Bij GDC blijven uiteraard de algemene regels van toepassing: blijf thuis als je klachten hebt, houd 1,5 m afstand, nies/hoest in je ellenboog, roep/schreeuw niet en was regelmatig je handen. Bezoekers zijn toegestaan, volg de aangegeven looproutes.  

Volwassenen en 12-plussers houden afstand ten opzichte van elkaar, kinderen tussen 12 en 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden en kinderen hoeven onderling én met volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.

Registratie  
GDC heeft een registratieplicht. Iedereen die het sportcomplex betreed, moet zich registreren. Dat doe je op de formulieren die bij binnenkomst van de kantine klaarliggen..

We gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. De gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek (conform de richtlijnen van de overheid). Wij rekenen op jullie begrip en medewerking! 

Toeschouwers
Langs de velden geldt de 1,5 meter regel. Personen uit één huishouden/gezin mogen wél bij elkaar staan langs de lijn. Uitzonderingen: kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 m meter afstand te houden; jongeren tot en met 17 jaar onderling niet, maar wél tot volwassenen.   

Wedstrijden
In het speelweekend is op een lijst bij binnenkomst van de kleedaccommodatie aangegeven welk kleedlokaal aan een team is toebedeeld.

Gezien de beperkte ruimte in de kleedlokalen kunnen alleen de begeleiders van een elftal daar toezicht houden. Het is dus uitdrukkelijk NIET toegestaan dat ouders mee naar binnen gaan.

Thuisploegen mogen bij GDC wel douchen.

Voor teams met spelers boven de 18: er mogen max. 3 personen in de dug-out. Voor wissels en overige stafleden zijn extra stoelen naast de dug-out op 1,5m afstand van elkaar beschikbaar.  

Uitwedstrijden

Verzamel met je team voor het spelen van een uitwedstrijd op het parkeerterrein. Dit om onnodige drukte te vermijden. Als je meerijdt met mensen van buiten je huishouden, draag dan een mondkapje. Check vooraf de regels van de vereniging waar je team een bezoek brengt om niet voor verrassingen te komen staan. 

Tot slot
Naleven van deze regels kunnen wij (bestuur en vrijwilligers) niet alleen doen. Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan de regels te houden. Gebruik je gezonde verstand! Ook al schat je de kans dat er via jou besmettingen plaatsvinden misschien “klein” in, de gevolgen kunnen zeer groot zijn. In het ergste geval kunnen we dan alsnog niet voetballen dit seizoen. We moeten het met z’n allen doen! 

Afhankelijk van de ontwikkeling van het virus kunnen de maatregelen in de komende periode nog worden aangepast. Houd dus de website van GDC in de gaten en raadpleeg deze nog even op de dag voorafgaand van de wedstrijd of er iets is veranderd.

Terug