Ook op deze prachtige nazomer dag speelde GDC weer een thuiswedstrijd. Tegenstander vandaag is het zeer sterke Sliedrecht. Een ploeg die we zeker als kanshebber voor de titel mogen tippen. De ploeg onderstreept de ambities ook door in alle tot nu  gespeelde wedstrijden de volle winst te pakken. Voor GDC dus een heel zware opgave om de zegereeks te stuiten immers GDC heeft de laatste 3 wedstrijden verloren.

Sliedrecht heeft met Johan Versluis, Reinier den Hoed en Michael Potkamp ook de nodige professionele ervaring in de ploeg (allen hebben een verleden bij FC Dordrecht). Daarnaast herbergt de formatie van Kees van Loon ook een aantal spelers die Hoofdklasse ervaring hebben. GDC heeft vandaag een spitsen probleem omdat zowel Pascal de Vries als Mitchell Landbrug geblesseerd zijn. Bart van den Bogaard begon hierdoor als gelegenheidsspits aan de wedstrijd.

De wens vooraf was dat GDC lang de nul zou kunnen houden en van daaruit hopen dat de ploeg via een counter voor gevaar zou kunnen zorgen. Echter het loopt allemaal anders. Sliedrecht begint de wedstrijd met veel dreiging en na 2 minuten moet Wesley van de Wardt al zijn kwaliteiten tonen door een kopbal te keren van Dennis Verhoef. Helaas staat het binnen 5 minuten toch 0 – 1 als Gavir Breidel de bal ongehinderd mag binnen koppen uit een corner van Stefan van Dam.

Direct schakelt Sliedrecht over op een lager tempo en laat het de bal rondgaan op eigen helft zonder dat GDC eraan komt. Regelmatig wordt van daaruit de diepte gezocht en dan met name aan de rechterkant waar de opkomende back Jordy de Jong steeds opmerkelijk veel ruimte krijgt. Na 17 minuten neemt Johan Versluis een afvallende corner op de pantoffel maar de bal gaat net naast. Op links is het Luciano van Harlingen die Levi Splinters een lastige middag bezorgt en die hem regelmatig moet laten gaan.

Toch mag GDC nog hopen op een goed moment wat de ploeg wellicht terug in  de wedstrijd kan helpen. Na iets meer dan een halfuur lijkt dat moment er ook te komen als keeper Bas Jan Munten een onschuldige bal zomaar loslaat en Menno Schouten er tussen zit en deze wil de bal in het lege doel schuiven. Echter scheidsrechter van Beek fluit de actie van de aanvaller af.

Een minuut later wordt het dan 0 – 2 als Luciano van Harlingen tussen nota bene 3 spelers van GDC kan openen naar rechts waar back Jordy de Jong aan zijn zoveelste rush is begonnen en het nu goed afmaakt en Wesley van de Wardt in de lange hoek passeert. GDC is even van slag, en kort na de 0 – 2, is het Dennis Verhoef die net naast kopt na een uitstekende vrije trap van Stefan van Dam.

Het enige wapenfeit voor rust is dan nog een zware, totaal overbodige, overtreding van Tim van Stek op keeper Wesly van de Wardt die gelukkig verder kan spelen. Van Stek komt weg met geel.

Na rust geeft Sliedrecht weer even gas en is ook direct het (grote) klassenverschil weer zichtbaar tussen beide teams. In de 52e minuut wordt Dennis Verhoef weggestuurd op links en hij passeert simpel Wesley van de Wardt voor 0 – 3. Wel merken we hierbij nog op dat scheidsrechter van Beek het vlagsignaal voor buienspel van Gert Jan Bax negeert.

Voor zover er al geen sprake van was dan is hiermee de wedstrijd toch helemaal gespeeld. Het vervolg is dan ook een saaie 2e helft waarin vrijwel niets meer gebeurd. Bij GDC is, bij een aantal spelers, weinig te bespeuren van het “handelsmerk” de inzet en beleving en Sliedrecht heeft ook niet meer de intentie om iets te doen. De ploeg voetbalt vrijwel alleen naar achteren en maakt verder een lamlendige indruk. Het zal allemaal wel uitgelegd worden als zakelijk uitspelen maar voor het publiek vervelend om naar te kijken.

Hoogtepunten zijn er dan tot de 90e minuut ook niet meer te noteren. Maar dan flakkert de wedstrijd nog iets op als eerst Shurnel Francois de buitenkant van de paal teistert als hij de bal uit een corner op de wreef neemt. In de extra tijd de eerste echte kans voor GDC als Erik den Ouden goed opkomt over recht en met een voorzet de vrijstaande Stefan van Veen bereikt die zijn schot een half metertje naast zien gaan. Illustratief voor de 2e helft is dan tenslotte nog het schot van Tim van Stek als hij in kansrijke positie de bal huizenhoog over schiet.

GDC leidt hiermee een kansloze nederlaag en wacht nog altijd op zijn eerste thuispunt(en). Ook staat de ploeg inmiddels al weer 4 wedstrijden droog wat betreft doelpunten. Op zich geen schande omdat een aantal tegenstanders ook aantoonbaar beter waren dan GDC.

Echter na de wedstrijd van vandaag zal de ploeg aankomende week bij zichzelf ten rade moeten gaan want een aantal jongens liet het duidelijk afweten vandaag en leek zich al vooraf verzoend te hebben met de nederlaag. En we weten dat GDC het juist van zijn inzet en beleving moet hebben dus als dat ook al ontbreekt dan wordt het allemaal een schier onmogelijke opgave.

Volgende week zal GDC er weer moeten staan in een echte 6 punten wedstrijd als de mannen van Marco de Jong op bezoek gaan bij hekkensluiter WNC. Deze ploeg verloor van vandaag met 2 – 1 van FC Breukelen.

Mannen we rekenen erop dat jullie de handschoen in deze, en de volgende wedstrijden, weer zullen oppakken op een manier zoals we dat van GDC gewend zijn.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Levi Splinters (46 Erik den Ouden), Benjamin Vos, Jelle Bouman (82 Emiel van der Heijden), Justin Youell.

Midden:  Joost van Rooijen, Lourens Fieten, Jamie Youell.

Voor: Stefan Storchart, Bart van den Bogaard (46 Stefan van Veen), Menno Schouten.