18 januari 2014, dit keer mochten we vriendschappelijk uitkomen tegen de Kozakken dames uit Werkendam. In een overvolle en vrij krappe kleedkamer werd het geel-blauwe tenue aangedaan en even later stonden de dames klaar om de wedstrijd te beginnen.

Dit keer moest ons team het doen zonder Britt, zij was als eerste aan de beurt om mee te spelen met de GDC F1. Blijkbaar werkt dit bijzonder goed want ik heb begrepen dat de F1 vanmorgen de wedstrijd heeft gewonnen. Volgende week zal Dana haar talenten laten zien en zijn we benieuwd naar het resultaat.

Om 12:27 namen Imke en Eline de aftrap en zagen we hoe de tegenstander gelijk vol in de aanval ging en GDC een stapje terug deed. Het lukte de Kozakken om binnen een minuut het eerste doelpunt te scoren (1-0). Ook in volgende vijf minuten waren het vooral de dames uit Werkendam die stevig uit de hoek kwamen waardoor onze dames niet of nauwelijks in het ritme kwamen.
De verdedigers, Dana, Angenitha en Nikita deden hun uiterste best maar konden niet voorkomen dat in de 6e minuut de tweede treffer werd gemaakt door een aanvaller van de tegenpartij (2-0).

Onze dames gaan nog steviger verdedigen en zorgen voor minder ruimte voor de tegenstander zodat het moeilijke wordt om de aanval op te zetten. Nu komen er kansen voor GDC en zien we hoe het middenveld (Kyra Nikita en Irene) de bal keer op keer weten te veroveren. Eline, Imke en Amber krijgen nu mogelijkheden voorin. We zien een paar schitterende acties o.a. van Amber en Eline maar dit keer zonder resultaat. Irene is nog maar kort bij dit team maar weet een flink aantal keren de bal goed te heroveren en door te spelen naar één van onze dames. Ook Veerle heeft het duidelijk warm gekregen van alle inspanning en haar wangen beginnen al te lijken op een rijpe tomaat. Ook de verdediging (Angenitha en Dana) is blij met de rust in het vooruitzicht. Dan zien we, een paar minuten voor het rustsignaal, hoe Eline hard door de bal wordt geraakt. De rechtse schouder heeft last maar ze wil meedoen. Kort daarna het fluitsignaal en even rust om de balans op te maken.

Na de rust zien we hoe beide teams gelijkwaardig spel spelen en zijn de kansen over en weer. Mirte staat als keeper in het doel en weet uitstekend het doel te verdedigen. Ze heeft verschillende keren de bal met volle snelheid op haar af zien komen en met de handschoenen uit de lucht gegrepen. Super gedaan, ook de uittrap gaat goed en we komen nu sterker in de wedstrijd. Kyra wordt goed aangespeeld en neemt de bal fraai mee naar voren. Amber en Imke hebben er duidelijk zin in gekregen en duwen zich in de wedstrijd. De tegenstander schakelt een tandje terug en we krijgen kansen voor het doel. Angenitha, Dana,Nikita en Irene werken erg hard om de aanval te stuiten en de bal terug naar voren te brengen en met succes.

Tijdens de aanval, mag GDC de bal ingooien en zien we hoe Imke de bal naar Eline gooit. De bal was slim bedacht maar Eline verplaatste zich en kreeg de bal vol in haar gezicht. Nog last van de schouder en nu van het gezicht, dit was dubbel pech! GDC bleef uitstekend voetballen en daardoor kregen de dames uit Werkendam weinig echte kansen, tot vijf minuten voor het einde. Eén van de aanvallers glipte door onze verdediging en met een knap schot van deze dame was het 3-0. Tot en met de laatste minuut blijft dit geweldige team zich inzetten maar het lukt dit keer niet om de stand nog te veranderen.

Bij de doeltrappen was het Mirte gelukt om in één schot, alle twee de palen van het doel te raken. Dit is bijzonder knap, alleen was de bal helaas voor Mirte, niet over de lijn geweest.