Vandaag spelen we tegen Wlihelmina ’26 E1, een tegenstander waar we dit seizoen al verschillende keren tegen gespeeld hebben. In de voorbereiding op de competitie tijdens ons thuistoernooi hebben we gewonnen. Voor de beker ook gewonnen, maar de laatste 2 keer hebben we van ze verloren. Eén keer in de zaal en 1 keer in de 9 tegen 9 competitie. We zijn dus gewaarschuwd. In deze competitie  is Wilhelmina al net zo wisselvallig als wij. Dan weer winnen en dan weer verliezen.

Gelukkig spelen we de laatste weken beter dan in het begin van de competitie. Ondanks het verlies van vorige week tegen koploper Noad ’32 was het veldspel goed en creëerden we ruim voldoende kansen. Enigszins optimistisch verzamelen we in de kantine.  Rond kwart voor negen naar binnen om om te kleden.  Wilhelmina loopt al warm (in de kou en regen).  We delen de tenuetjes uit en net als we willen beginnen met het tactisch praatje wordt op de deur geklopt (het is toch al 5 december geweest, denk ik bij mezelf?). We doen open en wat denk je: Onze voorzitter, Henk van der Stelt. Hij kijkt eens naar de gespannen (toch?) kopjes  en vraagt wat we ervan denken. Winnen!, roept iedereen hard. Henk knikt en zegt tegen Tonnie en mij: ”Tegen wie spelen jullie?” Wilhelmina zeggen we. Henk vraagt nog een keer, kijkend naar de shirtjes wat we ervan denken. Onnozel kijken we hem aan en dan valt het kwartje. We moeten reserveshirts aan. Het duurt even voordat we shirtjes gevonden hebben die niet te krap zitten voor Jonathan en Kasper en niet als jurk dienst doen voor Luca. Ondertussen blijft het regenen en waaien en loopt Wilhelmina nog steeds warm.

Voor de wedstrijd wordt de opstelling bekendgemaakt.  Jurre staat uiteraard op de goal. Achterin beginnen we met Kasper en Jonathan. Het middenveld wordt bezet door Bruce, Jetze en Tim.  Jesse start vandaag als spits. Dit houdt in dat Luca als wissel begint. Bruce, de aanvoerder wint de toss en laat zien dat GDC  vandaag wakker is. Brutaal stelt hij voor aan de scheidsrechter om van helft te wisselen. Dit gebeurt bijna nooit is te merken want zowel de scheids als de tegenstander denken dat hij een grapje maakt, maar hij houdt vol. Er wordt dus van helft gewisseld en GDC heeft de wind mee de eerste helft.

GDC valt aan en valt aan maar met de wind mee voetballen is voor ons erg lastig. De ballen die ingespeeld worden gaan, als ze niet in de voeten gespeeld worden erg hard en gaan vaak over de achterlijn. Het voordeel van wind mee is dat de tegenstander moeilijk op onze helft kan komen.  Na een aantal goede aanvallen scoort Jetze met een hard schot in de hoek na een pass van Tim. Hierop moet de keeper het antwoord schuldig blijven. Deze keeper heeft hiervoor al diverse goede reddingen verricht. Ook heeft hij vandaag een engeltje op de lat, een keer of 3 wordt nl. op de lat geschoten. Een paar minuten na de 1-0 scoort Tim de 2-0 uit een scrimmage. Menigeen denkt dat de keeper de bal vast had, maar na de wedstrijd hoorde ik de uitleg van onze supporters. “We konden het niet zien of de keeper de bal wel of niet had maar Tim kennende zou hij nooit geschoten hebben als de keeper maar een pink op de bal had.” Laat ik me daar mij bij aansluiten. Net voor de rust scoort Bruce met een punter in de lange hoek ook nog de 3-0. Met deze comfortabele tussenstand zoeken we de kleedkamer op.

Jesse sleurt vandaag dat het een lieve lust is. Hij sprint keer op keer de hoek in. Hij geeft ook aan om even te wisselen. Maar wat de trainers het meest bevalt is het overspelen. GDC weet in de eerste helft door het goede overspelen meer kansen te creëren dan wat we gewend zijn. Ook achterin staan we goed op te letten en weten Kasper en Jonathan de bal nadat ze hem onderschept hebben, ook weer goed naar een medespeler te passen. We verwachten dat Wilhelmina in de 2e helft, hoewel de wind deels is gaan liggen met de wind mee snel wil scoren om er nog een wedstrijd van te maken. Blakend van zelfvertrouwen geeft Jurre aan blij te zijn met de voorspelling dat hij in de tweede helft meer te doen zal krijgen.

In de tweede helft spelen we nog beter dan in de 1e helft. Er wordt weer erg goed overgespeeld, alleen de mooiste kansen worden niet benut. Gelukkig weten Jetze (met links) na een pass van Bruce en Tim (mooi geplaatst schot in verre hoek) nog te scoren. Luca is er een aantal keer dichtbij evenals Jesse maar volgende week lukt het vast en zeker. Zo eindigt de wedstrijd in een mooie 5-overwinning.

Volgende week is de return tegen Wilhelmina’26. Ze zullen uit zijn op revanche, oppassen dus.