Na het fraaie gelijkspel vorige week uit bij Roda Boys Bommelerwaard was vandaag het ambitieuze WNC te gast in Eethen. Vanaf de aftrap liet de ploeg zien waarvoor het was gekomen namelijk de winst. Het veldspel ging nog aardig gelijk op maar vooral in de omschakeling was de ploeg dodelijk en maakte het verschil. Na een 1 – 4 ruststand werd het tenslotte 3 – 6.

Onder perfecte weersomstandigheden stond voor vandaag de wedstrijd GDC – WNC op het programma. WNC wil duidelijk hoger op en heeft afgelopen zomer zich versterkt met een aantal gerichte regio “aankopen” waarvan de Adrian Koziolek de meest in het oog springende is maar ook talent Dylan Victory misstaat zeker niet in de ploeg. GDC kon terug kijken op een prima wedstrijd vorige week uit bij Roda Boys Bommelerwaard waar meer dan verdiend een punt werd meegenomen.

DSC_0420 DSC_0422 DSC_0423 Ruben pupil WNC sept2013

Om precies half drie liet scheidsrechter van Wijk de teams aftrappen. Direct in de eerste minuten gaf WNC zijn visitekaartje al af met een paar snelle counters waarin Jeffrey Weidema en Adrian Koziolek al voor het nodige gevaar zorgden. In de 8e minuut moest Wesley van der Wardt voor het eerst aan de bak deze middag maar hij redde knap met de voet op een inzet van Koziolek. GDC liet zich ook niet onbetuigd en zorgde met een aantal vrije trappen en corners voor het nodige gevaar bij WNC.

DSC_0430 DSC_0434

De eerste kans voor de ploeg Eethen komt in de 14e minuut als Justin Youell de bal meegeeft aan Erik den Ouden die de bal hard in de verre hoek schiet maar het is Arjan Kaasjager die er nog net de hand tegen krijgt en de bal corner tikt. WNC speelt iets gemakkelijker dan GDC maar de tomeloze inzet van de mannen van Frans Grondman zorgt toch voor een zeker evenwicht in de wedstrijd. In de 22e minuut zien we een diepe bal van WNC in de 16 uitstekend verdedigd worden met een sliding op de bal door Benjamin Vos maar tot verrassing van alles en iedereen (incl. WNC) wijst arbiter van Wijk naar de stip. Dennis Veldhuizen weet wel raad met dit buitenkansje en het is 0 – 1.

DSC_0440  DSC_0433

GDC is even van slag maar pakt het daarna toch weer goed op en gaat op zoek naar de gelijkmaker maar slaagt er niet in om echte kansen te creëren. Na ruim een half uur komt WNC er weer gevaarlijk uit. Jeffrey Weidema komt in de 16 in bal bezit. GDC kan de bal daar niet echt weg werken, uiteindelijk komt die bij Dennis Veldhuizen die uit een moeilijke hoek de bal via Wesley van der Wardt en de paal binnenschiet en het is 0 – 2. Na 35 minuten nog meer tegenslag als Erik den Ouden met een hoofdwond het veld moet verlaten na een hoofdbotsing met Ricardo Papilaja. Maarten van Wijlen was de vervanger voor Erik. Na 40 minuten noteren we een mooie indraaiende vrije trap van Jamie Youell. Tom Hesselberth kopt in maar helaas over.

DSC_0449    DSC_0444

Twee minuten later identieke situatie maar nu is het Lourens Fieten die inkopt en nu is het wel raak en GDC heeft zijn verdiende aansluitingstreffer 1 – 2.

DSC_0451

Net voor rust een goed moment zo zou je zeggen. Maar in het resterende minuten van de eerste helft gaat het toch nog fout. Eerst in 44e minuut omzeilt Jeffrey Weidema de buitenspelval van GDC. De voorzet is op maat en het is Dylan Victory die de bal binnenschiet 1 – 3. Minuutje later een vrije trap voor GDC. Het is Lourens Fieten die de bal hard en goed inschiet maar het is Arjan Kaasjager die in 2 instanties redding brengt.

