Afgelopen zaterdag speelde GDC tegen het laag geklasseerde SV Capelle.
De ploeg moest het vandaag stellen zonder Bas van der Kolk en Jeffrey Pruijssers die kampen met blessures, Chris Visser, Johnny van Mersbergen en Emiel van der Heijden moesten bij het eerste aansluiten. Daarnaast kon de technische staf maar op twee wisselspelers rekenen omdat het ineens niet meer is toegestaan om spelers van de A jeugd mee te nemen. Best een vreemde en kwalijke zaak aangezien het voor deze jongens prima ervaringen zijn om met de selectie te spelen en trainen.

Toch stonden er om half drie gewoon 11 spelers op het veld en kon de volgende race naar de drie punten beginnen.
Het werd meteen duidelijk dat SV Capelle niet was gekomen om lekker te voetballen en enige intentie had om voor de winst te gaan.
Dit betekende dat GDC scherp moest beginnen en het zaak was om de bezoekers niet te onderschatten.

GDC was van begin af aan de betere ploeg en SV Capelle kwam er niet aan te pas. Loek de Jong was het dan ook die halverwege de eerste helft de 1-0 binnen schoot met een hard laag schot. Overige kansen werden niet goed uitgespeeld waardoor er met een minimale voorsprong de kleedkamer werd opgezocht.

Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd en was het wachten op de 2-0. Deze kwam er dan ook na een rommelige fase in de wedstrijd door opnieuw Loek de Jong. Nu de overwinning zo goed als binnen was werd de wedstrijd ook steeds minder en slordig en werden er nog een hoop kansen om zeep geholpen. Uiteindelijk was het Kevin Bouman die de 3-0 eindstand bepaalde.

Een zeer simpele overwinning voor GDC maar ook dit soort wedstrijden moet je goed doorkomen en niet vergeten jezelf te belonen.
Dus de volgende wedstrijd zuiniger omspringen met de kansen en werken aan het doelsaldo wanneer je tegenstanders van dit niveau treft.