Zaterdag 21 december om 09:19 waren onze dames klaar voor het slotduel tegen FC Engelen. De meiden waren zeer enthousiast en gedreven om te gaan voor het maximale resultaat (friet met mayonaise). In de kleedkamer werd gevraagd en gesmeekt om een beloning te krijgen als ze zouden winnen van de tegenstander FC Engelen. Uiteindelijk werd er ingestemd met het verzoek en kwamen de dames naar buiten voor het duel.

Nu was het zover, het fluitsignaal klonk en weg waren ze. Geel blauw rende de wind achterna op zoek naar het doel van de tegenstander. Binnen een minuut was het Kyra die ervandoor was met de bal en dwars door de verdediging rende. Kyra schoot de bal met kracht op het doel en de keeper was kansloos (1-0). Klasse gedaan Kyra, zo snel de eerste kans benut en een prachtig doelpunt gescoord.
Met de wind in de zeilen (rug) en de beloning in zicht begon het team zich te vormen. Iedereen wilde helpen om als team te winnen ookmber was erg gedreven en schoot twee minuten later hard op doel. Helaas voor ons was de keeper in topvorm en bleef het 1-0. De wind blies hard over het veld en het grootste deel van de wedstrijd speelde zich af op de linkse kant van het veld. Dit was waar de wind ons naar toe drukte en hierdoor werd het erg vol op een klein stukje kunstgras.
Eline weet zich uit de massa te glippen en stormt af op doel, helaas voor haar blaast de wind de bal te ver naar voren en raakt ze bal net niet hard genoeg. De keeper pakt de bal en schiet naar het midden. Dit keer is het Amber die de bal afpakt en twee verdedigers passeert om vervolgens met een hard afstandsschot de bal perfect naast de keeper schiet. Prima doelpunt, 2-0 in het voordeel van GDC. Uit de gele shirtjes beginnen vleugeltjes te groeien die ervoor zorgen dat ze nog meer hun best gaan doen om de overwinning veilig te stellen. Dana staat als keeper in het doel van GDC en kan rustig kijken hoe haar team bezig is met de aanval op FC Engelen.
Angenita, Britt en Veerle voetballen fantastisch en zorgen ervoor dat de kansen toenemen. Amber krijgt de bal en schiet van enorme afstand recht op het doel. Helaas neemt de wind de bal mee en daardoor draait de bal net naast het doel.
Drie minuten later wordt de aanval weer ingezet door Eline en Imke. Amber krijgt vervolgens de bal en schiet opnieuw. Amber schiet van afstand op het doel en dit keer is het weer RAAK (3-0), prima gedaan Amber, dit is haar tweede doelpunt van de wedstrijd. Het is nog vijf minuten speeltijd en onze dames blijven op zoek naar kansen. Britt verovert de bal en is op weg richting het doel, drukt zich door de verdediging en schiet op doel… (4-0). Klasse gedaan Britt, en ze zijn nu allemaal in opperbeste stemming. Kort daarna klinkt het (rust) fluitsignaal en gaan we op weg naar de kleedkamer.
Onze dames hebben zich in de kleedkamer al verheugd op de heerlijke (friet)maaltijd na de wedstrijd. Ze zijn er allemaal van overtuigd dat deze beloning niet meer kan worden afgepakt.
Na de rust zijn de rollen letterlijk omgedraaid en hebben we TEGENWIND.
FC Engelen komt sterk terug en zijn gelijk vol in de aanval, op weg naar het doel waar Imke nu staat als keeper. De spits neemt de bal mee en schiet vanaf de zijkant op doel, Imke is kansloos en het staat binnen twee minuten 4-1.
Nu lijkt er een soort van twee minuten regel te gaan gelden want na twee minuten is het alweer raak (4-2). De tegenstander is vol in de aanval en maakt dankbaar gebruik van het voordeel dat de wind nu bij hun in de rug blaast. Precies twee minuten later is het derde tegendoelpunt een feit, de tegenstander speelt de bal snel rond en met een zuiver schot op doel is het nu 4-3.
Alle zeilen worden nu bijgezet en alle dames zijn stevig aan het verdedigen. Vaak zijn er twee of meer GDC dames te vinden op de plek waar de bal zich bevind. Zo zijn ze er zeker van dat de aanvaller van de tegenstander er niet doorheen komt. Dit lukt en we zien dat GDC, ondanks de stevige tegenwind, nu doordringt op de helft van de tegenstander. Amber, Nikita, Kyra en Britt blijven knokken om toch nog een doelpunt te kunnen forceren. Ook Eline, Angenitha, Dana en Veerle helpen elkaar fantastisch om als team, tegengas te geven tegen een zeer goed voetballend FC Engelen.
Twee minuten voor het einde, de spitsen van de tegenstander zijn ervandoor en rennen af op het doel waar Imke klaar staat om de bal tegen te houden. Helaas, de bal raakt de paal en beland in het doel (4-4). Dan volgt een snelle aftrap en weer is FC Engelen gevaarlijk en weet Imke met een prachtige redding te bal uit het doel te houden en blijft het gelukkig 4-4.
Omdat onze dames zo ontzettend goed hebben gespeeld en alles hebben gegeven voor deze wedstrijd is er toch nog een verassing……(…met mayonaise).
En natuurlijk een groot compliment voor alle dames uit dit geweldige team, die zeker vandaag, als één groep met elkaar hebben geknokt voor dit resultaat.