DSC_0460

Nog is de koek niet op in de 1e helft als in de extra tijd WNC er weer snel uitkomt en Hendri van Dooijeweerd de bal prima meegeeft aan Adrian Koziolek die de 1 – 4 ruststand op het scorebord zet.

DSC_0464

De 2e helft probeert GDC druk te zetten op het doel van WNC in een poging de stand weer een beter aanzien te geven. In de 54e minuut een goed indraaiende vrije trap van Jamie Youell maar het lukt niet om er een voetje tegen te krijgen zodat deze kans verloren gaat. In de 60e minuut moet ook Tom Hesselberth geblesseerd het veld af. Zijn vervanger is Jelle Bouman die kan terugzien op een prima invalbeurt. GDC blijft het proberen en in de 63e minuut neemt Lourens Fieten de bal goed mee, wel met behulp van de arm, en schiet de bal goed binnen voor 2 – 4. GDC zet nog aan maar het slim voetballende WNC geeft weinig weg zodat GDC alleen uit standaard situaties gevaar kan stichten. En als de ploeg al dacht dat er nog iets te halen zou zijn dan was het na 71 minuten toch echt over en uit. WNC kwam er goed uit. Ralph Lankhaar wordt simpel op snelheid geklopt. Wesley van der Wardt kan het gevaar ook niet meer keren en het is 2 – 5 door opnieuw Adrian Koziolek. Maar zoals we van GDC gewend zijn wil men van opgeven nog niet weten.

DSC_0472

Na nog diverse gevaarlijke situaties voor het doel van WNC is het na 83 minuten Maarten van Wijlen die koppend de 3 – 5 op het scorebord zet. Hieraan vooraf ging een uitstekende aanval die gevolgd werd met een afgemeten voorzet van Stefan Storchart. Zo werd toch ook duidelijk vanmiddag dat de laatste linie van WNC niet het beste deel is van de ploeg. Dat is overduidelijk de voorste linie die dat nog één keer demonstreerde deze middag toen de verdediging van GDC andermaal op snelheid werd geklopt door Adrian Kozilek die ook opnieuw Van der Wardt kansloos laat en de 3 – 6 eindstand binnenschiet. Dit einde van de wedstrijd zag de uitgevallen Erik den Ouden ook weer, inmiddels met leider Wim van Drunen teruggekeerd van de dokter met 4 hechtingen in zijn neus.

DSC_0474

Alles overziende een terechte nederlaag voor GDC. Frans Grondman vatte de wedstrijd na afloop zo samen “Wat betreft het veldspel ging het aardig gelijk op, maar WNC was geraffineerder in de afwerking en haalde een hoog rendement uit het aantal kansen. Verder kwam een aantal tegengoals te gemakkelijk tot stand. WNC had een snelle en goede omschakeling waarbij GDC het overzicht achterin een aantal keren kwijt raakte”

Volgende week gaat GDC naar Nieuwendijk waar Altena de volgende tegenstander zal zijn. Deze ploeg degradeerde vorige jaar uit de 1e klasse en heeft zijn draai in de 2e klasse nog niet gevonden. Vandaag ging de ploeg met 2 – 1 onderuit bij SV Capelle zodat uit de eerste 4 wedstrijden nog maar 2 punten zijn verzameld. Daar zal de ploeg volgende week zeker verandering in willen brengen dus GDC is meer dan gewaarschuwd maar zeker op voorhand niet kansloos. Aanstaande dinsdag oefent GDC nog uit bij NOAD ’32.

Doel: Wesley van der Wardt

Achter: Ralph Lankhaar, Benjamin Vos, Tom Hesselberth (60 Jelle Bouman), Joost van Rooijen,

Midden: Jamie Youell, Lourens Fieten, Erik den Ouden (35 Maarten van Wijlen)

Voor: Stefan Storchart, Pascal de Vries, Justin Youell.