Vandaag kreeg GDC bezoek van Meerkerk. Deze ploeg had 1 punt meer als GDC dus bij winst zouden er goede zaken kunnen worden gedaan. GDC begon sterk aan de wedstrijd en nam na 15 minuten een verdiende voorsprong maar gaandeweg de 1e helft verspeelde men het initiatief. Tot de rust kon GDC  Meerkerk nog bijbenen maar na rust kwam de ploeg van Frans Grondman er niet meer aan te pas met een terechte 2 – 4 nederlaag als gevolg.

Verslag

Voor de (trouwe) lezers onder ons even een mededeling vooraf. 1x per maand zul je het verslag van mij moeten missen omdat ik op die zaterdag bestuurskamer dienst heb bij GDC. Vorige week was dat het geval dus vandaar dat er van de wedstrijd tegen Lienden geen verslag was.

Na de krappe, en onnodige, nederlaag van vorige week bij koploper Lienden verwelkomden we vandaag Meerkerk op ons sportpark. De ploeg van trainer Bert Buizert heeft 1 punt meer dan GDC dus op papier konden we 2 gelijkwaardige ploegen verwachten. Maarten van Wijlen, die vorige week geblesseerd uitviel, was nog niet fit zodat GDC met Jelle Bouman, als rechtsback, in de basis begon. Justin Youell schoof door naar de linksbuiten positie en Joost van Rooijen naar de linksback positie. De wedstrijd van vandaag stond onder leiding van scheidsrechter Roeland.

DSC_1094 op 1 rij met pupil vdweek

De wedstrijd kende een rustig begin waarin beide ploegen even de kat uit de boom keken maar na een kleine 10 minuten nam GDC het initiatief en trok de wedstrijd naar zich toe. Na al een eerste kopkans te hebben gezien voor Benjamin Vos en later voor Justin Youell, beide na een corner van Jamie Youell komt GDC in de 15e minuut op voorsprong. Een crosspass van Jamie Youell bereikt op rechts Stefan Storchart die goed naar binnen komt een mannetje passeert en de bal met links heerlijk in de verre hoek krult. Keeper Klaas-Jan Zessen kansloos en GDC op 1 – 0.

DSC_1124 juichen na 1-0 van Stefan Storchart

Daarna komt Meerkerk beter in de wedstrijd ook al omdat GDC meer naar achteren gaat spelen in plaats van vooruit te blijven voetballen. In de 19e minuut een misverstand tussen Joost van Rooijen en Wesley van der Wardt wat eindigt in een vrije kopkans voor Patrick Vuurens maar de bal gaat wonderwel naast. Vooral in de omschakeling laat Meerkerk zien over snelle en gevaarlijke spitsen te beschikken. Omdat de rugdekking bij GDC regelmatig te wensen over laat wordt het voor de goal van Wesley van der Wardt als maar gevaarlijker. Een tegengoal kan dan ook niet uitblijven. In de 30e minuut komt die er door Joeri Blanken. Na een bediscussieerde vrije trap tegen aanvaller Pascal (gele kaart) zet Meerkerk een snelle aanval op.

DSC_1134 keerpunt wedstrijd geel Pascal  DSC_1137 1-1 scorebord

Er wordt door GDC rond de 16 slap, of beter gezegd helemaal niet, ingegrepen. Blanken kent geen genade en schiet hard binnen voor de 1 – 1. Een minuutje later krijgt GDC een vrije trap te nemen op de rand van de 16 nadat Justin Youell is neergelegd. Zijn broer Jamie Youell neemt de vrije trap die via de muur in het Meerkerkse doel verdwijnt en zo staat GDC weer met 2 – 1 voor.

DSC_1138 aanleggen vrije trap

Echter lang kan er niet genoten worden van de voorsprong want in de 34e minuut is het weer gelijk, 2 – 2, als Meerkerk met een snelle midden aanval de GDC defensie verschalkt. Joey van Putten is de man die mag afronden. Op slag van rust krijgt Pascal de Vries de bal nog mee uit een kluts en hij ziet zijn inzet maar net voor het doel van Meerkerk naast verdwijnen.

