Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen nummer laatst Vlijmense Boys C1 op het programma en onder het toeziend oog van vele ouders/supporters werd er om 12.15 uur afgetrapt op het eigen B-veld. Hidde was voorafgaand de wedstrijd ziek afgehaakt, en zodoende sloot Bart na de wedstrijd van de D1 als 13e speler aan. Zoals inmiddels een trend is bij GDC C1 kan ook hij terugkijken op een prima debuut bij de C1.

De wedstrijd zelf was een afspiegeling van enerzijds de ranglijst en anderzijds het ontbreken van sportieve belangen. Vlijmense Boys C1 ontbrak het simpelweg aan kwaliteit om er een spannende wedstrijd van te maken, typerend daarbij was dat eigenlijk niemand langs de lijn bij de aansluitingstreffer (2-1 red.) enige vorm van zorgen had. GDC C1 zal op de 4e plaats eindigen en hoefde zich daarom niet in te spannen voor een grote uitslag. Vooraf was duidelijk dat de 3 punten in Eethen zouden blijven en helaas voor de toeschouwers was deze gedachte ook bij het team zichtbaar. GDC C1 speelde onder de maat en toch was de wedstrijd met een ruststand van 3-1 eigenlijk al gespeeld.

In de tweede helft leek Vlijmense Boys C1 de witte vlag inmiddels ook gehesen te hebben en GDC C1 ondervond steeds minder weerstand. Ondanks dat ook nu het goede voetbal niet op de mat werd gelegd, liep de ploeg simpel uit naar uiteindelijk 9-1, een uitslag die met iets meer enthousiasme en energie tot minimaal 15 had kunnen oplopen. Na afloop kon Sven opnieuw 3 doelpunten bij zijn totaal optellen, had Jardi er net als vorige week 2 gemaakt en stonden Roel, Hugo, Loek en Dirk vandaag ook op het scorebord.

De trainer wilde na de wedstrijd weinig woorden vuil maken aan deze wedstrijd: “Mijn assistent zei na het laatste fluitsignaal tegen mij dat we met zo min mogelijk energie een zo groot mogelijk rendement wilden halen. Ondanks de ruime overwinning is het een wedstrijd om snel te vergeten, ik kan me namelijk ook weinig enerverende momenten meer herinneren.”

Volgende week staat voor GDC C1 geen competitiewedstrijd op het programma, maar toch zal er worden gevoetbald. Kersvers kampioen in de andere 3e klasse, Almkerk C1 zal om 10.00 uur de gastheer zijn voor een oefenwedstrijd. Gezien de uitslagen tegen bijv. GRC’14 C1 (3-0 winst) en Achilles Veen C1 (3-2 winst, 4-2 winst) is dit een tegenstander waar een GDC C1 in vorm van zou moeten kunnen winnen. De vraag is of de ploeg over de vorm (van de dag) beschikt en of het ondanks het vriendschappelijke karakter de wil kan opbrengen om er met de volle 100% inzet voor te gaan. We zijn benieuwd!

Terug