GDC speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd bij hoogvlieger BLC dat knap mee draait boven in de competitie. GDC begon zwak aan de wedstrijd en kwam binnen een minuut al goed weg nadat BLC een slordige terugspeelbal van Remi Buijs net niet tot een doelpunt kon promoveren. Niet heel veel later was het alsnog prijs voor het fel startende BLC. Na een corner bleef de bal hangen in het strafschopgebied en kon een geheel vrij staande BLC speler via Emiel van der Heijden raak schieten. Na deze tegenvaller was het GDC dat er alles aan deed om langszij te komen maar het spel was matig, rommelig en kansen creëren ging zeer moeizaam. Stefan Loogman was dichtbij de gelijkmaker maar hij stuitte op de BLC doelman en verder kon er wat gevaar gesticht worden bij een aantal corners.

Corners, dat is het woord wat de gehele tweede helft wel kan samenvatten. GDC kon voetballend gewoon weg niet voldoende brengen maar werd wel steeds gevaarlijk uit corners. Kopkansen voor Jeffrey Pruijssers en Erik van Kessel werden niet verzilverd, een bal van de lijn gehaald en ballen net naast. De bal wilde er niet in, een beeld dat de laatste wedstrijden toch wel tekenend is voor GDC want de kansen worden gewoon niet afgemaakt. Toch kon er haverwege de tweede helft gejuicht worden want het was aanvoerder Loek de Jong die een dik verdiende strafschop beheerst binnen schoot. Na de gelijkmaker ging GDC op jacht naar de winst en werd het opnieuw vooral gevaarlijk uit de standaard momenten.
Maar tot een voorsprong leidde dit niet en in de laatste minuten was het alsnog de thuisploeg dat met de overwinning aan de haal ging. Invaller Xander van den Assem ging in de fout waardoor een BLC aanvaller de bal opnieuw voor het doel kon brengen waar een medespeler de bal achter keeper Bas van der Kolk werkte.

GDC moest hierdoor opnieuw een nederlaag slikken en raakt hierdoor flink achter op koploper WNC dat opnieuw won.
Voor de ploeg is het zaak om deze week lekker te trainen en vol goede moed toe te werken naar Woudrichem en daar de eerste overwinning van 2014 binnen te slepen want de drie punten zijn zeer welkom als de ploeg nog aanspraak wil maken op een eventuele titel. Maar er is nog een lange weg te gaan……

[tb_match id=”3941″]
Terug