Na het aangename weer eerder deze week viel het vandaag weer niet mee langs de lijn. Een koude noordenwind blies in de lengte richting over het veld op sportpark De Schans waar vandaag de wedstrijd De Zwerver – GDC op het programma stond.

Tijdens de winterstop nam De Zwerver afscheid van trainer Richard Mank die werd opgevolgd door Edward Knook en Gerrie Slagboom. Deze 2 mannen wijzigden de nodige zaken in de ploeg waardoor het met name achterin staat als een huis getuige het feit dat de laatste 3 wedstrijden werden gewonnen zonder een tegendoelpunt.

GDC moest het vandaag zonder trainer Marco de Jong doen die met Azerbeidzjan < 17 jaar het kwalificatie toernooi afwerkt. De honneurs langs de lijn werden waargenomen door Cor Pruijssers. Om even over drieën laat scheidsrechter Molenaar de ploegen aftrappen voor de wedstrijd. GDC begint geconcentreerd aan de wedstrijd en neemt het initiatief zonder dat het echt gevaarlijk wordt. Na 10 minuten een scherpe vrije trap van Stefan Storchart die door alles en iedereen wordt gemist en net voorlangs gaat. De Zwerver probeert er in de omschakeling snel uit te komen maar veelal strandt dat al op het middenveld waar naast Jamie Youell ook Johnny van Mersbergen uitstekend werk verricht. Niet opvallend allemaal, wel heel nuttig, en het hele seizoen al zeer constant en goed spelend. Na 19 minuten de eerste mogelijkheid voor de mannen uit Kinderdijk als de ploeg een vrije trap krijgt op 18 meter van het doel van GDC. Redouan El-Akchaoui krult deze langs de muur maar niet langs Wesley van de Wardt. Toch put de De Zwerver hier moed uit en ploeg gaat op jacht naar de openingstreffer 2 minuten later een kopbal van Niels Verloop maar deze mist snelheid en verontrust GDC allerminst. In de 24e minuut neemt Jort van Meerkerk het doel van GDC onder vuur maar ook dit levert geen treffer op. Aan de andere kant moet keeper Daniel Borsje, in de 27e minuut, zich volledig strekken op een indraaiende vrije trap van Stefan Storchart. Hij brengt redding ten koste van een corner. In de 30e minuut een nieuwe vrije trap voor GDC maar de inzet van Pascal de Vries smoort in de muur. Een minuut later is het 1 - 0 voor de De Zwerver als Jesper v/d Adel voorgeeft. Wesley van de Wardt uitkomt maar invaller Wesley Kassels iets eerder bij de bal is en de 1 - 0 binnen kopt. Twee minuten later maakt Wesley zijn fout goed als hij met een katachtige reflex red op, alweer, een kopbal van Wesley Kassels na een voorzet van Jort van Meerkerk. Veel tijd heeft GDC niet nodig om een passend antwoord te vinden want na 35 minuten is het Pascal de Vries die de 1 - 1 scoort en hiermee Daniel Borje na ruim 300 minuten weer eens passeert. Hieraan vooraf ging een geweldige pegel van Jamie Youell die via de keeper de paal teisterde. De terugspringende bal wordt door De Vries binnengetikt. Bijna gaat GDC nog met een voorsprong aan de thee beginnen als 2 minuten voor rust Pascal de Vries de bal ontfutseld aan laatste man Mathijs Vermaat en vrij door kan gaan op keeper Daniel Borsje maar zijn inzet raakt de onderkant van de lat en Justin Youell net de terugspringende bal niet kan binnen koppen. Na rust speelt GDC met de wind in de rug maar is het De Zwerver wat na 51 minuten opnieuw op voorsprong komt als een voorzet op de verste paal komt en de terugspringende bal wat gelukkig op het dijbeen valt van Jort van Meerkerk en binnengaat 2 - 1. Dit keer heeft GDC maar 2 minuten nodig om de gelijkmaker te scoren want in de 53e minuut hersteld Jamie Youell het evenwicht en hoe!! Hij neemt een afvallende bal op 30 meter afstand van het doel vol op de pantoffel en jaagt de bal snoeihard langs de kansloze Daniel Borsje die hem alleen maar heeft horen gaan. De wedstrijd komt hierna in wat rustiger vaarwater terecht. GDC heeft het meeste balbezit en controleert de wedstrijd. Wat hierbij met name opvalt is de rust die voorstopper Joost van Rooijen in het spel brengt. Onder alle omstandigheden rust en vertrouwen uitstralend en alles voetballend oplossen. Zoals gezegd controleert GDC wel maar kan toch verder weinig gevaar stichten voor het doel van De Zwerver. De wedstrijd lijkt dan ook een 2 - 2 eindstrand aan te koersen. Maar in de laatste 10 minuten gebeurd er nog het een en ander. In de 83e minuut een ongelukkig moment voor het doel van GDC tussen Wesley van de Wardt en Erik den  Ouden waar Marnix v/d Adel maximaal van profiteert en via van de Wardt raak schiet voor de 3 - 2 voorsprong. GDC lijkt hiermee tegen een niet verdiende nederlaag op te lopen maar krijgt in de voorlaatste minuut de medewerking van de verdediging van De Zwerver als, na een miscommunicatie, Gerard van Drongelen zijn eigen doelman passeert en GDC voor de 3e keer deze middag deze middag langszij komt bij De Zwerver. Na ruim 90 minuten fluit de goed leidende scheidsrechter Molenaar voor het einde van de wedstrijd. Als we de balans opmaken dan roept het enerzijds, gelet op hoe de tegendoelpunten tot stand komen en de bal onderkant lat eruit, het gevoel op van 2 punten verloren. Anderzijds is er het gevoel van toch nog een punt met de 3 - 3 in de voorlaatste minuut waar met name De Zwerver een zure smaak aan zal overhouden omdat het eigen doelpunt was. Ik hou het op het laatste. Volgende week krijgt GDC bezoek van SV Meerkerk en deze ploeg komt zeer sterk terug in de competitie en heeft bijna de aansluiting te pakken. Vandaag klopte de ploeg koploper Geinoord met 1 - 0. Dit zal de ploeg veel vertrouwen geven voor de wedstrijd tegen GDC. De mannen van Marco de Jong zijn  dus gewaarschuwd. De eerste wedstrijd dit seizoen eindigde in 2 - 2. Opstelling: Doel: Wesley van de Wardt Achter: Levi Splinters, Joost van Rooijen, Benjamin Vos, Erik den Ouden. Midden: Johnny van Mersbergen, Jamie Youell, Lourens Fieten, Voor: Stefan Storchart, Pascal de Vries, Justin Youell (66 Menno Schouten). Verslag: Piet den Ouden Foto: Het Kontakt / Regiovoetbal