Op 24 December werd in d’Alburcht weer het jaarlijkse pupillen toernooi gehouden.
GDC D1 speelde tegen de D-selecties van Achilles Veen, Wilhelmina ‘26, Noad ‘32 en Dussense Boys. Omdat op 23 December ook al aan een toernooi werd deelgenomen, is vandaag niet het hele team aanwezig.
Helaas konden Chris en Jim Zonneveld niet aanwezig zijn vanwege het overlijden van de vader van Chris. Wij wensen Chris, Jim en de familie heel veel sterkte toe.

Aanwezig waren Riaan, Dirk, Kevin H, Djento, Sven P, Sven V, Mees en Nathan. Er werd gestart onder leiding van Albert, later kwam Andy er nog bij. De deelnemende clubs moesten ook nog een aantal wedstrijden fluiten, gelukkig kon Thomas Vos (de broer van Nathan) ons daarbij helpen. Hij heeft de wedstrijden goed gefloten, daarvoor onze dank!

Een wedstrijd duurt 12 minuten, en we spelen met 5 tegen 5. Onze eerste wedstrijd spelen we tegen Noad. We beginnen goed aan de wedstrijd en komen al snel op 1-0 doordat Kevin H, goed doorzet, en de bal binnen tikt. Even later krijgen we nog een penalty maar die wordt door de keeper van Noad gestopt. Tegen het eind perst Noad er nog een slot offensief uit, maar Riaan houdt het de nul op het bord. Uitslag 1-0.

Het is leuk om met GDC D1 te werken. De jongens hebben goede ideeen voor de opstelling, geven aan wanneer er gewisseld moet worden. Ook bieden ze spontaan aan om ook een keer te keepen, zodat Riaan ook mee kan voetballen.

De tweede wedstrijd is tegen Wilhelmina nu met Sven P op goal, al snel is een knappe redding nodig om een vroege achterstand te voorkomen. Helaas is het even later toch raak, na een goed uitgespeelde aanval, 0-1. Na deze achterstand neemt GDC het heft in handen en zet steeds meer druk. 12 minuten zijn dan zo om, maar gelukkig weet Kevin H, na een mooie aktie over rechts de gelijkmaker te scoren. Uitslag 1-1.

De derde wedstrijd beginnen we met Sven V. op het doel. Tegenstander is nu Achilles Veen. Weer is het Kevin H die met zijn snelheid en wendbaarheid de wedstrijd open breekt en de 1-0 scoort. Achilles laat het er niet bij zitten en maakt snel 1-1. Inmiddels staat Nathan in de spits en daar weet de Achilles verdediging geen raad mee. Nathan scoort 2-1 en even later 3-1. Riaan laat zich ook zien, maar schiet net over. Mees en Djento laten mooie akties zien, maar die resulteren niet in een doelpunt. Dirk is achterin terecht gekomen en laat zien dat hij heel goed kan verdedigen. Elke keer weet hij zijn tegenstander af te stoppen. Vlak voor tijd doet Sven P de wedstrijd op slot door knap 4-1 te scoren. Uitslag 4-1

De vierde en laatste wedstrijd is tegen Dussense Boys. Nu staat Djento op goal. GDC heeft het beste voetbal, maar het lukt niet om de kansen te verzilveren. Djento houdt het doel leeg, Dirk staat weer goed te verdedigen. De einduitslag is zoals de wedstrijd begon 0-0.

Conclusie; geen wedstrijd verloren en maar 2 doelpuntjes tegen gehad. Dit had tot gevolg dat na het tellen van de punten bekend werd gemaakt dat GDC D1 het toernooi heeft gewonnen! De winst zat vooral in het feit dat de jongens als team hebben gespeeld en dan ook nog eens met 100% inzet.
Als leider is het zeer prettig om zo met de jongens samen te werken, ga zo door!

Mvg,
Albert

Terug