Zaterdag 12 januari 2014 om 09:19 stond het damesteam van GDC tegenover het team GRC ’14 F3 (Giessen Rijswijk Combinatie). Imke en Mirte namen de aftrap en de wedstrijd was begonnen. Er was in het begin al sprake van een ernstige onderschatting van de tegenstander. Onze dames vonden de tegenstander niet overdreven GROOT en zagen in dit team geen enkele belemmering om dik vet te gaan winnen.
Na een minuut voetballen was de realiteit anders dan gedacht en wist GRC het eerste doelpunt te veroveren (0-1). Ook de volgende 10 minuten van de eerste helft was GRC duidelijk bezig om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Onze dames doen er alles aan om de tegenstander van het doel weg te houden maar dit lukte maar ten dele. In de 6e minuut was het alweer raak en zagen we hoe GRC het tweede doelpunt scoorden. Nikita, Amber, Dana deden er alles aan om te voorkomen dat ze richting doel konden ontsnappen. Angenitha stond in het doel en deed haar uiterste best om de schade zoveel mogelijk te beperken.
GDC was nu duidelijk bezig om aanval na aanval af te slaan en zo goed mogelijk te verdedigen maar helaas was het in de 10e minuut alweer raak en stond de stand op 0-3. GRC was gretig naar de bal op zoek en speelde brutaal voetbal waardoor onze dames toch even het evenwicht kwijt waren. Pas in de laatste vijf minuten komen er slechts enkele kansen voor GDC op het doel van de tegenstander. We zien Imke en Britt twee keer een fraaie actie uitvoeren met ieder een schot op doel maar helaas voor ons weet de keeper de bal te vangen. Dan in de laatste minuut weet Amber zich los te wurmen uit de voeten van de tegenstander en neemt de benen. Ook weet Amber zich door de verdediging te drukken en komt ze fraai voor de keeper te staan. Met een zuiver schot, beland de bal fraai in de hoek van het doel. Hierdoor is het 1-3 en mogen we even bijkomen van de schrik in de kleedkamer.
In de kleedkamer aangekomen wordt even snel doorgenomen wat de dames is overkomen. Onderschatting van de tegenstander en te voorzichtig gespeeld waardoor de ander kan profiteren. Met dit nieuwe inzicht en de drive om het anders te gaan doen, gaan onze dames het veld weer op voor de tweede helft.
Nu zijn de rollen omgedraaid en zien we hoe onze dames knokken om het tij te gaan keren. In de eerste paar minuten zijn we erin geslaagd om de tegenstander alleen op eigen helft te laten voetbalen. Dan krijgt Amber weer een kans en stormt ze met de bal door de verdediging en schiet vervolgens de bal in het net (2-3). Twee minuten later alweer een fraai schot op doel door Amber maar de bal raakt de keeper en komt terug. Dit keer is het Mirte die de bal snel oppikt en met een hard schot in het doel schiet. Fantastisch gedaan Mirte, dit is je primeur en gelijk een goed begin voor 2014! Hiermee is de stand 3-3 geworden en kijken we naar een volledig andere wedstrijd dan de eerste helft.
Ook onze nieuwe aanwinst (Irene) doet het geweldig en heeft er ontzettend veel zin in. Ze weet de bal goed te veroveren en deed fantastisch haar best om te helpen dat dit team kan gaan winnen. Angenitha heeft nu de keepershandschoenen gewisseld met Nikita en geeft 200% in het veld waardoor er overal kansen ontstaan. Eline komt vervolgens als wissel in het veld en schiet als een snoek met de bal door de verdediging en mist op een haar na het doel. Dan, klokslag 10:00 uur weet Amber opnieuw te onstnappen. De keeper van GRC ziet de bui al aankomen en komt uit z’n doel. Maar dan zien we hoe Amber de bal keurig met een boog over de keeper schiet en de bal tussen de palen beland (doelpunt).
Het is 4-3 en nu gaan alle remmen los voor de laatste 10 minuten van de tweede helft. Kyra krijgt nog een kans voor doel. Ze doet uitstekend haar best maar helaas lukte het vandaag niet om de bal langs de keeper te schieten. Wel lukt het Imke die dwars door de verdediging beukt en met haar bekende harde schot het 5e doelpunt maakt. Alle dames maken zich nu op voor de laatste dreun die ze gaan uitdelen. Dana, Kyra, Irene, Veerle, Angenitha, Britt, Mirte en Eline, allemaal gaan ze tot het uiterste om de tegenstander op de knieën te drukken. Dit aanvallende spel geeft ruimte voor GRC om kansen te benutten en dit gebeurt. Een aanvaller van GRC schiet langs de verdediging en dan volgt een schot op doel. Nikita is kansloos en het is 6-4.
Eline neemt de aftrap en krijgt de bal terug. In volle vaart neemt ze de bal mee richting doel en passeert enkele verdedigers om uiteindelijk op het doel te schieten. Helaas is het dit keer geen doelpunt maar de bal komt terug bij de verdediger van GRC die nu gehinderd wordt door Eline. De verdediger kiest ervoor om de bal terug te schieten naar de keeper maar met fatale afloop want het is een (eigen) doelpunt. Daarmee wordt de eindstand 7-4 en hebben onze dames de eerste overwinning gehaald in het nieuwe jaar. Een buitengewoon fantastisch resultaat voor deze eerste (vriendschappelijke) wedstrijd.
Compliment voor Eline die de bal dit keer perfect in de kruissing schoot met het nemen van de strafschoppen.
En als extra compliment: een dikke pluim voor dit geweldige team dat voor elkaar en met elkaar hebben willen knokken om dit te bereiken.