Verslag

Voor vandaag stond de nacompetitie wedstrijd tegen GPC Vlissingen op het programma. De wedstrijd van vorige week, in Vlissingen, eindigde in een 1 – 1 gelijkspel zodat er zeker nog niets beslist was.

GDC kon vandaag geen beroep doen op Benjamin Vos die vanwege een schorsing moest toekijken. Zijn plaats werd moeiteloos ingenomen door Aldert Bouman. Ondanks het feit dat hij weinig wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen en al helemaal niet op dit niveau maakte hij ook vandaag weer een zeer betrouwbare indruk alsof hij niet is weggeweest.

Aan de zijde van GPC Vlissingen waren de personele problemen heel wat groter. Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week noteren we daar, om uiteenlopende redenen, maar liefst 5 mutaties ten opzichte van de basis elf.

Om even voor halfdrie betreden de teams het veld. Beide teams worden begeleid door pupillen elftallen. Aan de zijde van GDC zijn dat de E3 pupillen die kampioen zijn geworden in de voorjaarscompetitie. Ook het vuurwerk mag niet ontbreken bij dit soort wedstrijden in de nacompetitie. Supporters van beide ploegen doen hiermee weinig onder voor elkaar zodat de sfeer er direct goed inzet bij de aftrap.

Beide teams beginnen matig aan de wedstrijd met veel balverlies zodat de eerste 10 minuten een rommelig beeld te zien geven. Er staat bij de ploegen kennelijk toch de nodige spanning op. GDC krijgt de eerste mogelijkheid als in de 13e minuut een kopbal van Stefan Storchart maar net over gaat na een voorzet van Menno Schouten. 5 minuten later een diepe bal van GDC van achteruit die door Wouter Vermeule wordt gemist en Pascal de Vries vrije doorgang geeft naar Max Leijer. Zijn lob verdwijnt echter net naast het doel GPC Vlissingen.

Aan de zijde van GPC Vlissingen is alleen Joep Geijs echt gevaarlijk. Hij bezorgt regelmatig de achterhoede van GDC overwerk maar alleen kan hij uiteindelijk ook geen potten breken en voor rust zijn de gasten dan ook alleen dreigend uit standaardsituaties.

Na 20 minuten komt GDC er razendsnel uit na een corner van GPC Vlissingen. In een tijdsbestek van enkele seconden komt de bal via Erik den Ouden en Stefan Storchart bij Menno Schouten die vrij voor keeper Max Leijer opduikt die zijn inzet in een reflex tot corner verwerkt. De aansluitende corner wordt door Pascal de Vries over gekopt.

GDC komt steeds beter in de wedstrijd en dringt GPC Vlissingen meer en meer in de verdediging. Hierdoor ontstaat er wel ruimte voor een counter van GPC Vlissingen. In de 30e minuut gebruikt de ploeg dit wapen maar Joep Geijs wordt, ten koste van een gele kaart, gestuit door Justin Youell. De vrij trap wordt door Sven Ronde over gekopt.

Na 35 minuten krijgt GDC een vrije trap die door Joost van Rooijen goed wordt voorgegeven en door Pascal de Vries, met enig fortuin, achterwaarts wordt ingekopt en zo staat de thuisploeg op een verdiende 1 – 0 voorsprong.

Enkele minuten later verdubbeld GDC de voorsprong. Hieraan vooraf gaat een luchtduel tussen keeper Max Leijer en Pascal de Vries. Leijer komt hierbij ver zijn doel uit en beide spelers botsen op elkaar en gaan neer. De spelers van GPC Vlissingen lijken hierbij iets in te houden en verwachten een fluitsignaal van de arbiter. Dit komt er niet en Erik den Ouden schuift de bal in het verlaten doel voor de 2 – 0 voorsprong. Hevige protesten van GPC Vlissingen ten spijt keurt scheidsrechter van de Rest de treffer goed na ook nog ruggenspraak te hebben gehouden met de assistent scheidsrechter. GDC zit hiermee in een zetel en probeert door te drukken en de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen.

In de laatste 5 minuten voor rust noteren we nog een 2-tal mogelijkheden voor GDC. In het eerste geval komt Pascal de Vries net tekort om een voorzet van Jamie Youell binnen te werken en een fraaie inzet van Justin Youell verdwijnt net over de goal van GPC Vlissingen zodat we met een 2 – 0 tussenstand aan de rust gaan beginnen.

Direct na rust komt Stefan Storchart vrij voor het doel maar zijn lob gaat net naast. In de tegenstoot duwt Lourens Fieten, in het strafschopgebied, Davy van Geersdaele neer en hierop volgt een strafschop voor GPC Vlissingen. Deze wordt door Jesper de Vlieger onhoudbaar voor Wesley van de Wardt binnengeschoten. Dus in plaatst van 3 – 0 staat het plotsklaps 2 – 1 en is het weer een wedstrijd. GPC Vlissingen zet GDC direct onder druk en probeert tot de gelijkmaker te komen. GDC wankelt heel even en ziet tot zijn opluchting in de 52e minuut Maarten Peene in kansrijke positie naast schieten.

