Ook vandaag waren de weergoden ons goed gezind met goede temperaturen. Maar om te voetballen was het zwaar want vanwege de hoge vochtigheid voelde het benauwd aan voor de spelers.

De herfst is inmiddels goed zichtbaar op en om de velden van GDC door veel afvallende bladeren rondom het veld. Gelukkig heeft GDC veel vrijwilligers en één daarvan is Huib van Hemert die elke vrijdagavond met zijn zoons het parkeerterrein schoon blaast en nu ook het wedstrijdveld voor aanvang onder handen neemt zodat in ieder geval de lijnen goed zichtbaar zijn. Huib bedankt!! Uiteraard ook een woord van dank aan alle andere vrijwilligers die zich, veelal achter de schermen, dagelijks/wekelijks inzetten voor onze club want zonder jullie bijdrage kunnen we niet.

Dat GDC goed aan de weg timmert is ook zichtbaar door de toename van het aantal reclameborden. Zo staat er nu een de westkant van ons veld een extra dubbele rij aan reclameborden. Alle sponsors bedankt voor jullie bijdrage.

Dan gaan we richting de wedstrijd van vandaag. Ook hier gaat een verhaal aan vooraf want zoals u wellicht nog weet heeft Erik Brouwers, van bakkerij Brouwers uit Genderen, voor dit seizoen de belofte gedaan dat er voor elke overwinning een taart richting de selectie komt. Echter deze keer kon hij er niet bij zijn en heeft voor een extra stimulans en motovatie gezorgd richting de selectie door nu vooraf voor een traktatie te zorgen in de vorm van allerlei soorten overheerlijke broodjes. Klasse Erik namens de jongens nogmaals bedankt!!

Onze tegenstander van vandaag Zuidvogels is een gerenommeerde 1e klasser want de ploeg speelt als sinds 2001 onafgebroken hierin. En net als GDC met heel veel eigen jongens van de club. Trainer Juan Fernandez Coto kan vandaag geen beroep doen op 1e keeper Frank Mol door ziekte en Michiel Foppen is geschorst. Aan de zijde van GDC ontbreken Joost van Rooijen door een blessure en Justin Youell door een schorsing.

In tegenstelling tot de afgelopen weken begint GDC weer met 4 verdedigers vandaag maar wel met een versterkt middenveld. Het centrale duo vandaag bestaat uit Lourens Fieten en Benjamin Vos.

Om even over half drie laat scheidsrechter van de Perk, die een prima wedstrijd floot, de ploegen aftrappen voor de wedstrijd. Van aftasten is geen sprake want beide teams beginnen met aanvallende bedoelingen.  Binnen 2 minuten heeft Danny Roozendaal van Zuidvogels al de openingstreffer op de schoen als hij binnendoor komt maar zijn schot wordt nog net geblokt door Erik den Ouden. In de 4e minuut komt Stefan Storchart goed door op rechts en zijn voorzet wordt door Pascal de Vries op doel gekopt maar mist kracht en gaat over. Zo golft het spel heen en weer in een aantrekkelijke openingsfase.

Zuidvogels bouwt een licht veldoverwicht op na de openingsfase maar heeft moeite om een gaatje te vinden in de hechte defensie van de thuisploeg. Maar halverwege de 1e helft ontstaat er toch een grote kans als Danny Roozendaal met een voorzet Lesley Vlieger bereikt maar die ziet geen kans om op 3 meter van de goal Wesley van de Wardt te passeren die met een miraculeuze redding de bal nog weet te keren en GDC hiermee behoedt voor een achterstand. Een minuut later test Stefan Storchart de keeper van Zuidvogels met een schot maar de inzet mist kracht om hem in de problemen te brengen.

Iets voor het halfuur een volgende mogelijkheid voor GDC als Pascal de Vries goed naar de 1e paal komt op een vrije trap van Stefan Storchart maar zijn kopbal mist precisie en gaat naast. Het voetbal op het zware veld wordt er inmiddels niet beter op maar wat we wel zien is dat GDC met veel inzet en hartstocht speelt en meer dan Zuidvogels de absolute wil uitstraalt de winst vandaag te willen pakken. De rust is inmiddels bereikt met een 0 – 0 tussenstand.

