Zaterdag, 25 januari 09:19 Emplina (F9) mag beginnen met de aftrap. In de eerste vijf minuten zijn het vooral de heren uit Empel die in bal bezit zijn. Onze dames zijn dit keer opvallend te volgen door het witte shirt en hebben moeite om de tegenstander te stoppen.

Toch blijven Angenitha, Mirte en Nikita vlot verdedigen en houden we het droog. Imke staat paraat in het doel en zal deze wedstrijd zeker nog in actie moeten komen. Eline komt zich melden bij de verdediging om te voorkomen dat Emplina in de eerste minuten al kan gaan scoren. Het lukt Eline om de bal te veroveren en ze neemt vervolgens de bal op volle snelheid mee richting het doel van Emplina. Ze passeert vervolgens enkele tegenstanders door slimme schijnbewegingen en ook de keeper wordt op een zijspoor gezet. Dan volgt het schot op een leeg doel en staan onze dames na zes minuten speeltijd voor met 1-0! Klasse!
Emplina neemt de aftrap en gelijk wordt het weer verdedigen voor GDC. Een aantal keren komen ze gevaarlijk voor het doel maar lukt het toch om een doelpunt te voorkomen. Emplina heeft al een aantal hoekschoppen mogen nemen maar gelukkig zonder resultaat. In de 12e minuut zien we hoe Kyra de bal meeneemt langs de zijlijn en uiteindelijk Mirte bereikt, die alleen richting het doel sprint van de tegenstander. De verdedigers zijn omver gelopen en dan volgt een hard schot op het doel maar de bal raakt helaas de PAALl! Erg jammer van deze mooie actie, helaas voor ons.
Dan komt Emplina sterk terug en door mooi samenspel zien we hoe de spits alleen voor het doel bij Imke terechtkomt en de bal keurig in de hoek schiet (1-1). Blijkbaar hebben ze de weg gevonden want na de aftrap van GDC zien we hoe deze jongens opnieuw de bal veroveren en langs de verdediging schieten. De vrije man neemt de bal mee en schiet, een minuut later, de bal weer in de rechterhoek naast Imke (1-2). Blijkbaar is het nog niet voldoende want in de laatste minuten van de eerste helft zien we hoe Imke tot twee keer toe, een doelpunt weet te voorkomen. Het lukte de aanvallers, door goed over te spelen, de spitsen te bereiken die vrij stonden en zodoende recht op Imke konden afstormen. Imke zag het gevaar aankomen en toen de spits de bal iets te ver voor zich uit speelde, kwam Imke uit het doel en dook op de bal en nam daarbij de spits mee die over Imke heen vloog. Dit herhaalde zich nog een keer, met de complimenten voor Imke die het doel super heeft verdedigd.
Met de ruststand 1-2 gaan onze dames Ranja drinken en komen vervolgens uitgerust weer het veld op. Eline en Mirte nemen de aftrap en ze gaan direct aanvallend van start. Britt, Amber en Mirte zoeken elkaar vaker op en blijven goed in balbezit.Kyra probeert diverse malen om de bal mee te nemen langs de zijlijn naar voren om de bal prima af te spelen naar Amber of Mirte. Nikita blijft fantastisch haar best doen om op het middenveld de bal te veroveren en door te spelen richting onze spitsen. Veerle blijft voorin en probeert slim de bal door te zetten naar Eline of Amber.
Door wat meer aanvallend te spelen komen er kansen voor Emplina en helaas is het in de 5e minuut prijs. De spits van Emplina schakelt de verdedigers uit en rent richting het doel. Imke staat klaar maar de bal verdwijnt met een prima schot in de hoek naast Imke (1-3).
Na de aftrap zien we Amber de bal meenemen naar voren en ze weet een drietal verdedigers uitstekend te passeren. Vanaf de zijkant krijgt Amber de kans om op het doel te schieten en dat doet ze ook. Helaas voor Amber gaat de bal voor de keeper langs en net naast de doelpaal. Mooi gedaan Amber, misschien komt het door die nieuwe (mooie) schoenen, die nog ingelopen moeten worden.
De aanvallen komen nu over en weer en onze dames blijven achter de bal aanjagen. Angenitha zien we nu overal in beeld, ze rent achter de spits aan om (als verdediger) de bal te heroveren en vaak met succes. Ook brengt ze de bal prima terug naar voren en blijft op het middenveld om te helpen waar nodig. Compliment voor deze bijzondere dame die werkelijk super weet te verdedigen en tot het uiterste gaat om resultaat te bereiken. Nikita, Mirte en Kyra voetballen uitstekend, alleen de tegenstander zorgt voor betere kansen. In de 10e minuut komt Imke weer in actie, met een uitstekende redding weet ze bal tegen te houden. Drie minuten later is het helaas wel raak en is de stand inmiddels 1-4 in het voordeel van Emplina.
Toch blijven de dames moed houden, Eline schiet er wederom als een snoek vandoor en neemt de bal ver mee naar voren. Passeert daarbij een aantal verdedigers op volle snelheid en is uiterst wendbaar. De keeper is inmiddels ver uit zijn doel en Eline probeert ook de keeper te passeren alleen is deze alert en duikt op de bal. Helaas voor ons maar deze keer lukt het Eline niet om te scoren. Ook Amber en Mirte krijgen nog kansen op het doel maar ook hier lukt het de dames niet om te scoren.
Twee minuten voor het einde van de wedstrijd, gaat de bal achter de doellijn. Een jongen van Emplina neemt de hoekschop en tikt de bal naar een medespeler. Deze rent met de bal voor het doel en tikt doeltreffend in de uiterste hoek (1-5). Dit is gelijk de eindstand van deze eerste competitiewedstrijd, op naar de volgende.
Complimenten voor Britt en Veerle, die de doeltrap perfect hebben genomen (uiterste hoek).
(Imke schoot de bal snoeihard op het doel en raakte de keeper vol in de maagstreek)