Inmiddels is het walking football bij GDC een aantal maanden onderweg en neemt het aantal deelnemers, als ook het enthousiasme, per week toe.

Als 1e club in Altena biedt GDC dit aan op de vrijdagavond. De meeste deelnemers hebben binding met de club maar ondertussen wordt het al wat meer regionaal met een deelnemer uit Wijk en Aalburg en echte Wilhelmina ’26 man en een deelnemer van over de Maas vandaan uit Sprang Capelle. De organisatie is in goede handen bij Marcel Bouman. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om eerst een keer vrijblijvend te komen kijken.

Walking football is een prachtige sport want je kunt het een leven lang blijven doen. Daarnaast, en zeker nu niet onbelangrijk, het bevordert de sociale contacten.

Walking football is laagdrempelig waarbij de kernwaarden zijn “meedoen, bewegen, ontmoeten en zelfredzaamheid”. Vrijwel alle regels die bij het gewone voetbal gelden zijn ook van toepassing bij walking football. Belangrijke afwijkingen zijn, er is geen buitenspel regel en ook geen keeper. Daarnaast bestaat een team uit 6 spelers, zijn slidings niet toegestaan en mag de bal niet hoger komen dan heuphoogte. En het woord zegt het al rennen is niet toegestaan maar snelwandelen wel. De kunst is verder om de bal in de voeten te spelen en juist niet in de ruimte. De afmetingen van het speelveld zijn 25 x 40meter. Dus goed te belopen en zoals gezegd voetbal ervaring is zeker niet vereist.

Zo rond 19.15uur druppelen de eerste liefhebbers binnen en rond 19.30uur beginnen we aan de onderlinge partij waarbij de teams spontaan worden gevormd. Afgelopen vrijdag speelden we 6 tegen 6 wat in principe ook de max is gezien de grote van speelveld. Direct vanaf de aftrap gaat het er fel aan toe want ook hier wordt voor de winst gespeeld maar er is ook volop tijd voor een geintje en dolletje en wat te denken van het verbale geweld waarbij vooral de van Hemertjes zich goed laten horen.

Zo rond 20.00uur is het dan tijd voor een bakkie koffie in de kantine en even lekker onderuit zitten en dan na een minuutje of 10 beginnen we aan de 2e helft waarbij de conditie ook al mee gaat tellen en hier en daar de eerste vermoeidheidsverschijnselen zichtbaar worden. Want het lijkt allemaal eenvoudig maar het is veel meer dan alleen lopen. Positie kiezen, vrij lopen, snel wandelen, onverwachte bewegingen, duels, om maar wat te noemen. En de jongsten zijn we natuurlijk ook niet meer.

Zo rond 20.45uur sluiten we af met het team wat de winnende goal heeft gemaakt waarna we gaan douchen en aan de 3e helft in de kantine kunnen beginnen en daar de nodige verhalen uit de oude doos laten passeren en uiteraard ook de nodige sterke verhalen de revue laten passeren. Immers het sociale aspect is, naast de beweging, ook een wezenlijk onderdeel van walking football.

Bijgaand ziet u een sfeer impressie van een avondje walking football bij GDC. Hopelijk heeft het uw interesse gewekt en mogen we u en jullie binnenkort ook verwelkomen op een mooi avondje uit bij GDC. Voor nader contact bel of mail naar ws.vvgdc@gmail.com of (appje naar) 06-31303534

Team Walking Football

Terug