Vandaag de laatste thuiswedstrijd voor GDC dit kalenderjaar. Tegenstander is SV Capelle een voor GDC altijd lastige ploeg.

Vanuit de selectie was er voor vandaag een prima initiatief door de entreegelden beschikbaar te stellen voor het KWF Kankerfonds. Dit naar aanleiding van het recente overlijden van Robin Youell, de vader van Jamie en Justin. Tevens was er de mogelijkheid om een bijdrage te doen in een collectebus of in de kantine. SV Capelle, wat enkele weken terug een soortgelijke situatie heeft meegemaakt, had middels John Treffers een inzamelingsactie onder de selectie gehouden en ook het bestuur deed een duit in het zakje zodat er een mooie bijdrage uit Capelle kwam waarvoor dank!! De publieke belangstelling was ook groot vandaag zodat er op een prachtige totaal opbrengst gerekend mag worden voor dit goede doel.

Het weer, met een lekker zonnetje, was vandaag duidelijk beter dan vorige week als scheidsrechter Wattel om even over half drie de wedstrijd laat beginnen.

Vanaf de aftrap is het GDC wat het initiatief neemt en het betere veldspel laat zien. Maar het lukt de ploeg niet om echte kansen te creëren. In de 23e minuut ontstaat er plotseling toch een grote kans voor Maarten van Wijlen na een mispeer in de laatste linie van SV Capelle. Echter vrij voor keeper Erik Kuysten krijgt hij de bal er niet langs. Rond het halfuur dan de eerste opwinding voor het doel van GDC als Joy de Lang vanaf de zijkant in kan schieten maar Wesley van de Wardt is op zijn post en laat zich niet verrassen.

Diezelfde Joy de Lang moet in de 33e minuut zijn keeper op de doellijn assisteren als een kopbal van Jelle Bouman, na een corner van Stefan Storchart,  gevaarlijk wordt. GDC blijft in de resterende tijd van de 1e helft de bovenliggende partij maar het ontbreekt de ploeg aan stootkracht. Wel is er nog een kansje voor Lourens Fieten uit een corner maar zijn inzet strandt op de voet van keeper Erik Kuysten. Op slag van rust moet de geblesseerde Maarten van Wijlen zich laten vervangen door Pascal de Vries.

Direct na rust gooit SV Capelle alle schroom van zich af en begint fel aan de 2e helft. In de 48e minuut dreigt er al het eerste gevaar voor GDC als Davey van Balkom dreigend lijkt door te komen maar zijn bal aanname is niet goed zodat het gevaar bezworen kan worden. Dit had al een waarschuwing voor GDC moeten zijn. Een minuutje later een goede aanval van SV Capelle als weer Davey van Balkom doorkomt op links en tot een goede voorzet komt, Ate Zijlmans in de lucht Joost van Rooijen klopt en de bal langs de kansloze Wesley van de Wardt kopt en zo staat het 0 – 1.

GDC antwoordt echter razendsnel en 2 minuten later is het weer 1 – 1 als een vrije trap van Jamie Youell, door de soeverein spelende, Benjamin Vos onberispelijk wordt binnengekopt. Dat is voor SV Capelle een flinke streep door de rekening en voor GDC een mooie opsteker. De ploeg gaat dan ook goed door en komt in de 55e minuut op voorsprong als Stefan Storchart met een voorzet de vrijstaande Lourens Fieten bereikt die vervolgens goed afrond en zijn ploeg op voorsprong zet 2 – 1.

SV Capelle verstopt zich zeker niet en probeert het tij te keren en zo gaat in de 57e minuut een vliegend schot van Onno Damen maar net naast. GDC kan intussen het vertrouwde spel spelen en komt er in de 63e minuut razendsnel uit. De sterk ingevallen Levi Splinters heeft een goede voorzet op Lourens Fieten maar zijn kopbal wordt gepakt.

Rond de 68e minuut nog wat “hoogstaand” voetbal van GDC als een aantal spelers achter elkaar, ongewild, probeert de bal zo hoog mogelijk te schieten alvorens de bal echt wegkomt.

In de 71e minuut scoort GDC, uit een assist van Pascal de Vries, de 3 – 1 door Justin Youell maar de goal wordt afgekeurd voor buitenspel. Een minuutje later lijkt die er alsnog te komen maar de kopbal van Pascal de Vries, uit een vrije trap van Jamie Youell eindigt op de paal zodat het spannend blijft. In de 75e minuut andermaal een prima mogelijkheid voor GDC als de buitenspel van SV Capelle te laat dichtklapt en Pascal de Vries vrije doorgang krijgt naar het doel van SV Capelle maar oog in oog met keeper Erik Kuysten faalt in de afwerking en naast schiet.

In de slotfase zet SV Capelle nog maar eens aan en neemt meer en meer risico om nog tot de gelijkmaker te komen. Maar de GDC verdediging onder leiding van Benjamin Vos geeft weinig weg en echte kansen lijken er niet meer te komen. Maar in de 92e minuut komt de ploeg nog bijna tot de gelijkmaker als de GDC verdediging de bal niet echt weg krijgt en uit de kluts plotsklap wordt ingeschoten. Maar Wesley van de Wardt heeft een uitstekende reflex in huis en kan nog net met de hand redding brengen.

In de 93e minuut dan tenslotte toch de 3 – 1 door Stefan Storchart als hij een pass van Pascal de Vries aanneemt, goed naar binnen snijd en de bal in de lange hoek krult en zo de wedstrijd, voor GDC, een mooi einde geeft

De overwinning komt hiermee bij de ploeg terecht die er ook de meeste aansprak op mocht maken maar die het, gezien het aantal kansen, onnodig lang spannend hield.

Door dit resultaat en het verlies van Hardinxveld bij Tricht staat GDC op een ongekende 2e plaats!!  GRC’14 heeft 2 punten minder maar moet nog 1 wedstrijd inhalen en de wedstrijd tegen Leerdam Sport ’55  moet nog worden uitgespeeld bij een 3 – 0 stand voor Leerdam Sport.

Volgende week speelt GDC de laatste wedstrijd voor de winterstop en tevens de laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft als de mannen van Marco de Jong op bezoek gaan bij de nummer 3 van de ranglijst Hardinxveld. Kortom een onvervalste kraker en een mooie afsluiting van een prachtige 1e seizoenshelft.

DJ Corné zorgde vandaag weer voor een mooie muzikale afsluiting in de kantine.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Erik den Ouden, Benjamin Vos, Joost van Rooijen, Jelle Bouman (57 Levi Splinters.

Midden: Jamie Youell, Johnny van Mersbergen, Lourens Fieten.

Voor: Stefan Storchart, Maarten van Wijlen (45 Pascal de Vries), Justin Youell