Na rust schiet GDC uit de startblokken. Eerst krijgt Pascal de Vries met een vrije trap op 17 meter van het doel, na hands van keeper Rogier Veltenaar, de kans op de openingstreffer. Zijn inzet gaat echter ruim over het doel. Een minuut later een kopbal van Menno Schouten maar deze gaat naast. Het is wel de opmaat voor de openingstreffer van GDC die er komt in de 50e minuut. Hiervoor krijgt GDC wel alle medewerking van de defensie van Zuidvogels waar eerst Lorenzo Tat de fout in gaat en ook keeper Rogier Veltenaar ziet er in het vervolg niet goed uit op de inzet van Stefan Storchart die vervolgens tergend langzaam over de lijn verdwijnt en GDC staat op een 1 – 0 voorsprong.

Zuidvogels is hierdoor wakker geschud en gaat vol in de achtervolging en zet GDC onder druk en een minuut na de openingstreffer gaat een kopbal van Lesley Vlieger maar rakelings over. Enkele minuten later slalomt Hidde van Erkel door de defensie van GDC maar zijn inzet strandt in het zijnet. GDC moet even alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. In een verder sportieve wedstrijd pakt de ploeg echter wel 4x geel binnen 10 minuten.

Na een kwartier pakt GDC het weer op en nemen de mannen van Marco de Jong het initiatief in de wedstrijd. Na 66 minuten lijkt Stefan Storchart zijn 2e treffer van de middag te scoren als hij een vrije trap voor het doel trapt die vervolgens door alles en iedereen wordt gemist en maar centimeters naast de goal van Zuidvogels verdwijnt.

Twee minuten later is het wel 2 – 0 als GDC een perfecte counter uitvoert via invaller Stefan van Veen en Erik den Ouden komt de bal bij Mitchell Landbrug die zich knap ontdoet van zijn bewaker op de rand het strafschopgebied en de bal uitstekend binnenschiet en GDC hiermee een voorschot neemt op de overwinning.

Op het middenveld laat Johnny van Mersbergen weer zien hoe nuttig hij kan zijn als stoorzender in de opbouw van de tegenstander. Niet opvallend allemaal wel heel waardevol. Jelle Bouman speelt als vervangende linksback ook een prima pot. De hele ploeg straalt verder veel wilskracht uit om dit niet meer weg te geven en de inzet en passie, zoals we dat kennen van de ploeg, straalt van de gezichten af.

In de 84e minuut komt keeper Rogier Veltenaar ver zijn doel uit op een diepe bal en kopt deze buiten het strafschopgebied weg waarna de bal bij Stefan van Veen komt die hem direct met een lob richting het doel van Zuidvogels schiet. Helaas stuit de bal net voor de lijn op de grond en gaat de bal over. Deze inzet had absoluut een beter lot verdient maar de 3 – 0 komt er toch en wel in de 86e minuut als Jamie Youell met een snelle vrije trap Menno Schouten vrij voor keeper Rogier Veltenaar zet en deze vervolgens kansloos laat men zijn inzet.

Het slotakkoord van deze wedstrijd is voor Zuidvogels als Ricardo Tat in de 89e minuut een voorzet in één keer op de pantoffel neemt maar de bal gaat rakelings over.

GDC pakt met 3 – 0 zijn eerste thuiszege van het seizoen. Over het geheel van de wedstrijd gezien een terechte overwinning voor de thuisploeg omdat de ploeg meer inzet en strijd aan de dag legde dan Zuidvogels. Door deze zege, en de nederlagen van WNC en Roda Boys, is GDC opgeklommen naar de 12e plaats. Volgende week gaat GDC op bezoek bij Roda ’46 uit Leusden de nummer 5 van de ranglijst. Zij klopten vandaag Roda Boys met 2 – 4. Ook dit zal weer een heel opgave worden maar GDC heeft met deze overwinning en het vertoonde spel van de afgelopen weken aan het zelfvertrouwen gewerkt en is dus zeker op voorhand niet kansloos.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Erik den Ouden (76 Levi Splinters), Benjamin Vos, Lourens Fieten,  Jelle Bouman.

Midden:  Johnny van Mersbergen, Jamie Youell, Pascal de Vries, Menno Schouten.

Voor: Stefan Storchart (69 Stefan van Veen), Mitchell Landbrug (83 Genaro Nepomuceno).