Verder laten de mannen van Marco de Jong het niet meer komen en pakken weer het initiatief. Na een uur spelen een vrije trap op 20 meter van het doel. Iedereen, inclusief keeper Max Leijer, rekent hierbij op een voorzet van Joost van Rooijen maar die heeft iets mooiers in gedachten en schiet, via de keeper, de bal direct in de korte hoek en verrast hiermee alles en iedereen en het staat 3 – 1. (Joost was, als stratenmaker, al om 7 uur aan het werk vanmorgen en dus goed waker en bij de les. Misschien maar alle zaterdagen doen Joost!!).

Dit is de bevrijdende treffer voor GDC en GPC Vlissingen weet dat het verslagen is. GDC rijgt hierna de kansen aan één. In de 63e minuut een inzet van Lourens Fieten die maar net met de voet gekeerd kan worden door de GPC Vlissingen goalie. Een minuut later een goede voorzet van Stefan Storchart maar de kopbal van Pascal de Vries gaat net voorlangs. Enkele minuten later weer een goede voorzet van Storchart en weer een kopbal van Pascal de Vries. Dit keer gaat de bal goed naar de grond maar met een prima redding voorkomt Max Leijer, ten koste van een corner, een 4e treffer voor GDC. De corner zelf is ook niet van gevaar ontbloot. De inzet van Aldert Bouman wordt hierbij van de doellijn gehaald. Zomaar 3 tot 4 mogelijkheden binnen 5 minuten om het karwei definitief af te maken.

GPC Vlissingen probeert er wel uit te komen maar het geloof in een goed resultaat is weg bij de mannen van Karl Vergouwen. Steeds probeert men wel om de buitenspelers Ricardo de Nooijer en Joep Geijs te bereiken maar die kunnen na rust geen potten meer breken zodat Wesley van de Wardt verder een rustige middag heeft.

In de slotfase zet GDC nog aan om de zege wat meer glans te geven. In de 84e minuut raakt invaller Bart van den Bogaard, na een fraaie aanval, hierbij de buitenkant van de paal. In de 85e minuut volgt er een goede schietkans voor Pascal de Vries maar zijn schot gaat ruim over.

Zo niet in de 87e minuut als Justin Youell met een schitterende crosspass Stefan Storchart wegstuurt. Deze rond zijn sterke optreden van vandaag af met een prima goal en het staat 4 – 1 voor GDC.

In de laatste minuten van de wedstrijd gaat een inzet van Tim Rommers namens GPC Vlissingen nog ruim over zodat het bij 4 – 1 blijft. Na ruim 90 minuten fluit de tegenvallende scheidsrechter van de Rest voor het einde van de wedstrijd en gaat GDC door naar de finaleronde.

Tegenstander hierin is Nivo Sparta wat afrekende met Alblasserdam. Vorige week werd er met 0 – 3 gewonnen. Het gelijke spel van vandaag, 1 – 1, was ruim voldoende. Hiermee wordt de kwaliteit van de 2e klasse F nog maar eens onderstreept. Beide ploegen kennen elkaar goed. In competitie verband was er 1x winst voor beide teams en de beslissingswedstrijd, voor de 2e periode titel, op 21 april in Vlijmen, leverde een duidelijke 3 – 0 zege op voor de mannen van Theo Geffen. Zonder ons eigen GDC tekort te doen is Nivo Sparta favoriet voor promotie naar de 1e klasse.

Voor GDC, waar het seizoen al meer dan geslaagd was met een 2e plaats en de nacompetitie, krijgt het met deze extra wedstrijden nog een extra toetje.

GDC begint volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd. Een wedstrijd waar we op de nodige belangstelling mogen rekenen. Want naast onze eigen fantastische supportersschare beschikt ook Nivo Sparta over een groot supporterslegioen. Tevens kunnen we net als vandaag ook op de nodige neutrale supporters rekenen.

We sluiten af met nog mee positief nacompetitie nieuws, want het 2e elftal van GDC wist vandaag de 1e wedstrijd tegen Vuren 2 met liefst 4 – 0 te winnen waarmee de mannen van Patrick Hobo een voorschot nemen op handhaving in de 2e klasse.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Erik den Ouden (88 Levi Splinters), Joost van Rooijen, Aldert Bouman, Justin Youell.

Midden: Johnny van Mersbergen (80 Maarten van Wijlen), Jamie Youell, Lourens Fieten,.

Voor: Stefan Storchart, Pascal de Vries, Menno Schouten (70 Bart van den Boogaard).