Vandaag moesten de mannen van Marco de Jong het in Houten opnemen tegen het ambitieuze Delta Sports. De afgelopen seizoenen een subtopper in de 2e klasse. Dit seizoen zijn er enkele spelers, met een duidelijke meerwaarde, bij gekomen waardoor de ploeg deze jaargang voor de (periode) prijzen wil spelen. GDC kende, evenals de thuisploeg, een goede competitiestart met 7 punten uit 3 wedstrijden.

Meteorologisch was deze week de herfst ingetreden maar daar was vandaag weinig van te merken want met een lekker zonnetje en 25 graden was het zomers warm. Op het kunstgrasveld liep de temperatuur nog verder op zodat het een heet middagje werd.

Trainer Marco de Jong kon vandaag geen beroep doen op Lourens Fieten. Verder kende de ploeg geen personele problemen. Ruim na 15.00uur wordt er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Sjors de Jong. Direct laat Delta Sports zien dat het er duidelijk meer zin in heeft dan GDC. De gasten maken een futloze indruk vandaag, iets wat al zichtbaar was in de voorbereiding op deze wedstrijd. Dit leverde na 5 minuten al een dot van een kans op als de opkomende Dyon Siebelink met een voorzet de vrijstaande Lennart Dubbeldam bereikt die echter de bal mist.

Een minuutje later gaat een vrije trap van Pascal de Vries maar net naast het doel van Delta Sports. Na 10 minuten had GDC op voorsprong moeten komen als Pascal de Vries met een bekeken bal de vrijstaande Maarten van Wijlen bereikt die zijn inzet echter net voorlangs ziet gaan. Het is ook het eerste moment in de wedstrijd dat scheidsrechter de Jong de buitenspel regel, waar hij zo eigen kijk op had, anders interpreteert dan de beide assistent scheidsrechters. Iets wat we nog veelvuldig, aan beide zijden, zouden zien deze middag.

Delta Sports laat ondertussen het betere veldspel zien. De handelingssnelheid bij de ploeg ligt duidelijk hoger dan bij het mat spelende GDC. Ook worden de duels veel steviger aangegaan. De balbehandeling en passes bij GDC laten ook te wensen over en dan weet je als supporter dat het moeilijke middag gaat worden.

Na 18 minuten komt Delta Sports op voorsprong als Domenique Pellegrom na een combinatie de vrijstaande Lennart Dubbeldam weet te vinden die prima afrond en het staat 1 – 0 voor de thuisploeg. Diezelfde Dubbeldam verdubbelt een minuut later bijna de score als hij de bal weer langs Wesley van de Wardt schiet maar dit keer spat de bal op de binnenkant van de paal uiteen. Enkele minuten later is het, onverwachts, weer gelijk als, na wat klutsvoetbal, Pascal de Vries op de rand van het strafschopgebied de bal krijgt en deze hard en hoog langs keeper Nicky Oostrom schiet en zo staat het 1 – 1: http://nl.sportvideos365.com/deltasports95//video/voetbal/2e-klasse-f—zuid-1/24-09-2016/deltasports-gdc/76-chance-deltasports-44

De thuisploeg laat veelvuldig de backs goed opkomen waardoor het in feite over extra aanvallers beschikt. Vooral linksback Dyon Siebelink komt veel en goed door en zorgt met regelmaat voor de nodige dreiging. Zo ook iets over het halfuur als hij opnieuw Lennart Dubbeldam bereikt maar ook dit keer lukt het hem niet om tot een afronding te komen. Kort daarna gaat Siebelink er weer tussenuit maar gaat, met geen tegenstander in de buurt, neer en moet het veld verlaten met een hamstringblessure. Heel vervelend voor hem en Delta Sports maar voor GDC een meevaller gezien zijn goede/dreigende spel.

Net voor rust lijkt Delta Sports andermaal op voorsprong te komen als Stefan Dijsde bal hard inschiet maar ditmaal brengt de onderkant van de lat redding voor GDC en zo mag de ploeg niet klagen over de 1e helft waarin het zich zeker niet van zijn beste kant liet zien. Na rust brengt Marco de Jong met Bart van den Bogaard en Erik den Ouden verse krachten en ook gaat GDC achterin 1 op 1 spelen en wordt Joost van Rooijen doorgeschoven naar het middenveld.

De openingsfase van de 2e helft is toch weer voor de thuisploeg. Eerst zien we na 55 minuten een schot van Timon van Genderen op de vuisten van Welsy van de Wardt uiteenspatten en 3 minuten later komt Lennart Dubbeldam weer oog in oog met Wesly van de Wardt maar hij schuift de bal net voorlangs. Joost van Rooijen wordt weer teruggehaald om meer defensieve zekerheid te geven (die er ook komt).

Iets na het uur dreiging van de zijde van GDC die begint met een vrije trap van Jamie Youell die uiteindelijk een corner oplevert voor GDC. De corner geeft een aantal hachelijke momenten voor het doel van Delta Sports en die eindigen met een pegel van Bart van den Bogaard die net over gaat.

De thuisploeg pakt het weer op en GDC loopt veelal achter de tegenstander aan doordat het steeds een stapje te laat is. Toch lukt het Delta Sports niet om veel kansen te creëren. De meeste keren als men uit wil halen zit er net nog een voet van een GDC’er tussen waardoor men niet tot een afronding kan komen. GDC probeert er wel uit te komen maar teveel gaat het fout in de opbouw. Maar lukt dat wel dan is het direct dreigend. Zo ook in de 77e minuut als Pascal de Vries door kan gaan maar zijn schot in het zijnet ziet belanden.

We gaan inmiddels naar de slotfase toe en stilaan hoop je dan toch op een bonuspunt. Echter Delta Sports denkt daar anders over als Timon van Genderen goed doorkomt over de linkerkant. In eerste instantie kan Wesly van de Wardt nog knap redding brengen maar op de inzet van invaller Harmen van Genderen moet ook hij het antwoord schuldig blijven en zo komt Delta Sports verdiend op voorsprong 2 – 1.

GDC is niet meer bij machte om de bakens te verzetten in de resterende tijd zodat de eerste nederlaag van dit seizoen een feit is. Teveel spelers speelden vandaag (ver) onder hun niveau en als dan ook de inzet beneden de GDC standaard is dan is er geen enkel recht op één of meer punten. Volgende week weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen als Brederodes op bezoek komt. Deze ploeg pakte vandaag zijn zege door CDW te verslaan.