DSC_1170 F-side

Meerkerk komt na rust aanmerkelijk beter uit de kleedkamer dan GDC wat er eigenlijk de hele 2e helft niet meer aan te pas komt. Na 46 minuten laat Joost van Rooijen gemakkelijk Florens Streefkerk uit zijn rug lopen. Rugdekking is ook niet te zien zodat Streefkerk direct vrije doorgang heeft en voor het eerst deze middag Meerkerk op voorsprong zet 2 – 3.

DSC_1175 3-2

De fase die hierna volgt wordt GDC van het kastje naar de muur gestuurd en zien we verschillende mogelijkheden voor Meerkerk. In de 49e minuut gaat een vliegend schot maar net naast. Wesley van der Wardt zat hier overigens goed bij. Een minuutje later een snelle counter van de ploeg uit Meerkerk maar het schot gaat over. GDC laat zich op alle fronten aftroeven door Meerkerk. De gasten zijn feller in de duels en spelen met de absolute wil om te winnen. Het spel van GDC wordt ook steeds slordiger. Passes komen niet, ook veel balverlies in acties. Als dan ook het heilige GDC vuur ontbreekt, zeker in een thuiswedstrijd, dan weet je dat het wordt erg moeilijk, en vandaag dus onmogelijk. Na 72 minuten een goede redding van Wesley van der Wardt op de doellijn na aan scrimmage uit een corner. Het blijkt uitstel van executie te zijn als in de 75e  minuut Patrick Vuurens, notabene tussen 3 man in, de 2 – 4 op het scorebord schiet. Hij kan gemakkelijk een terug gelegde voorzet binnen schieten.

Het is kenmerkend voor de 2e helft dat GDC pas na 82 minuten zijn eerste schot op doel lost van Meerkerk. De inzet komt van invaller Stefan van Veen.

DSC_1194 Stefan

Het blijkt de opmaat te zijn voor een korte opleving van GDC want een minuut is er een voorzet van Emiel van der Heijden die Stefan van Veen bereikt. Zijn inzet komt via een verdediger weer terug in het veld waar eerst Erik den Ouden zijn voet er niet tegen krijgt en ook Lourens Fieten lukt het niet om de bal in te schieten.

DSC_1207 aanval 2e helft

Er volgt dan, uit een corner, nog één kopbal van Jelle Bouman die overgaat.

DSC_1203

Na ruim 90 minuten fluit de matig leidende Roeland voor het einde.

Een teleurstellende nederlaag voor GDC waarin de kwaal van dit seizoen weer duidelijk zichtbaar werd. Tegeldoelpunten worden gemakkelijk weggegeven en ook het veldspel blijft (te)wisselvallig. De ploeg begon goed aan de wedstrijd scoorde een fraaie openingstreffer die echter, zo leek het, een verlammende werking had op de ploeg. Tot de rust kon men nog bijblijven maar na rust zakte het spel naar een bedenkelijk niveau van GDC zijde. Vooral de matheid van de ploeg was onherkenbaar. Maar goed volgende week weer een nieuwe kans uit bij SVW. Overigens niet direct een ploeg waar GDC goede herinneringen aan heeft. Immers vorige seizoen werden beide wedstrijden tegen deze ploeg verloren. Vandaag won SVW met 1 – 2 van Capelle. Door dit resultaat staat de ploeg op een mooie 5e plaats met 13 punten. GDC vinden we terug op de 12e plaats met 7 punten slechts 1 meer dan rode lantaarndrager SC Everstein. Kortom een overwinning in Gorinchem zal meer dan welkom zijn.

Doel: Wesley van der Wardt

Achter: Jelle Bouman, Benjamin Vos, Tom Hesselberth (81 Emiel van der Heijden), Joost van Rooijen (73 Stefan van Veen)

Midden: Jamie Youell, Lourens Fieten, Erik den Ouden.

Voor: Stefan Storchart (87 Luuk Oostra), Pascal de Vries, Justin Youell