Vandaag spelen we tegen Helvoirt E1, een onbekende tegenstander. Gelukkig zijn we weer compleet. Na het zwaarbevochten gelijkspel van vorige week tegen Noad ’32 zijn we nieuwsgierig hoe de jongens het vandaag zullen doen.  Tim is weer hersteld van een pittige enkelblessure waardoor hij een paar wedstrijden heeft moeten missen.

Voor de wedstrijd wordt de opstelling bekendgemaakt.  Jurre staat uiteraard op de goal. Achterin beginnen we met Kasper en Luca. Het middenveld wordt bezet door Bruce, Jonathan en Tim.  Jesse start vandaag als spits. Dit houdt in dat Jetze als wissel begint.

Een kwartier voor de wedstrijd wordt begonnen met de warming-up en worden wij verwelkomd door onze  jeugdige scheidsrechter.

Het begin is erg rommelig, de wil is er wel maar het overspelen is onnauwkeurig . Er wordt soms te veel met de bal gelopen omdat dit makkelijker gaat dan de afgelopen wedstrijden. Maar dit kost erg veel energie en zeker als vaak de bal wordt verloren. Toch ontstaan er de nodige kansen voor GDC. Jesse schiet naast, Tim lost een schot wat geblokt wordt een woud van benen.

Helvoirt laat zich ook niet onberoerd en heeft een paar behendige aanvallers. Zo onstaat er ook kansen voor Helvoirt. Na ongeveer tien minuten dribbelt een Helvoirt speler zomaar vanaf de middenlijn rechtdoor naar de goal van Jurre. Er wordt hem geen strobreed in de weg gelegd en Jurre is kansloos op het goede schot van deze speler. Zo staan we toch weer achter, ondanks alle goede bedoelingen. Dan even later compleet uit het niets krijgt Jesse in kansrijke positie de bal en zoals zo vaak is het dan prijs, 1-1. De jongens worden hierdoor opgepept en in een mum van tijd heeft Jesse nummer 2 te pakken na een goede pass van Jonathan. Jetze heeft inmiddels de positie van Luca achterin overgenomen en maakt kennis met de zeer snelle rechteraanvaller van de tegenpartij.  Na een snelle uitbraak rent deze aanvaller harder dan alle GDC-ers en weet Jurre in de korte hoek te passeren en zo staan we nog voor de rust weer gelijk. Dan breekt Jonathan over rechts door en zet erg scherp voor. Met een uiterste krachtsinspanning weet Jesse deze voorzet met buitenkant rechts schitterend tot doelpunt te promoveren. Na deze mooie goal breekt de rust aan. De rust wordt benut om een omzetting achterin te doen.  Ook worden nog even snel wat tips meegegeven voor de tweede helft.

De tweede helft is van onze kant een stuk beter. Er worden nu wel volop kansen gecreëerd en de tegenstander is een stuk minder gevaarlijk. Kasper verdedigt erg sterk, zo doorgaan!  Na een goede aanval en mooi overspel voorin, beloont Tim zijn rentree met de 2-4. Luca is de tweede helft erg actief. Zou dit komen doordat hij  weer eens op het middenveld staat? In ieder geval vecht hij mooie duels uit met zijn tegenstander die minstens twee koppen groter is. Ook weet hij het overzicht steeds beter te bewaren en wordt de bal zodoende beter in de ploeg  gehouden. Na weer een mooie aanval trapt de opgestoomde Jetze de bal naar Bruce die de positie van spits net heeft overgenomen van Jesse. Van deze kans maakt Bruce dankbaar gebruik en hij plaatst de bal met een bekeken schot in de benedenhoek. We blijven na dit doelpunt aanvallen en Luca weet de keeper nog te passeren. Hij benut zijn eigen rebound nadat hij eerst koppend op de keeper was gestuit. Hiermee komt de eindstand op 2-6.

De uitblinker vandaag was in mijn ogen de scheidsrechter. Erg knap om op deze jonge leeftijd zo overtuigend en foutloos te fluiten, complimenten!

Volgende competitiewedstrijd spelen we wederom een uitwedstrijd, tegen Nieuwkuijk E1.