Vandaag de eerste wedstrijd na de winterstop en tevens ook de eerste wedstrijd van de 2e competitiehelft. Tegenstander van vandaag is Hardinxveld waar de openingswedstrijd destijds ongelukkig met 3 – 2 werd verloren. Voor GDC was er dus nog iets recht te zetten.

We hadden vandaag zelfs 2 pupillen van de week t.w. Bruce Bouman en good old Bert Kommers die de veiling voor de Activiband had gewonnen.

1 2

3 7

Na de fikse regen van gisterenmiddag en avond was er sprake een zwaar speelveld. Beide teams hadden de laatste wedstrijden voor de winterstop goed gepresteerd en hebben, voor aanvang van deze wedstrijd, beide 15 punten. Alleen het doelsaldo van GDC is iets beter.

Om even over half drie laat scheidsrechter Nijsse aftrappen voor de wedstrijd. Na 2 minuten zien we direct al een gevaarlijk moment voor het doel van GDC als Marek Verweij vrij in kan schieten en Wesley van der Wardt kan redden. De bal springt terug het veld in waarna Erik den Ouden de klus verder klaart voordat een inkomende Hardinxveld speler kan scoren.

Na 5 minuten een dot van een kans voor Joost van Rooijen. Een voorzet van Stefan Storchart wordt door Lourens Fieten teruggelegd op hem maar van dichtbij schiet hij de bal over. GDC heeft iets meer balbezit in deze fase en na 13 minuten een nieuwe mogelijkheid voor Joost van Rooijen maar zijn inzet, na terugleggen van Pascal de Vries, gaat dit keer naast. Hierna neemt Hardinxveld enigszins de regie over en zien we na 14 minuten een inzet van Richard Zwakhals net naast gaan.

8

Na 15 minuten is het dan wel raak voor Hardinxveld als een voorzet vanaf links door verschillende verdedigers van GDC wordt gemist en het voor de ongedekte Marek Verweij maar binnenschuiven is 0 – 1.

9

Inmiddels is het spelpeil al aardig gedaald en wat we vooral missen aan GDC zijde is de zo noodzakelijke beleving. Regelmatig ook miscommunicatie, of geen communicatie, daarnaast ook de nodige foutieve passes.

13

Hardinxveld maakt ook weinig indruk en aanstalten om er iets van te maken maar staat natuurlijk nog wel met 0 – 1 voor. Na 28 minuten dan toch opwinding als Pascal de Vries uit een vrije trap van ruim 25 meter de 1 – 1 tegen de touwen jaagt. Een prima goal maar hier moet wel bij worden gezegd dat de muur en keeper Marco van der Linden er beiden niet goed uitzagen.

11

Op slag van rust nog een kans voor Hardinxveld maar de bal wordt niet goed geraakt zodat deze over en naast gaat en 1 – 1 ook de ruststand is. In de rust wordt er goed gezorgd voor onze good old pupil van de week Bert Kommers met een bekertje ranja en een zakje snoep. (Goed werk Jordy!)

De 2e helft is nog maar net bezig als in de 48e minuut Pascal de Vries goed doorgaat op rechts enkele verdedigers passeert aflegt op Joost van Rooijen maar zijn schot gaat over.

15

Na 60 minuten moet Wesley van der Wardt weer in actie komen op een venijnig schot van Wout Romeijn in de korte hoek. Maar hij is op zijn post en red prima. In de 66e minuut brengt trainer Frans Grondman 2 verse krachten binnen de lijnen om de wedstrijd een positieve wending te geven en de ploeg weer op de rails te krijgen. Toch is het Hardinxveld wat bijna scoort in de 76e minuut als een kopbal van Richard Zwakhals de buitenkant van de paal schamp en GDC hier dus goed wegkomt. GDC probeert het wel maar er is te weinig rust in de ploeg om zaken uit te spelen. Ook het matige speelveld helpt beide ploeg niet om snel te spelen.

19

In de 84e minuut ontstaat er, na een corner, een scrimmage voor het doel van Hardinxveld maar de bal valt net niet goed en kan worden weggewerkt. Na 86 minuten het gevaarlijkste GDC moment na rust als een kopbal van Erik den Ouden van de doellijn wordt gehaald. Dan na 87 minuten ontstaat er de nodige commotie als de warrig leidende scheidsrechter Nijsse invaller Jamie Youell met 2x geel naar de kant stuurt. Zeker de eerste gele kaart had niet gegeven mogen worden.

DSC_1908 Jamie rood

De laatste minuten plus de extra tijd blijft GDC eenvoudig overeind zodat er met een terechte gelijke stand wordt afgesloten.

Wel werd duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is om de ploeg naar het gewenste niveau te krijgen om met vertrouwen de komende 12 “finales” te spelen. We zullen het er maar op houden dat het ritme nog ontbreekt in deze eerste wedstrijd. Volgende week gaat GDC op bezoek bij GJS. Deze ploeg zal de spectaculaire nederlaag bij GDC eerder dit seizoen (4 – 3, na een 0 – 3 voorsprong) nog niet vergeten zijn en zal zeker uit zijn op eerherstel. Dit opgeteld bij het feit dat Frans Grondman 4-basispselers zal moeten missen maakt dat het een hele opgave zal worden om punten mee te brengen uit Dalem volgende week. Maar GDC kan bogen op het feit dat de ploeg inmiddels al 5 wedstrijden op rij ongeslagen is.

Doel: Wesley van der Wardt

Achter: Erik den Ouden, Jelle Bouman, Benjamin Vos, Yustin Youell.

Midden: Stefan Storchart, Johnny van Mersbergen (66 Loek de Jong), Tom Hesselberth (66 Jamie Youell), Lourens Fieten.

Voor: Joost van Rooijen (73 Stefan van Veen), Pascal de Vries