Sommigen was het al opgevallen… , anderen niet …. GDC 3 is dit seizoen eigenlijk heel aardig gestart.

Na een slechte tweede seizoenshelft vorig jaar is de draad dit jaar goed opgepakt. Er waren wat personele wisselingen: Tino heeft besloten om het vierde te versterken, maar daar tegenover stond de entree van Max en Carlo vanuit de A-junioren  en Tom van het tweede.

Er is daardoor een mooie mix ontstaan van ervaren spelers die je over het spelletje niet veel meer hoeft te vertellen.. Een middengroep van fitte jongens met een knap loop- en voetbalvermogen. En dat dan aangevuld met een aantal jonge honden als Max en Carlo en regelmatig iemand uit ons bijzonder jonge tweede als Jelmer, Gerbert en Ruben. Ik moet ook zeggen dat het van alle kanten goed en positief opgepakt word. De ouderen proberen te sturen, de jongeren proberen het op te pikken, al met al staat er op dit moment al een echt “team”.

De volgende mutatie was in de staf waar Joost Anne het stokje van Wim Treffers heeft overgenomen als coach. Joost heeft voorafgaand aan het seizoen aangegeven iets prestatiever bezig te willen zijn, wat wel eens in kan houden dat iemand een bepaalde wedstrijd maar kort of misschien wel niet speelt. Aangezien er geen commentaar kwam gaan we er van uit dat iedereen akkoord is. Ook zullen er (als dat mogelijk is qua aantallen) jongens door moeten schuiven naar het vierde.

De start van dit seizoen was als gezegd heel aardig. Twee krappe 2-3 overwinningen bij ONI2 en SSC3, een klinkende 5-0 overwinning thuis tegen Olympia’60 2 en een kleine nederlaag uit bij Sparta’30 2 met 3-2. Dus 4 wedstrijden met in iedere wedstrijd 5 goals levert in ieder geval spektakel en tot nu toe 10 punten op. Jammer is wel dat het door ongelukkige blessures en ongelukken al een aantal weken schuiven is in de opstelling omdat dan de ene en dan de andere afwezig is. Mark werd aangereden door een vrachtwagen, Jimmy kreeg tegen Olympia en flinke tik die resulteerde in een enkelblessure, Chris is nog niet fit , Werner heeft wat kwaaltjes enz, enz…..

En dan komt op zaterdag 8 oktober koploper Taxandria 2 uit Oisterwijk op bezoek….. 5 gespeeld , 15 punten…. En team dat altijd al leuk voetbal liet zien, maar dat regelmatig strandde in schoonheid. Dit seizoen is het daar allemaal anders door het aantrekken van een paar ex-Taxandria zondag1 spelers en met name voormalig aanvoerder en topscorer Mathijs “Mattie” Roosen, die tot nu toe bijna de volledige productie op zich heeft genomen.

GDC 3 heeft als gezegd wat personele problemen en  moet door blessures  Jimmy, Werner en Carlo missen. Bas is wat later in verband met de verbouwing en aangezien het  tweede niemand over heeft  waren gelukkig Arjon Kommers (4e) en good old Maarten “multifunctioneel inzetbaar” Bouman bereid om op de bank plaats te nemen naast Bas en Rowan. We starten met Marvin in de goal achterin Niels, Richard, Mark en Max. Middenveld Stefan, Robbin en Chris en voorin William Tom en Menno. Zoals aangegeven heeft Tax een knap voetballend team en in de eerste paar minuten komen we dan ook compleet niet aan de bal. Nadat we Max doorschuiven en Chris er in het midden bij posteren kunnen we ook een beetje mee gaan doen. Na ongeveer een kwartier resulteert dat in een vrije trap die door Tom vakkundig op het hoofd van Richard gelegd word en we staan plots met 1-0 voor. Daarna is het Tax weer dat het heft in handen neemt, zeker nadat twee van hun spelers vakkundig  Tom de wedstrijd uit werken…. Gevolg:  gebroken pols en weer een speler die we de komende tijd moeten missen… Bas komt er dan voor Tom in en op de counter krijgen we nog een paar kansen, maar verder moeten we voornamelijk heel hard werken om Tax van ons af te houden. Tax probeert  dan ook veelvuldig om de jonge scheidsrechter te beïnvloeden en om vrije trappen mee te krijgen om zo hun specialisten in stelling te brengen. Wonder boven wonder halen we de rust met een 1-0 voorsprong. Chris geeft aan niet verder te kunnen en wordt vervangen door Maarten als laatste man, waardoor Mark het middenveld op schuift.

De tweede helft start zoals de eerste eindigde …. ploegenachtervolging….. Na een kwartier twee dramatische minuten voor het derde. Eerst wordt een vrije trap binnen geschoten en een minuut later valt een afgeslagen corner voor de voeten van de topscorer van Tax en staan we met 1-2 achter. Het gezeur van de tegenstander is op slag verdwenen en het balletje gaat aan hun kant steeds makkelijker rond.  Bij ons blijft het bij hard werken en wachten op misschien nog dat ene kansje en dat komt…. Na een vrije trap ontstaat er een scrimmage situatie voor het doel van Tax en dan is het natuurlijk Menno “koning kluts” de Hart die het balletje binnen prikt. Tax begint weer te praten, zuigen en ook voetballend te drukken, maar het overleg is een beetje uit hun spel. Na nog een aantal verhitte situaties , Rowan die invalt voor Robbin en nog wat hachelijke momenten  voor onze goal fluit de goed leidende scheidsrechter voor het einde.  Een gelijkspel dat aanvoelt als een overwinning en de HJ in de kleedkamer smaakt goed.

Helaas was het einde van de wedstrijd zo intens, dat het er niet meer in zat om Arjon mee te laten doen, maar bij deze nogmaals bedankt Arjon !  Verder een bedankje voor Maarten, want als je in zo’n wedstrijd (ongetraind) zo iedereen op zijn plek weet te zetten en op de juiste momenten ingrijpt… Heel knap.  Man of the match van onze kant was Max (of zoals ze bij Tax zeggen : die ###-vijf…..) Hij moet in sommige situaties nog wat slimmer en rustiger worden, maar pikt de overgang goed op!

Als we deze werklust elke week op het veld leggen en verder niet te veel blessures oplopen denk ik dat we een mooi seizoen kunnen hebben met elkaar.

Terug