Waar vooraf er niet op gerekend was dat deze zaterdag gespeeld zou worden door het derde, kon de thuiswedstrijd tegen WSC2 toch doorgang vinden. Met een wat uitgedunde selectie omdat William afwezig was en Maarten, Jim en Toine bij het tweede stonden was de opstelling een beetje veranderd.

Marvin stond als gebruikelijk in de goal en achterin was er met Niels, Richard, Harold en Patrick ook weinig nieuws. Het middenveld bestond vandaag uit Ralph, Robbin en Joren en in de voorhoede Menno, Robin en de weer van een schorsing terug gekeerde Joost Anne.

WSC won de toss en koos er voor om met de stevige wind in de rug te starten. Wij hadden echter de aftrap en binnen 15 seconden de eerste kans ! De bal werd terug gelegd op Robbin, die Niels aanspeelde. Deze gaf een heerlijk pass langs de lijn op Ralph die zij verbaasde tegenstander achter zich liet en de bal voorgaf op Menno, helaas raakt hij hem maar half waardoor de keeper redding kon brengen en dit zou toch wel het verhaal van de middag worden ….. Door de forse tegenwind was het vooral op onze helft te doen in de eerste helft en was het een gevecht tegen de elementen. WSC was voetbalend sterker, maar kreeg eigenlijk bijna geen kansen. De eerste echte kans was na een half uur voor ons. Joren gaf een prachtige steekpass op Menno die zeer beheerst de keper omspeelde en de 1-0 aantekende ! Joost streepte vlak voor rust nog een vrije trap voor de goal langs en deze werd helaas door Richard knalhard over gekopt waardoor het 1-0 bleef. Ondanks de tegenwind een mooie opsteker en deze stand namen we mee de rust in.

Patrick die vooraf al niet 100% fit was werd vervangen door Tino en met het windje schuin in de rug begonnen we aan de 2e helft. Meteen veel druk van onze kant om de voorsprong zo snel mogelijk uit te breiden. Uit een snelle ingooi kwam Robin alleen schuin voor de keeper, die goed zijn doel klein hield en kon redden. We hadden het heel kort staan en WSC kwam er op dat moment bijna niet uit. Robin bereikte met een steekpass Joost die er net zijn teen tegenaan kreeg, maar ook die hield de keper eruit. Harold kopte uit een corner van Menno van een meter afstand over. Harold wordt vervangen door Jeroen.Weer Robin die Joost bereikt en deze speelt zich tussen twee man door vrij en schuift de bal richting lange hoek en wederom is het de keeper van WSC die met zijn vingertoppen redding brengt. Daarna een onrustige periode op het middenveld en Ralph die zich met krampverschijnselen moet laten vervangen door Thomas Vos uit de A1. Ook Menno wordt gewisseld en vlagger Wim komt er voorin bij.

Het beste is op dit moment wel uit ons spel en het enige hoogtepuntje wat nog te noteren valt van onze kant is Joost die zijn tegenstander met een hakballetje door zijn stokken speelt….

Zoals een oude voetbalwet dan luidt: als je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant….

Een afgeslagen voorzet wordt door een speler van WSC ineens op de pantoffel gepakt en deze vliegt binnen….. 1-1 eindstand…

Op zich was dit gewoon een goed wedstrijd van onze kant tegen de nummer 4 van onze competitie, maar die kansen moeten er gewoon in ! Een extra compliment voor Robin van Wijk die vandaag een nieuwe taak had gekregen en dit voortreffelijk deed.Volgende week de wedstrijd tegen concurrent Olympia in Dongen.

Rest ons verder nog :

• Doordat Jim en Toine bij 2 stonden had Harold eens voldoende plek en tijd aan de      spiegel…
  • De trainingsintensiteit voor Ralph moet weer even omhoog aan gezien de krampjes…(even Vesco bellen?)
  • Joost speelde weer voor het eerst in 3 maanden na zijn schorsing en dat was aan de afwerking zeker te merken…..
  • Volgende week tegen Olympia, de enige wedstrijd tot nu toe dit seizoen dat Marvin zijn doel leeg hield….. Misschien weer eens tijd ????