Competitie

14 september 2013

GDC 1 4 – 3 GJS 1

Je moet er bij geweest zijn om het te geloven. Maar het is toch echt waar dat een

over het grootste deel van de wedstrijd veel beter GJS in de laatste 25 minuten een

0-3 voorsprong weg gaf en de thuisclub in de extra tijd zelfs nog de volle winst greep

(4-3).

GJS ging flitsend van start en binnen een minuut mocht Kenny Lagendijk een vrije

trap nemen die Sjors Hendriks met het hoofd (en enige medewerking van keeper

Wesley van der Wardt) in een doelpunt omboog. Twee minuten later werd het zelfs

0-2. Opnieuw mocht Kenny Lagendijk aanleggen voor een vrije trap en weer was het

Sjors Hendriks, nu met een schitterende kopbal, die voor 0-2 zorgde. In de 8 e

minuut had Sjors voor 0-3 moeten zorgen, maar hij kopte geheel vrijstaand uit een

corner van Kenny Lagendijk naast. GJS bleef de betere ploeg en na 28 minuten leek

Kenny Lagendijk op weg naar 0-3, maar alleen voor keeper Wesley van der Wardt

schoot hij tegen de vallende keeper aan. Na 32 minuten werd de thuisclub voor het

eerst gevaarlijk, maar keeper Kevin Jansen tikte de van dichtbij ingekopte bal uit de

hoek. Vijf minuten later miste iedereen een harde lage voorzet en de bal ging voor het

doel van Kevin Jansen langs. Weer vier minuten later werd een bal van dichtbij net

naast het doel van Kevin Jansen gekopt. Tussendoor kreeg ook GJS nog kansen,

zoals in de extra tijd van de eerste helft, toen een vrije trap van Kenny Lagendijk

gevaarlijk voor het doel kwam. Maar zowel Ruud Bos als Louis Damen kon net niet

voldoende bij de bal en uiteindelijk kon keeper Wesley van der Wardt de bal klemvast

pakken.

In de rust werd Stefan Hölzken gewisseld voor Allard de Jong en toen Louis Damen

na twee minuten de bal na een mooie pass van Sjors Hendirk keurig afwerkte en voor

0-3 zorgde leek de wedstrijd op slot te zitten. GJS bleef de betere ploeg en in de 55e

minuut kwam Zeki Laaiti alleen voor keeper Van der Wardt, maar schoot tegen hem

op. Kort hierna werd Bart Viveen vervangen door Kevin Gruiters en weer een paar

minuten later kwam Sereno Latuhihin in het veld voor Zeki Laaiti. Julien Dorrepaal

kwam door deze wissels rechtsachter te spelen. In de 66 e minuut kwam de thuisclub

vanuit het niets plotseling op 1-3 via een bal van de zijkant die gedragen door de wind

in de uiterste hoek verdween. Dit doelpunt kwam op naam van Jamie Youell, De

thuisclub begon er in te geloven en kort hierna redde Kevin Jansen en de

terugspringende bal werd naast geschoten. In de 72 e minuut werd het 2-3 toen een

corner keurig werd ingekopt door Pascal de Vries. Vier mintuten later had GJS de

wedstrijd kunnen beslissen toen Kevin Gruiters keurig voorzette en Louis Damen de

bal in de kruising deponeerde. Keeper Wesley van der Wardt tikte de bal echter uit de

kruising. Hij blesseerde zich omdat hij tegen de paal aanklapte, maar hij kon gelukkig

voor de thuisclub verder spelen. Een minuut later speelde Julien Dorrepaal de bal

keurig op Kenny Lagendijk die alleen vanaf rechts op doel afging. Voor het doel liep

Louis Damen helemaal vrij en als Kenny de bal op Louis had geschoven had deze de

al voor het intikken gehad. Kenny besloot echter om zelf te schieten en schoot, net

als in de eerste helft, tegen de keeper op. In de 86 e minuut bracht Erik den Ouden

de stand op 3-3. Een minuut later leek Louis Damen GJS opnieuw op voorsprong te

zetten toen hij alleen op de keeper afging. Hij schoot wel hard, maar helaas net langs

de verkeerde kant van de paal. In de extra tijd werd het dus nog 4-3 door Pascal de

Vries. Kort daarna overtrad keeper Wesley van der Wardt de zes seconden regel en

mocht GJS binnen het strafschopgebied een vrije trap nemen. Helaas belandde de

bal in de muur. Kort hierna maakte scheidsrechter Sjors de Jong een einde aan deze

wonderlijke wedstrijd en bleef GJS verslagen op het veld achter. Komende zaterdag

speelt GJS om 15.00 uur thuis tegen Rijswijkse Boys, die met 4-0 uithaalde tegen

Hardinxveld. Hopelijk herstellen de jongens zich en zetten zij het goede spel van deze