Foto’s:
GDC Photos by Eric Schröder

Bron: Brabants Dagblad
Bij DESK wordt een sprookje geschreven, die van GDC is nagenoeg doorgeprikt

GDC verloor met 2-1 van DESK. Daardoor raakt de ploeg de koppositie kwijt, terwijl de thuisclub naar de nacompetitie gaat.

Beide ploegen zouden waarschijnlijk heel weinig opschieten met een gelijkspel. Dan zou GDC hoogstwaarschijnlijk zijn koppositie verliezen aan Sleeuwijk dat op bezoek ging bij degradant SV Capelle. Mocht Sparta’30 winnen van MVV’58, zouden de Kaatheuvelnaren de lucratieve derde plaats kwijtspelen aan de ploeg uit Andel.

Aan niets wat de zien dat DESK de afgelopen wedstrijden beroerd had gevoetbald. De combinaties liepen redelijk gesmeerd en via onder meer Tom Rommens werden er aardige kansen gecreëerd om een voorsprong te nemen. Die werden niet benut, te wijten aan de alert keepende Tim van Rooijen. In de 40e kopte Meer van de Pennen de bal uit een vrije trap raak. GDC kon er niet veel tegenover stellen, al had Justin Youell de pech dat de bal de lat teisterde.

Na rust een onmachtig ogend GDC, dat door de arbiter werd geholpen. Een al te innige omarming van een verdediger op invaller Wesley van der Ward – ,,Er was niks van de hand” – werd bestraft met een pingel. Tom van Rijswijk pakte dat cadeautje vakkundig uit. GDC putte er moed uit, drong aan. Maar het was DESK dat gevaarlijker bleef en door Steven Krikken zich verzekerde van nacompetitievoetbal: Sparta’30 verloor van MVV’59. GDC is koploper af, gaf in de afgelopen anderhalve maand een voorsprong van negen punten weg.

Bron: Regio Voetbal

Totale ontreddering bij GDC na 2-1 nederlaag bij DESK; Sleeuwijk nu op pole position voor kampioenschap

KAATSHEUVEL • GDC kwam zaterdag van een koude kermis thuis. Het verloor met 2-1 van DESK en gaf daarmee de koppositie af aan Sleeuwijk, dat met 1-6 won bij SV Capelle en dat het kampioenschap nu in eigen hand heeft.

De verslagenheid was groot bij GDC. Overal op het veld lagen de verslagen matadoren. Met naast zich een in tranen uitbarstende speler moest ook trainer Gerrit Molenaar even bekomen van de anticlimax na het 2-1 verlies tegen DESK.

“Dit komt wel even aan”, moest Molenaar bekennen. “We hebben er alles aan gedaan. Maar het is er even niet. Hoe denk je dat dit doorwerkt? Het is moeilijk, maar goed. Ik vind wel dat we de goals heel makkelijk weggaven. Er stonden drie mensen vrij om de 1-0 in te koppen. Dat mogen we onszelf aanrekenen. De tweede helft heb ik toch weer een GDC gezien, dat er alles aan gedaan heeft om te winnen. Daar heb ik diep respect voor. Ze hebben vanmiddag zo diep moeten gaan en we waren nog dicht bij de 2-2.”

“De wedstrijd zaterdag tegen Haaften is nu een formaliteit. Sleeuwijk gaat er natuurlijk met de titel vandoor tegen Sparta’30. Of het moet anders zijn”, dook de trainer van GDC maar snel de catacomben in om zijn spelers bij te staan in de ontreddering.

Lat
DESK had veel dreiging had. Met name de gevaarlijke Tom Rommens onderscheidde zich. Een eerste mogelijkheid mikte hij nog over en een uithaal van Stijn Hamers eindigde op de vuisten van keeper Tim van Rooijen, die ook de volgende mogelijkheid van Rommens pareerde.

Pas na het half uur liet GDC zich een keer gelden. Het schot van Joost van Rooijen ging echter over het doel van DESK.

Tegen de rust sloeg DESK toe met de 1-0. Na een vrije trap kon de vrije Mees van der Pennen de openingstreffer in koppen. Vlak voor rust kwam GDC dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Justin Youell teisterde de lat.

Strafschop
Na de rust bracht trainer Gerrit Molenaar direct Wesley van der Wardt. GDC zette een tandje bij en begon met name het laatste half uur alles uit de kast te trekken. Even later had GDC de gelijkmaker en de 1-1 te pakken na een overtreding op Van der Wardt. De foutloos leidende scheidsrechter Dave Steenis wees meteen naar de stip en Tom van Rijswijk schoot onberispelijk raak.

Het was het sein voor een spannende slotfase. Alles ging na voren bij GDC, dat alle risico’s nam.

Een vrije trap van Tom van Rijswijk zeilde naast. Een volgende poging van de GDC-er ging ook naast. Tien minuten voor tijd strooide DESK nog wat zout in de wonde in de tegenstoot met de 2-1 van Steven Krikken.

GDC restte niets anders dan alles er uit te persen. Wesley van der Wart strandde echter op de doelman van DESK en een vrije trap van Tresor Mbiavanga trof ook geen doel. Het was gebeurd met GDC, dat naast de titel in 3E lijkt te grijpen.