
• Autobedrijf Het Centrum
• EP: Elgo
• Huib van Hemert bestrating en grondwerk en
• Bistro Tante Pietje
En van de clubsponsors
• Lankhaar techniek en
• Bouman auto’s
Daarnaast waren aanwezig Jakko Sport en Macron als kledingpartners.

De sponsors werden feestelijk ontvangen door een bestuursdelegatie. Het tekenen van de contracten gebeurde op het hoofdveld van GDC waar de selectie in zowel het thuis- als uittenue was opgesteld. Ook de jeugdteams JO7 1 en JO8 2, en overige belangstellenden, waren aanwezig zodat het geheel een fraaie omlijsting werd van het officiële deel van de avond, het tekenen van de contracten.

Voorzien van een grote bos bloemen worden door de sponsors de contracten één voor één getekend waarna voorzitter Paul van Rooijen de champagne flessen laat knallen.

Een prachtig moment voor ons eigen GDC. Want geen club kan heden ten dagen nog zonder sponsor(s). Mede door hun financiële bijdrage heeft de verenging meer mogelijkheden om het beleid uit te voeren en om de toegang laagdrempelig te houden.

In de gesprekken met de sponsors over het waarom ze sponsor zijn horen we dat ze GDC een mooie (familie) club vinden met een prachtig complex wat door de vele vrijwilligers goed wordt onderhouden. Een aantal sponsors komt uit Eethen en verteld het belangrijk te vinden om de club uit het eigen dorp te ondersteunen. Een andere sponsor geeft aan in het begin zelfs anti voetbal te zijn geweest totdat zijn eigen kinderen gingen voetballen. Inmiddels is het zover dat zijn vrouw in het hoofdbestuur zit en de PR zaken regelt. Zelf is hij ook meerdere keren per week op het complex te vinden en staat op zaterdag langs de lijn als supporter bij hun zoons.
Dat de sponsors een geel blauw hart hebben is ook wel duidelijk als we nagaan dat Autobedrijf Het Centrum al meer dan 40 jaar sponsor is van GDC en ook EP: ELgo is al circa 20 jaar sponsor. De andere sponsors zijn ook al vele jaren aan de verenging verbonden. GDC is hun dan ook zeer erkentelijk voor hun financiële bijdrage.

Na het maken van de nodige foto’s gaat het gezelschap naar de kantine alwaar koffie met roomsoezen wacht en Henk van der Stelt een presentatie geeft met als titel “GDC achter de schermen”. In deze presentatie laat hij zien wat er allemaal gebeurd binnen de club en wat er nodig is om op zaterdag de wedstrijden te kunnen spelen.

De presentatie begint met een filmpje van het GDC complex gemaakt door een drone waarna er een keur aan activiteiten voorbij komt alvorens er een wedstrijd kan worden gespeeld. Zo komen de gezichten voorbij die het onderhoud van de velden voor hun rekening nemen. De trainers van de (jeugd)teams, de leiders, de clubscheidsrechters en assistent scheidsrechters, het maken van de reclame borden (waarvan er inmiddels ook meer dan 200 zijn bij GDC en die ook een mooie bijdrage opbrengen), de kleedkamers, verzorgings- en fysio ruimte, de kantine met keuken en het kantinepersoneel, de mensen die zorgen voor het schoonhouden van de accommodatie, overig onderhoud, de materiaalruimte en natuurlijk ook de bestuurskamer/wedstrijdsecretariaat passeren de revu.

Indrukwekkend om te zien wat er zo allemaal gedaan wordt binnen de club en wat uiteindelijk allemaal is gericht op verbetering van de spelers die het fascinerende spelletje wat voetbal heet beoefenen. Dit seizoen komt GDC met liefst 20 teams uit in competitie verband, 5 seniorenteams en 15 jeugdteams waarvan 2 meisjesteams. Dat hier heel veel vrijwilligers voor nodig zijn spreekt voor zich. De gehele presentatie is voorzien van actie foto’s waar de liefde voor de club van afstraalt. GDC is dan ook een echte familieclub waar iedereen mag zijn zoals ie is en waar aandacht is voor elkaar.

De activiteiten die voor de jeugd worden georganiseerd mogen natuurlijk ook niet ontbreken. We denken dan onder meer aan het Sinterklaas, Bingo en het zomervoetbalkamp. En wat te denken van het jaarlijkse feestweekend in oktober. Een echt hoogtepunt in het voetbalseizoen.

Na de presentatie is het officiële gedeelte voorbij en is er nog gelegenheid voor een gezellig samenzijn en om elkaar te ontmoeten of zoals we dat noemen de 3e helft.

Al met al kunnen we concluderen dat GDC zijn zaakjes goed voor elkaar heeft mede dankzij de trouwe bijdrage van de sponsors en de vele vrijwilligers waarvoor dank.

Piet den Ouden

Terug