Vandaag gaan we op pad om een Bekerwedstrijd te spelen in Wijk en Aalburg bij onze naaste buren Wilhelmina 26 . 
Als we aangekomen zijn en de spelers geteld hebben zijn we compleet . 
Nou ja compleet de spelers dan . Want tijdens het omkleden blijkt dat onze keeper z’n schoenen niet bij zich had en een keeper zonder handschoenen dat gaat niet lukken en voetbalschoenen die heeft hij ook nodig .dus moeder Marleen moest even met haar auto door de geluidsbarrière heen en terug om de voetbalschoenen thuis op te halen .En een ander had de helft van z’n scheenbeschermers bij zich ,maar dat konden we ter plekken oplossen door de ton met gevonden voorwerpen aan te spreken . Al met al we waren nog niet begonnen .tijdens het omkleden werd nog even mee gedeeld dat er vandaag pas foto’s gemaakt werden door de vader van Tim om de pagina van de E1 op de GDC site compleet te maken .
Dus de haren werden nog even goed gedaan en de foto’s van onze sterren konden worden gemaakt .
Nadat we de warming up gedaan hadden begonnen we in de volgende opstelling 
Jurre in de goal . Achterin Luca en kasper . Op het middenveld van links naar rechts Jetze ,jonathan en Bruce en wederom in de spits Jesse en Tim begint deze keer als wissel  .om9:15 plaatselijke tijd geeft de scheidsrechter het fluitsignaal voor de aftrap . GDC laat zien van af het begin dat het geleerd heeft van de vorige uitwedstrijd tegen Nieuwekuijk want toen stonden we met de rust al met 6-1 achter en dat wilden we deze keer voorkomen . We speelden de bal keurig in het rond en probeerde netjes van achter uit op te bouwen . En gebruikte alle schakels in het veld . Zo werd een Aanval opgezet door de schakels Bruce en jonathan en de laatste bracht de bal bij Jesse en Jesse ronde netjes af en de nul was van het scorebord 0-1 . Wilhelmina trapte af en lieten zien dat ze nog niet echt onder de indruk waren van ons en zetten ook een aanval op en kwamen tot een paar meter van ons doel . Maar wij hebben onze rots in de branding Jurre in het doel staan en die redden als zo vaak met een mooi reflex met z’n rechter been . Onder tussen beginnen wij weer met het opbouwen van een aanval via de schakels kasper ,jetze en Jesse en die geeft een assist aan Bruce en maakt koelbloedig de 0-2 . En zo gaan we de rust in .

Tijdens het drinken van een bekertje ranja geven wij als trainers aan dat het een spel veel beter is als vorige week en dat we beter begonnen zijn . We geven de laatste tips mee en daar is de scheidsrechter al weer want die heeft er ook zin in net als wij .
Jonathan begint als wissel de tweede helft .

Wij trappen af en proberen gelijk af te trappen zoals we op de training hebben geoefend .
Wat bijna in een doelpunt resulteerde ,jammer jongens maar wel mooi om te zien waar we tijdens de training op hebben getraind bijna tot een doelpunt lijde . Ondertussen heeft de keeper van Wilhelmina de bal in z’n handen en schiet de bal uit . De bal word opgevangen door Luca en die speelt de bal naar Jesse en die stormt op Naar het doel en geeft de bal netjes af aan Jetze die in een betere scoringspositie staat en de 0-3 op het board zet . De volgende aanval word opgezet door Tim ,Luca en Jetze en de laatst genoemde maakt de 0-4 .onder tussen blijft Wilhelmina aandringen maar wij losse het voetballend keurig op en onderscheppen de bal telkens keurig optijd . We blijven voetballen en krijgen zelfs de handen op elkaar van onze toeschouwers die het spel aandachtig blijven volgen en zo is het Luca die de 0-5 tegen de touwen schiet na een mooi opgezette combinatie van de E1 van GDC en vlak voor tijd is het nogmaals Luca die op aangeven van Jonathan het zesde doelpunt maakt voor GDC deze morgen en dat is tevens ook de eindstand . 

Jongens vandaag was het een mooie wedstrijd om naar te kijken. Er was spel vreugde ,er werd goed overgespeeld ,er werden ballen netjes voor de goal af gegeven als iemand er beter voorstond . En het was mooi om te zien dat de toeschouwers van beide partijen ook stonden te genieten van jullie . 

We kunnen niet anders zeggen applaus voor jullie inzet vandaag .
Ga zo door ! 

Wietse en Tonnie 

Verstuurd vanaf mijn iPad

Terug