Na vele malen getracht te hebben om een datum te prikken was het eindelijk zover. Een van de top-items van de veiling die geveild is aan Huib van Hemert en Paul van Rooijen voor VV GDC en Activo Band (voor een magistraal bedrag van € 1200,-) ging dan toch eindelijk plaats vinden.

Het 3 gangen diner voor 30 gasten!

De “Master Chefs” Joost van Rooijen, Johnny van Mersbergen en Justin en Jamie Youell moesten na een goede voorbereiding dan nu toch echt aan de slag. Nadat Justin en Joost de kantine tot een gezellige eet locatie te hebben omgetoverd begonnen de voorbereidingen voor het voorgerecht. De vers gebakken stokbroden van Bakkerij Brouwers werden rechtstreeks uit de warmen ovens opgehaald. In de voorgaande weken hebben wij een aantal intensieve avonden beleefd waarbij Wim Treffers (JA!) ons perfect uitleg heeft gegeven over alle apparatuur en materialen die wij tot onze beschikking mochten hebben.

De gasten konden kiezen uit twee voorgerechten bestaande uit:
– Carpaccio met rucola sla, gebakken pijnboompitten, parmezaanse kaas en vleugje dressing.
– Tomatensoep met verse groenten en gehaktballen.

Tijdens het voorbereiden van de voorgerechten kwamen langzaam de eerste gasten binnen gelopen. Trudy en Dick Bouman hadden ondertussen de muziek installatie al geïnstalleerd en ook onze barvrouw van de avond Tim Wimmer was gearriveerd. Uit onverwachte hoek kwam Tom Hesselberth ook nog even helpen en werden de “Master Chefs” voorzien van schorten door de dames van Huib en Paul.

foto 5 foto 3

Na het diner geopend te hebben werd het voorgerecht geserveerd onder live zang van Trudy Bouman die hiermee meteen zorgde voor een goede sfeer. Tijdens het voorgerecht zorgde Wim Timmer dat iedereen voorzien was (fris) drank zodat de “Master Chefs” konden gaan beginnen aan het hoofdgerecht.

De gasten konden kiezen uit twee hoofdgerechten bestaande uit:
– Een overheerlijke mals stuk biefstuk geserveerd met peper of bospaddenstoelensaus.
– Een gegrild stuk varkenhaas geserveerd met peper of bospaddenstoelensaus.

logo-vanroessel-135jaarDit overheerlijke vlees en sauzen samen met de speciale BBQ zijn aangeboden door Slagerij-traiteur Van Roessel uit Waalwijk.
Hierdoor kon het niet meer fout gaat. De BBQ werd aangezet en het vlees werd, nadat wij ons in het begin even afvroegen of dit wel goed ding, perfect gegrild. Binnen werden de sauzen op temperatuur gebracht en de potato wedges, salades en de snacks en friet voor de kids klaargemaakt.

foto 1

Na alles geserveerd te hebben konden de gasten beginnen aan het hoofdgerecht. Joost was zelfs niet te min om even het vlees persoonlijk nog in stukken te snijden.

foto 3 foto 5  foto 5 foto 4 foto 3 foto 2 foto 1

Na het hoofdgerecht was er natuurlijk nog 1 gang over namelijk het dessert.
Het dessert werd op het laatste moment nog even omgetoverd tot een “IJS BUFFET”.
Het luik van het normale gesproken cafetaria gedeelte van de kantine werd geopend en zo konden de gasten het dessert door de “De Master Chefs” laten samenstellen.

De gasten konden kiezen uit vier soorten ijs (Vanille,  Chocalade, Aardbei, Tiramisu) samen met verschillende soorten vruchten en eventueel met een vleugje slagroom.

Na een geslaagd 3 gangen diner werd het diner afgesloten met koffie, thee en voor de liefhebbers wat likeur. Hierna zorgde Trudy in duet met Chris Zonneveld en Huib van Hemert dat de avond in sfeer werd afgesloten.

foto 1 foto 1(2) foto 3  foto 2

Namens “De Master Chefs” willen wij de volgende mensen bedanken:

  • Huib van Hemert en Paul van Rooijen voor het bedrag wat betaald voor de veiling voor VV GDC en Activoband.
  • Slagerij-traiteur Van Roessel voor het overheerlijke vlees
  • Bakkerij Brouwers voor de overheerlijke stokbroden
  • Trudy Bouman voor de live zang die hiermee de gehele avond zorgde voor een perfecte, gezellige en leuke sfeer
  • Wim Timmer voor het bedienen van de gasten
  • Wim Treffers voor de uitleg en beschikbaar stellen van de apparatuur en materialen
  • Maarten Bouman en Henk van de Stelt voor het beschikbaar stellen van de kantine, drank en snacks.
  • En natuurlijk alle andere mensen die hebben meegeholpen

Groeten De Master Chefs

 

 

Terug