Op deze prachtige voorjaarsdag moest GDC uit aantreden bij Tricht. Nu weten we al het hele seizoen dat uitwedstrijden niet aan GDC zijn besteed, tot nu toe werden pas 2 punten hierin verzameld. Vandaag was daar op geen uitzondering. Voor rust was het van beide kanten een matige vertoning met weinig kansen. Maar toch ging Tricht met een 1 – 0 voorspong rusten. In de extra tijd scoorde de ploeg uit een afgeslagen corner. Toen in de 2e helft Benjamin Vos na een klein kwartier de 2 – 0 achter zijn eigen keeper schoot was het over en uit met GDC. De ploeg speelde, niet voor het eerst dit seizoen, zonder enig vertrouwen en beleving. Tricht schakelde nog een tandje bij en strooide met de 3 – 0 en 4 – 0 nog wat extra zout in de wonden. En dan vooral de manier waar op de tegen doelpunten tot stand komen mag de ploeg zich aanrekenen. Het zal voor GDC in deze vorm nog een hele toer worden om zich te handhaven in de 2e klasse. De enige schamele troost voor de supporters was het goede weer.

Na het vrije carnavalsweekend van vorige week werd vandaag de draad weer opgepakt met de uitwedstrijd bij Tricht. De thuiswedstrijd had destijds een klinkende 4 – 0 overwinning opgeleverd voor GDC. Dus kon er gerekend worden met het feit dat Tricht uit was op revanche. De debutant die aan een prachtig seizoen bezig is staat op een keurige 6e plaats en is ook, als winnaar van de 1e periode, al verzekerd van de nacompetitie. De nacompetitie lonkt ook voor GDC maar dan in omgekeerde vorm namelijk voor handhaving in de 2e klasse. Kortom een winstpartij voor GDC zou meer dan welkom zijn.

Trainer Frans Grondman kon vandaag de coaching weer voor zijn rekening nemen. Jamie Youell was geschorst en zijn vervanger was Stefan Storchart. Keeper Wesley van der Wardt heeft een blessure aan zijn ringvinger maar kon/moest wel beginnen aan de wedstrijd. Immers GDC heeft een keepers probleem zeker met het oog op volgend seizoen. Zoals bekend maakt van der Wardt volgend seizoen de overstap naar Roda Boys. En aangezien GDC niet echt over een vervanger beschikt wordt het nog een hele uitdaging om het goed in te vullen. Maar goed wie weet wat er nog kan gebeuren voor we zover zijn.

Dan de wedstrijd. Doordat het hoofdveld van Tricht nog niet is vrijgegeven voor senioren wedstrijden  wordt er op kunstgras gespeeld. De wedstrijd begint in een rustig tempo en doordat beide teams de nodige fouten maken is er weinig opwinding voor beide doelen te bespeuren en duurt het maar liefst tot de 21e minuut alvorens ze in actie moeten komen. Het is keeper Rian Drost die als eerste in actie komt als hij stijlvol een vrije trap van Stefan Storchart uit de lucht plukt. 5 minuten later zien we Erik den Ouden ver opkomen op de helft van Tricht. Hij haalt de achterlijn maar zijn voorzet kan niet binnen worden geschoten. Iets over het half uur een nieuwe mogelijkheid voor GDC als een voorzet van Stefan van Veen verlengd wordt door Pascal de Vries en Stefan Storchart vrij in kan schieten maar opnieuw is keeper Rian Drost op zijn post. GDC heeft meer bal bezit dan Tricht maar kan niet heel gevaarlijk worden maar kleine mogelijkheden komen er nog wel. Zo zien we in de 37e minuut een goede voorzet van Stefan Storchart op een haar na gemist worden door Pascal de Vries. Net als je denkt dat we met 0 – 0 gaat rusten scoort Tricht in de extra tijd alsnog de 1 – 0. Hiervoor krijgt men wel de medewerking van  GDC. Een corner wordt afgeslagen en opnieuw ingezet. Stefan Storchart verzuimd hierbij om tijdig uit te lopen en heft het buitenspel op waardoor het voor Kevin van de Bergh wel heel simpel wordt gemaakt om te scoren. Hiermee is de koek nog niet op in de 1e helft want ook GDC krijgt nog een kans. Eerst is het Jelle Bouman die met een kopbal Rian Drost tot een knappe redding dwingt. Uit de nieuwe corner is het een inzet van Lourens Fieten die via de voet van Jelle Bouman van de doellijn wordt gehaald.

