Een mooie zonnige zaterdag middag.. Half drie. Druk op het GDC terrein. Het eerste speelt thuis, vrouwen 1 welteverstaan! Dit belooft een spannende middag te worden! Een aalburgse derby met van beide kanten een wil om te winnen. Er staat veel op het spel… De teams zijn aan elkaar gewaagd. Niet alleen de winst is belangrijk, ook trots speelt een grote rol. Wie zal er gaan winnen…

De wedstrijd komt maar stroef op gang. Passes komen niet altijd aan en je merkt dat de wil om te winnen zo groot is dat het spel daaronder lijdt.
Maar na een tijdje wordt het spel steeds beter. Mooie opbouwen van achteruit, snelle rushes over de zijkant, er worden kansen gecreëerd! Dit wordt beloond met een doelpunt! Hoppa 1-0!! Zal dit de spanning wat wegnemen? Wilhelmina schrikt (wakker) van dit doelpunt en beginnen ook sterker te worden. Toch weet GDC voor het doel te komen en wordt er weer gescoord! Maar helaas… Dit doelpunt wordt afgekeurd. Heel jammer omdat Wilhelmina steeds sterker wordt en een doelpunt meer dan welkom zou zijn om de tegenstand de kop in te drukken.
Aanval na aanval volgt en kans op kans vooral voor het doel van de reserve keeper van Wilhelmina. Daar wordt een speelster van GDC neergehaald binnen de 16 van de tegenstander. Penalty!! Maar helaas, mis.. Termen als gerechtigheid komen de dug-out van Aalburgers uit. Tja.. De wedstrijd is nog niet afgelopen, er kan nog van alles gebeuren! En zo geschiedde.. Er wordt weer gescoord door de vrouwen van GDC! 2-1! Het werd stil aan de overkant…  Laat de scheids maar gauw affluiten! Even billenknijpen, en ja hoor! Gewonnen!!! Trots is er, ook van de supporters aan de zijlijn! Gefeliciteerd met deze overwinning!

Terug