Waar het in de ochtend nog leek op een grijze en koude dag, kon GDC C1 in de middag met een heerlijk zonnetje na een lange winterstop weer voetballen. Direct stond een mooie uitwedstrijd op het programma, namelijk de 2e ronde voor de beker. Tegenstander was Jan van Arckel C1, welke in de 2e klasse bovenin meedraait en daarmee bij de bookmakers favoriet was.

GDC C1 startte de wedstrijd met een complete selectie en na een snelle bezorgservice was ook iedereen op tijd aangekleed en gereed voor de wedstrijd. Tijdens de warming-up was zichtbaar dat Jan van Arckel C1 last had van concentratiegebrek en bij GDC C1 was de gretigheid juist aanwezig, waardoor het een mooie partij kon gaan worden.

In het begin was het voornamelijk wennen aan het gladde, maar verder redelijk goede veld en was het een vrij gelijkwaardige partij. Beide ploegen wisten weinig te creëren en de duels werden op het middenveld uitgevochten. Het was daarom typerend dat de thuisploeg op voorsprong kwam door een uitglijder van Sjack, waarna Jan van Arckel middels een snelle counter voor de 1-0 tekende. GDC C1 groeide langzaam in de wedstrijd en kreeg enkele kleine kansen die echter niet tot de gelijkmaker leidde.

Na rust was het spelbeeld identiek en was het GDC C1 wat het spel probeerde te maken en af en toe ook een kleine mogelijkheid kreeg. Aan de andere kant was de 2e kans voor Jan van Arckel direct weer raak en zo liet men zien wat efficiëntie is. In het laatste kwartier schakelde GDC C1 over op een systeem met 4 aanvallers om de aansluitingstreffer nog te forceren, maar Roel en even later Pieter Schreuders kregen de bal niet tussen de palen. Jan van Arckel C1 kreeg 5 minuten voor tijd de 3e en tevens grootste kans, maar deze werd juist gemist, waardoor er nog hoop bleef bestaan. In de extra tijd zorgde Pieter Schreuders toch nog voor 2-1, nadat Sjack op keeper was gestuit, maar vervolgens floot de scheidsrechter af voor het einde.

“Misschien had er vandaag meer ingezeten, maar toch staat hier een tevreden trainer. Het spel was na de vele weken winterstop misschien niet flitsend, maar er stond een team dat heeft gewerkt voor een goed resultaat. Jan van Arckel was efficiënter en op basis daarvan de terechte winnaar. Voor ons is dit een prima voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Dussense Boys C1 over 2 weken. Ook dan zal er geknokt moeten worden voor de punten en na vandaag heb ik het volste vertrouwen op een goede afloop.”

Zoals gezegd vervolgt GDC C1 over 2 weken de competitie met direct een kraker tegen de nummer 2. Enkel de winst zal dan tellen en elk ander resultaat betekent voorlopig afhaken in de titelstrijd. De wedstrijd begint om 13.00 uur en alle steun is dan van harte welkom!

Terug