Op deze mooie zaterdag verwelkomen we Geinoord uit Nieuwegein als onze eerste tegenstander in dit nieuwe seizoen. De ploeg is onbekend in Zuid 1 aangezien de ploeg sinds jaar en dag in West 1 speelt. Echter dit jaar is de indeling voor het eerst geschiedt op basis van postcode en dat bracht, kennelijk, de ploeg in Zuid 1.

GDC heeft de afgelopen maanden fors wat(ver) bouwwerkzaamheden uitgevoerd op het complex. Zo is er een volledig vernieuwde bestuurskamer en wedstrijdsecretariaat gecreëerd, de kantine geverfd en de dames toilet groep gerenoveerd. De parkeerplaats tenslotte is ook afgemaakt met een prachtig GDC logo. Vrijwilligers allemaal, namens GDC, bedankt voor jullie bijdrage. Sportief is er ook het één en ander gewijzigd. Zo is Marco de Jong de nieuwe trainer/coach en is een aantal jongens is gestopt/lager gaan spelen.

De oefen- en bekerwedstrijden, met wisselende resultaten, stonden in het teken van het aftasten van de mogelijkheden die Marco heeft met de groep. Een eenduidig beeld heeft dit nog niet gegeven, maar dat kan ook nog niet daarvoor is de tijd nog simpelweg te kort.

Om even over half drie laat scheidsrechter Daems de ploegen aftrappen voor de wedstrijd die GDC alleraardigst begint want al in de 1e minuut komt Pascal de Vries goed door op rechts en bereikt Justin Youell die met een balletje achter het standbeen keeper Niels Renes probeert te verschalken dat lukt echter niet. Na 9 minuten volgt, op ruim 20 meter van het doel van Geinoord, een vrije trap die genomen wordt door Pascal de Vries. De inzet geeft geen probleem voor de doelman. In de 13e minuut is het plotseling 0 – 1 als een inzet van Niels Maat, uit een afgeslagen corner, onderweg nog licht wordt aangeraakt waardoor Wesley van der Wardt wordt verrast en het is 0 -1. GDC is het daarna even kwijt en de ploeg wordt met name op het middenveld overlopen door Geinoord. De ploeg laat de bal goed rond gaan en ook het speelveld wordt breed gehouden.

In de 23e minuut wordt het 0 – 2 als Joey Hirdes notabene op de 16 meter een bal vrij aan mag nemen, ook nog mag draaien en dan schieten. Hij krult de bal heerlijk binnen voor 0 – 2. Een goal echter die de GDC defensie zichzelf mag aanrekenen want zoveel vrijheid op die positie dat kan niet. GDC probeert met regelmaat de lange bal te hanteren maar dat is een vrij kansloze aangelegenheid gezien de goed vertegenwoordigde lengte binnen de ploeg. Geinoord heeft de touwtjes stevig in handen en GDC komt er niet aan te pas. Ook al omdat de ploeg slordig speelt in deze fase. Te zacht inspelen en vaak ook onzuiver is in de passing. Geinoord drukt echter niet door waardoor GDC toch nog mag blijven hopen op een beter resultaat. Die hoop krijgt een boost als in de extra tijd van de 1e helft Pascal de Vries, uit een vrije trap van Joost van Rooijen,  de 1 – 2 tegen de touwen kopt. En dat is natuurlijk een heel andere uitgangspositie voor de 2e helft.

In de rust voert Marco de Jong enkele aanpassingen door in het strijdplan en die pakken voor GDC goed uit want de 2e helft is GDC duidelijk de betere ploeg en krijgt ook een aantal zeer goede kansen.

Toch is de eerste mogelijkheid voor de ploeg uit Nieuwegein als in de 51e minuut een vrije trap van Niels Maat door iedereen wordt gemist en maar net naast het doel van Wesley van der Wardt verdwijnt.

In de 59e minuut de eerste grote kans voor GDC als Erik den Ouden een prachtige opening heeft op Pascal de Vries die hem vrij voor doelman Niels Renes brengt maar helaas hij weet hem niet te passeren.

GDC heeft inmiddels de controle over de wedstrijd gekregen en van het goede spel voor rust van Geinoord is niets meer over. De ploeg heeft plots ook veel overtredingen nodig om GDC af te stoppen.

In de 64e minuut een kop mogelijkheid voor Erik van Kessel uit een vrije trap van Jamie Youell. De bal gaat echter naast.

In 71e minuut komt Geinoord met 10 man te staan als Ralf Reiniers zijn 2e gele kaart incasseert. Uit de daarop volgende vrije trap van Joost van Rooijen ontstaat een 100% kopkans voor Erik van Kessel. De bal gaat echter jammerlijk over. Dit was de kans op de gelijkmaker voor GDC.

GDC zet nog maar eens aan en Geinoord moet steeds verder terug. Toch breekt de ploeg nog een keer goed uit in de 82e minuut. Invaller Wayne van Kesteren heeft de 1 – 3 op zijn schoen. Maar zijn diagonale schot wordt uitstekend verwerkt door Wesley van der Wardt die GDC hiermee in de race houdt.

In de 84e minuut een goed schot van Jamie Youell, na een mooie GDC aanval, maar de keeper red.

Na 89 minuten andermaal rood voor Geinoord als Niels Maat zijn 2e gele kaart pakt zodat er nog 9 tegenspelers zijn. Helaas speelt GDC dit niet bijster slim uit want teveel wordt de hoge, lange, bal gespeeld. Die door de lange verdedigers gemakkelijk verdedigt konden worden. Ook de trucen doos bij Geinoord gaat nog open waardoor er niet meer gescoord wordt in deze openingswedstrijd van het seizoen en de wedstrijd voor GDC met 1 – 2 verloren gaat.

Jammer want de ploeg  had zeker een punt verdiend. Voor rust een beter Geinoord en na rust een beter GDC. Zeker het spel in de 2e helft verdiend een compliment. We hebben een hard werkend GDC gezien wat ook kansen creëerde. Als we dit meenemen naar de wedstrijd van volgende week, uit bij GJS, dan liggen er zeker mogelijkheden.

Doel: Wesley van der Wardt

Achter: Levi Splinters (46 Erik van Kessel), Marco Pijnenburg (78 Horatio Gritto), Benjamin Vos, Xander van den Assem.

Midden: Jamie Youell, Johnny van Mersbergen, Erik den Ouden, Justin Youell.

Voor: Joost van Rooijen, Pascal de Vries.

Foto titel: Teus Admiraal