Het einde van de eerste seizoenshelft is een feit en de laatste wedstrijd van deze periode was de topper tegen directe concurrent Wilhelmina´26.
GDC kon net zoals in de vorige topper tegen WNC opnieuw niet beschikken op een complete selectie want zoals iedere week zijn er weer de nodige wisselingen. Deze keer waren er een aantal twijfelgevallen en afwezigen waardoor het onzeker was of er überhaupt met veertien man kon worden afgereisd naar Wijk en Aalburg. Onder de twijfelgevallen viel onder meer Stefan Loogman die ziek moest plaatsnemen op de bank, Bart van den Bogaard, Xander van den Assem en Erik van Kessel sloten aan bij het eerste, Marco Pijnenburg zat zijn eerste wedstrijd schorsing uit en Levi Splinters moest afhaken met een enkelblessure.

GDC wist wat het vandaag te doen stond en pakte direct de koe bij de horens. GDC zette vroeg druk en kwam daardoor snel en veel in balbezit.
Ondanks dat de bezoekers de betere ploeg waren kon Wilhelmina´26 er zo af en toe gevaarlijk uit komen maar door goed optreden van keeper Yuri Ran liepen deze gevaarlijke momenten goed af. Na een hele lange periode van een op en neer golvend spel kwam GDC vlak voor rust op voorsprong. Renzo van Emmerik greep goed in aan de linkse kant en stuurde Kevin Bouman weg, de strakke voorzet van Bouman werd door Chris Visser bij de eerste paal knap binnen geschoten. Een mooie opsteker zo vlak voor rust.

Na de rust ging GDC op dezelfde voet verder maar toch sloop er een bepaalde onrust in de ploeg en gingen een aantal spelers lichtelijk zwerven over het veld waardoor de organisatie minder stond en dit ging ten koste van het spel wat er eerder op de mat werd gelegd. Wilhelmina´26 kreeg in deze fase geen grote kansen maar kwam na een uur spelen toch langszij. Een verdedigende actie van Renzo van Emmerik op de rand van het strafschopgebied werd door de zwak leidende scheidsrechter bestraft met een vrije trap, de nemer draaide de bal knap over de muur achter de kansloze Yuri Ran. GDC was het na deze tegentreffer even kwijt en kon zich niet snel genoeg herpakken en dit leidde tien minuten later zelfs tot een achterstand. Wilhelmina´26 brak door op rechts, de voorzet werd niet goed getaxeerd door Remi Buijs die onder de bal door kopte waardoor de Wilhelmina aanvaller via de rug van Buijs zijn tweede van de middag kon aantekenen. Kort na de tegentreffer was er nog een mooie kans voor Kevin Bouman maar zijn inzet werd door de keeper uit de bovenhoek geplukt. In het restant van de wedstrijd kon GDC ondanks het harde werken en de drang naar voren aanvallend geen vuist meer maken en moest het genoegen nemen met het eerste verlies van dit seizoen.

De ploeg verdiend zeker een compliment aangezien het voor iedere meter heeft geknokt maar deze keer zat het helaas tegen. Door deze nederlaag zakt GDC naar een tweede plaats met een punt achterstand op koploper WNC. Volgende week wacht Woudrichem en dit gaat op zeker een lastige wedstrijd worden aangezien de ploeg uit Woerkum de laatste weken prima presteerd.

[tb_match id=”3141″]
Terug