De 2e helft begint met één wissel. Stefan van Veen blijft geblesseerd achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Joost van Rooijen. GDC zal op zoek moeten naar de gelijkmaker immers een nederlaag gaat de ploeg zeker niet helpen in de strijd om lijfsbehoud. Maar al snel gaat het helemaal fout met de ploeg. In de 58e minuut wordt een vrije trap van Wesly van Maurik voorgebracht. Benjamin Vos wil opruimen maar raakt de bal helemaal verkeerd en passeert de verraste Wesley van der Wardt en GDC staat met 2 – 0 achter.

Tricht ruikt bloed en schakelt een tandje bij om de defintieve knock – out uit te delen. En wat we enkele weken  geleden bij WNC uit ook al zagen herhaald zich vandaag in Tricht. De ploeg zakt opnieuw door zijn hoeven heen en speelt verder een compleet kansloze wedstrijd en voetbalt meer tegen zichtzelf dan tegen de tegenstander. In de 59e minuut noteren we een inzet van Ramon van Soelen die maar net voorlangs gaat. In de 65e minuut een opgelegde kans voor Kevin van de Bergh maar vrij voor het doel ziet hij toch nog kans om naast te schieten 3 minuten later een prachtige redding van Wesley van der Wardt op een inzet van Rens Vermeltfoort zodat de schade (nog) niet verder oploopt. Iets wat in de 75e minuut wel gebeurt als de GDC defensie staat te  schutteren. In het 16 meter gebied krijgt Robin de Raadt alle tijd en ruimte om af te drukken en de  3 – 0 binnen te schieten. Even later claimt Tricht een strafschop als Jelle Bouman hands maakt. Scheidsrechter van Oort wil hier echter niet van weten en laat doorspelen. GDC mag hierover niet klagen. In de 86e minuut komt dan alsnog de 4 – 0 op het op het bord als invaller Michiel Heikoop vrij op mag rukken in het centrum en van de rand 16 schiet hij de bal keurig binnen. Hiermee is de 4 – 0 nederlaag een feit.

Door de winst van SC Everstein is het verschil met laatste plaats nog maar 3 punten. Kijken we naar boven dan is het verschil tussen nacompetitie en een veilige plaats maar 1 punt. Kortom alles is nog mogelijk maar afgaand op het spel van vandaag zal het een hele toer worden voor GDC om zich te handhaven in de 2e klasse. Ook het programma voor de komende weken is niet direct iets wat veel vertrouwen geeft. Maar goed los daarvan is het grootste probleem van GDC op dit moment het ontbreken van zelfvertrouwen/beleving en als dan ook de zo noodzakelijke en kenmerkende werklust ontbreekt dan wordt het een loodzware opgave.

Volgende week komt titelkandidaat Lienden  naar Eethen. De uitwedstrijd werd destijds nipt verloren en in de wetenschap dat GDC thuis altijd iets meer kan brengen hopen we maar op het beste.

Volgende week geen verslag omdat ik niet aanwezig kan zijn bij de wedstrijd.

Doel: Wesley van der Wardt

Achter: Erik den Ouden, Benjamin Vos, Jelle Bouman, Justin Youell (81 Marco Pijnenburg)

Midden: Stefan Storchart, Tom Hesselberth, Johnny van Mersbergen (66 Xander van den Assem), Stefan van Veen (46 Joost van Rooijen)

Voor: Lourens Fieten, Pascal de Vries.